Kam půjde bratr?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4263
2.9.12 15:48

♥ Kam půjde? ♥

Mám takovou prosbu.
Jsme tři sourozenci(29, 24, 12let). Já mám svou rodinu, sestra (24) má svou, nejmladší bratr byl doposud u naší babičky (65), jelikož nevlastní matka zemřela u porodu bratra a otec na leukemii. Takže od malička se o něj starala babička, k nám se sestrou jezdil pouze na víkendy, prázdniny, anebo když babička potřebovala neměla na něj čas.

Teď má jít babička do domu pro seniory, protože už je stará a „nemohoucí“. Teď zbyl Honza (bratr), kam s ním? Do Dětského domova ho nechceme, já mám doma Majdu, čekám další dítě, takže k nám ne. Sestra má sice jen jedno dítě, ale financí moc není. Kdo z rodiny má na něj ještě nárok?

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
2377
2.9.12 15:52

Narok??? Pokud se o nej nepostarate tak ho soud posle do domova, pokud sestra resi pouze finance, tak to animoc nemusi, bude na nej dostavat soc. davky coz neni malo v techto pripadech..
ale dat saourozence do ustavu bych asi nedokazala, uz tak to nema chudak v zivote jednoduche a tam se nic dobreho nepriuci…

• načítám...
SayaSt
2.9.12 15:55

Chudak bracha :|
nad timhle by me nikdy nenapadlo premyslet a i kdybych deti mela 5 a sesty na ceste, tak si brachu vezmu k sobe

• Upravit
2331
2.9.12 15:56

@densis :nevim: podle toho jaké máte s bratrem vztahy, ale já bych ho teda do děcáku jít nenechala a raději bych to nějak udělala aby mohl být u nás :nevim:

• načítám...
779
2.9.12 15:56

Nárok??tak to i kdybych snim měla bydlet v garsonce tak bych ho do domova jít nenechala :zed:

• načítám...
1857
2.9.12 15:58

Jestli jí jde jen o peníze tak myslím že na něj dostane dost peněz. Já bych ho do ústavu neposílala, bude mít zkažený život. navíc už je docela velký, nepotřebuje žádnou stálou péči. V tomhle věku potřebuje zázemí, musí to být pro něj moc těžké…

• načítám...
10584

Ja bych brachu nikdy do decaku jit nenechala, s penezi se to vzdy nejak udela. promin, ale asi ho moc rady nemate, kdyz takto premyslite :evil:

• načítám...
3140

Tak to asi není o nároku, ne? Je to o tom, jestli ještě v širší rodině máte někoho, kdo by se postaral, nebo ne. Myslím, že i vzdálená tetička by byla lepší než děcák. Ale upřímně řečeno si neumím představit, že by se u nás v rodině nenašlo pro mého bráchu místo, za těchto okolností. Zvlášť když už je to velký kluk, okolo kterého už nebudeš muset poskakovat, naopak ti může s lecčíms pomoci…

• načítám...
1857
@SayaSt píše:
nad timhle by me nikdy nenapadlo premyslet a i kdybych deti mela 5 a sesty na ceste, tak si brachu vezmu k sobe
:potlesk:
  • načítám...
2377
@LN13 píše:
@densis :nevim: podle toho jaké máte s bratrem vztahy, ale já bych ho teda do děcáku jít nenechala a raději bych to nějak udělala aby mohl být u nás :nevim:

taky myslim ze ve 12 letech uz bude dost samostatny a bude vyzadovat mnohem mene pece nez si myslis… ;) :nevim:

• načítám...
1031
2.9.12 15:59
@SayaSt píše:

přesně, můj nejmladší bráška má 13 roků a nikdy bych ho nenechala jen tak napospas někomu, na koho zbyde :nevim:

• načítám...
7369

Tak slovo nárok mi tady tedy nepasuje!!! Buď se ho někdo z vás ujme nebo jde do dětského domova. Nutit Vás do toho nikdo nemůže, ale já bych tedy svědomí nemela, vždyť si toho špatného uz prožil. Peníze na nej dostanete, určitě uz bere nejaky sirotci důchod. Děti mám tři, ale neváhala bych ani vteřinu!

• načítám...
6980

@densis a můžu vědět jaký je opravdový důvod proč k vám ne? Vždyť přeci 12letý kluk už je celkem samostatný, takže to že máš doma jedno dítě a druhé na cestě si myslím není až takový problém :nevim: Je snad nějaký problémový nebo jste pro sebe „cizí“? Vždyť jde v podstatě jen o pár let a když půjde do děcáku, tak těch pár let mu může zkazit celý život :twisted:

• načítám...
2331
2.9.12 16:01

Je „príma“ vědět, že kluk nemá ani maminku, ani tatínka..že má babičku která ho asi má ráda, ale už se o něj nemůže starat a vyhlídka toho, že půjde do děcáku :potlesk: :potlesk:

• načítám...
20518
2.9.12 16:02

Napadla mně souvislost s rodiči nebo prarodiči. To totiž taky není moc jednoduchý rozhodování. Vzít si nemohoucí tchýni domů :nevim:

ALE pokud bych byla na tvém místě (nejsem, neznám detaily), bráchu s domů vezmu. ALE opět zdůrazňuji, já jsem asi úplně v jiných podmínkých, hlavně co se týče třeba bydlení.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný