Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Jura007 píše:
Děvčata, vy snad znáte poměry v rodině, že takhle moralizujete??? Zám dvě rodiny, kde se toto řešilo - kvůli úmrtí rodičů na onkologické nemoci. Obě rodiny patřily mezi velmi sociálně slabé… Jak víte, jestli tam - například - je nebo není dostaek peněz? Dostatek místa v bytě? Jestli tam není napětí mezi partnery, kvůli tomu, že příbuzenstvo druhého je takové nebo makové?Bože bože, to je zase moralistek při nedělním odpoledni…![]()
Vis co - vztahy mohou byt ruzne ale proc to ma odnest 12ti lety kluk??? O penize tady nejde, ma sirotci po obou rodicich, soc. davky - takze na vetsinu zajisteni to asi postaci, nepochybuju ze kluk v takove situaci je zvykly zit skromne… To by si muj manzel mohl myslet co chtel, ale jsou veci, pres ktere vlak nejede, nikdy bych nechtela aby se me deti k sobe takto chovaly a nebo - aby me dite skoncilo v ustavu, kdyz by se nam neco stalo…
Mily Juro, nic z toho, co uvadis, by pro me nebylo duvodem, abych si sourozence nevzala. I kdybych mela sama spat na zemi nebo byt o chlebu.
@Hlaváčci píše:
BoročekNikdy bych nedovolila, aby skončil v domově. Nezlob se na mě, ale peníze jsou jen výmluva
Vyznělo mi to tak, že ho prostě nechcete, kdyby jste ho měly opravdu rády, vůbec by tahle diskuse nevznikla
přesně tak mi to taky vyznělo. Peníze jsou opravdu jen výmluva. Naštěstí mám v sobě tohle vyřešené, jen se modlím, ať je tu máma pro bráchu co nejdýl. Počítám s tím, že se budem muset uskromnit, bude to obrovská změna, nápor pro všechny, navíc brácha skoro v pubertě. Ani nevím jak ho zvládnu vychovávat, ale ani na vteřinu mě nenapadlo ho dát do děcáku, i když to bude strašně těžký.
Je vidět že nevíte, o čem mluvíte a sociální oblast znáte akorát z rychlíku. Škoda času v neděli odpoledne… ![]()
Taky nesnášim moralistky, ale tentokrát se nevidim - v úvodním příspěvku jsou uvedené pouze dva důvody a sice, že zakladatelká už jedno dítě má a čeká druhé a sestra nemá peníze
pokud by tam bylo něco dalšího, tak to měla zakladetlka aspoň nastínit, jinak ať se nediví, že se tady většina matek zděsila toho přístupu ![]()
Třeba jí křivdim a je příspěvek jen špatně napsaný, ale na mě to prostě dělá dojem, že tam je spíš na obou stranách velká pohodlnost - tak snad autorka ještě přijde a objasní, resp. upřesní to ![]()
@Eemii píše:
Mily Juro, nic z toho, co uvadis, by pro me nebylo duvodem, abych si sourozence nevzala. I kdybych mela sama spat na zemi nebo byt o chlebu.
@Jura007 píše:
Je vidět že nevíte, o čem mluvíte a sociální oblast znáte akorát z rychlíku. Škoda času v neděli odpoledne…
Ale ty ji znas asi velmi dobre, zvlast tu zakladatelcinu.
@blorchi píše:
Nejsem si presne jista, ze vim, co se tobe prihodilo a je mi to jedno. Uvedom si, ze se tady resi zakl. problem a jeji bratr.Ne Jura z Horni Dolni
Ale Jiřík chce aby se v každé diskuzi, do které vleze řešil Jura z Horní Dolní
. On to na rozdíl od nás ostatních všechno moc dobře zná
.
(Jinak si nedokážu vysvětlit, proč v každé diskuzi převrátíš Juro pozornost na sebe
)
@Cherilin píše:
přesně tak mi to taky vyznělo. Peníze jsou opravdu jen výmluva. Naštěstí mám v sobě tohle vyřešené, jen se modlím, ať je tu máma pro bráchu co nejdýl. Počítám s tím, že se budem muset uskromnit, bude to obrovská změna, nápor pro všechny, navíc brácha skoro v pubertě. Ani nevím jak ho zvládnu vychovávat, ale ani na vteřinu mě nenapadlo ho dát do děcáku, i když to bude strašně těžký.
Chudák kluk…m, ít takové sourozence co hledají jen výmluvy, než aby si ho vzali, když mu vlastně nikdo jiný nezůstal.
Tak jsem si přečetla ten deníček. Fakt je od zakladatelky? Pak jsi musela být v minulém životě hrozná potvora, že ti v tomhle hází pod nohy takové klacky
promiň
.
Juro už sem si říkala jestli i tady do toho támatu vzneše své oblíbené téma sociálně chudý. Už si s tim fakt trapnej
.Ještě sem to nikdy neřekla, ale ty furt jedeš to samé do kola, už je toho víc než dokážu snést
.A ano neznám poměry ale je to 12leté dítě!!12leté dítě které nemá kam jít a sestry ho nechtěj
Já rozhodně nechci nikoho moralizovat, protože o tom nic nevím a nemám na to právo......ALE…zarazilo mě i to, že babička - 65 let, je stará a nemohoucí…nechci se nikoho dotknout, ale mojí mamince je 67 let, je to ženská v plné síle, cestuje, stará se o své rodiče (91 a 88) a nikdy by mě nenapadlo, že by byla stará......ale to je samozřejmě jiný příběh, neznám okolnosti.
Mám dva mladší bráchy a ani na chvíli bych nepřemýšlela o tom, že bych dopustila, aby se dostali ve 12ti letech do Dětského domova.
Proboha!!!
Opakuju, že neznám souvislosti, neznám poměry v rodině, ale pokud jste dvě sestry, měly by jste najít kompromis a řešení, aby bráška neskončil v děcáku.
Je to velmi smutný.
@Kallkapa píše:
Ale Jiřík chce aby se v každé diskuzi, do které vleze řešil Jura z Horní Dolní. On to na rozdíl od nás ostatních všechno moc dobře zná
.(Jinak si nedokážu vysvětlit, proč v každé diskuzi převrátíš Juro pozornost na sebe
)
já už vypěnila a to vydržim hodně. V horní dolní je vše jinak, jinej svět a to mi asi nepochopíme ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat