Kam půjde bratr?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
2377
2.9.12 16:28
@Jura007 píše:
Děvčata, vy snad znáte poměry v rodině, že takhle moralizujete??? Zám dvě rodiny, kde se toto řešilo - kvůli úmrtí rodičů na onkologické nemoci. Obě rodiny patřily mezi velmi sociálně slabé… Jak víte, jestli tam - například - je nebo není dostaek peněz? Dostatek místa v bytě? Jestli tam není napětí mezi partnery, kvůli tomu, že příbuzenstvo druhého je takové nebo makové?Bože bože, to je zase moralistek při nedělním odpoledni… :evil: :cert:

Vis co - vztahy mohou byt ruzne ale proc to ma odnest 12ti lety kluk??? O penize tady nejde, ma sirotci po obou rodicich, soc. davky - takze na vetsinu zajisteni to asi postaci, nepochybuju ze kluk v takove situaci je zvykly zit skromne… To by si muj manzel mohl myslet co chtel, ale jsou veci, pres ktere vlak nejede, nikdy bych nechtela aby se me deti k sobe takto chovaly a nebo - aby me dite skoncilo v ustavu, kdyz by se nam neco stalo…

• načítám...
21899
2.9.12 16:29

Mily Juro, nic z toho, co uvadis, by pro me nebylo duvodem, abych si sourozence nevzala. I kdybych mela sama spat na zemi nebo byt o chlebu.

• načítám...
1032
2.9.12 16:29
@Hlaváčci píše:
Boroček :,( Nikdy bych nedovolila, aby skončil v domově. Nezlob se na mě, ale peníze jsou jen výmluva :roll: Vyznělo mi to tak, že ho prostě nechcete, kdyby jste ho měly opravdu rády, vůbec by tahle diskuse nevznikla :|

přesně tak mi to taky vyznělo. Peníze jsou opravdu jen výmluva. Naštěstí mám v sobě tohle vyřešené, jen se modlím, ať je tu máma pro bráchu co nejdýl. Počítám s tím, že se budem muset uskromnit, bude to obrovská změna, nápor pro všechny, navíc brácha skoro v pubertě. Ani nevím jak ho zvládnu vychovávat, ale ani na vteřinu mě nenapadlo ho dát do děcáku, i když to bude strašně těžký.

• načítám...
becky87
2.9.12 16:30
@Jura007 píše:
@blorchi trochu podpásovka, ne??? :cert: Počkej, až se tobě přihodí to co mně…

Nejsem si presne jista, ze vim, co se tobe prihodilo a je mi to jedno. Uvedom si, ze se tady resi zakl. problem a jeji bratr.Ne Jura z Horni Dolni :kytka:

• Upravit
18305
2.9.12 16:31

Je vidět že nevíte, o čem mluvíte a sociální oblast znáte akorát z rychlíku. Škoda času v neděli odpoledne… :mavam:

• načítám...
6980

Taky nesnášim moralistky, ale tentokrát se nevidim - v úvodním příspěvku jsou uvedené pouze dva důvody a sice, že zakladatelká už jedno dítě má a čeká druhé a sestra nemá peníze :nevim: pokud by tam bylo něco dalšího, tak to měla zakladetlka aspoň nastínit, jinak ať se nediví, že se tady většina matek zděsila toho přístupu :cert:
Třeba jí křivdim a je příspěvek jen špatně napsaný, ale na mě to prostě dělá dojem, že tam je spíš na obou stranách velká pohodlnost - tak snad autorka ještě přijde a objasní, resp. upřesní to ;)

• načítám...
becky87
@Eemii píše:
Mily Juro, nic z toho, co uvadis, by pro me nebylo duvodem, abych si sourozence nevzala. I kdybych mela sama spat na zemi nebo byt o chlebu.
:palec:
  • Upravit
becky87
2.9.12 16:32
@Jura007 píše:
Je vidět že nevíte, o čem mluvíte a sociální oblast znáte akorát z rychlíku. Škoda času v neděli odpoledne… :mavam:

Ale ty ji znas asi velmi dobre, zvlast tu zakladatelcinu.

• Upravit
8566
2.9.12 16:36
@blorchi píše:
Nejsem si presne jista, ze vim, co se tobe prihodilo a je mi to jedno. Uvedom si, ze se tady resi zakl. problem a jeji bratr.Ne Jura z Horni Dolni :kytka:

Ale Jiřík chce aby se v každé diskuzi, do které vleze řešil Jura z Horní Dolní :). On to na rozdíl od nás ostatních všechno moc dobře zná :).

(Jinak si nedokážu vysvětlit, proč v každé diskuzi převrátíš Juro pozornost na sebe :nevim: )

• načítám...
473
2.9.12 16:36
Samozřejmě že to nebude lehké, ale jsem ráda, že ty uvažuješ takhle. Taky bych ani vteřinu neváhala, ale to je i o povaze člověka. Takových případů je hodně a kolikrát i horší soc. podmínky…
@Cherilin píše:
přesně tak mi to taky vyznělo. Peníze jsou opravdu jen výmluva. Naštěstí mám v sobě tohle vyřešené, jen se modlím, ať je tu máma pro bráchu co nejdýl. Počítám s tím, že se budem muset uskromnit, bude to obrovská změna, nápor pro všechny, navíc brácha skoro v pubertě. Ani nevím jak ho zvládnu vychovávat, ale ani na vteřinu mě nenapadlo ho dát do děcáku, i když to bude strašně těžký.
  • načítám...
27007
2.9.12 16:38

Chudák kluk…m, ít takové sourozence co hledají jen výmluvy, než aby si ho vzali, když mu vlastně nikdo jiný nezůstal.

• načítám...
20518
2.9.12 16:42

Tak jsem si přečetla ten deníček. Fakt je od zakladatelky? Pak jsi musela být v minulém životě hrozná potvora, že ti v tomhle hází pod nohy takové klacky :hug: promiň :hug:.

• načítám...
48576
2.9.12 16:43

Juro už sem si říkala jestli i tady do toho támatu vzneše své oblíbené téma sociálně chudý. Už si s tim fakt trapnej :roll:.Ještě sem to nikdy neřekla, ale ty furt jedeš to samé do kola, už je toho víc než dokážu snést :jazyk:.A ano neznám poměry ale je to 12leté dítě!!12leté dítě které nemá kam jít a sestry ho nechtěj

• načítám...
Dorothea
2.9.12 16:43

Já rozhodně nechci nikoho moralizovat, protože o tom nic nevím a nemám na to právo......ALE…zarazilo mě i to, že babička - 65 let, je stará a nemohoucí…nechci se nikoho dotknout, ale mojí mamince je 67 let, je to ženská v plné síle, cestuje, stará se o své rodiče (91 a 88) a nikdy by mě nenapadlo, že by byla stará......ale to je samozřejmě jiný příběh, neznám okolnosti.

Mám dva mladší bráchy a ani na chvíli bych nepřemýšlela o tom, že bych dopustila, aby se dostali ve 12ti letech do Dětského domova.
Proboha!!!
Opakuju, že neznám souvislosti, neznám poměry v rodině, ale pokud jste dvě sestry, měly by jste najít kompromis a řešení, aby bráška neskončil v děcáku.
Je to velmi smutný.

• Upravit
48576
2.9.12 16:44
@Kallkapa píše:
Ale Jiřík chce aby se v každé diskuzi, do které vleze řešil Jura z Horní Dolní :). On to na rozdíl od nás ostatních všechno moc dobře zná :).(Jinak si nedokážu vysvětlit, proč v každé diskuzi převrátíš Juro pozornost na sebe :nevim: )

já už vypěnila a to vydržim hodně. V horní dolní je vše jinak, jinej svět a to mi asi nepochopíme :mrgreen:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný