Uražené 2 přední zoubky :)

166
22.11.08 08:46

:( uražené 2 přední zoubky

ahoj maminky, já tady brečím jak želva… :cry: :cry:
malej si večer urazil 2 přední horní zoubky a to hodně, zbývá asi tak 1/3 jsou takové do špičky, ale jazyk nemá poškrábaný. Je mu 13 měsíců, já asi zešílím, kdybych mohla nějak ten pád vrátit zpátky. Prosím, neříkejte, že jediné co jde je čekat do 8 let na druhé zuby. :cry: :cry: :cry: vypadá to příšerně :cry: :cry: takhle přece nemůže zůstat :cry: :cry: :cry: :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9130
22.11.08 08:52

Ahoj,
ja jsem si jako mala dva zub prerazila a dva vyrazila, ty zbytky mi v nemocnici vyndali, az se to casem zahojilo, tak jsem dostala protezu. No, a pak mi narostli nove zuby a ja si zase jeden urazila, tak na nem mam korunku, urcite dojdete k zubari. Ono se to stane, mamka taky stala vedle mne, kdyz jsem spadla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10813
22.11.08 09:14

asi blbej dotaz nevolala jsido nemocice jestlito nejdenejak jako prilepit?? nevim asi kravina..je mi ho litoale fakt nemuzes vsechno ohlidat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
22.11.08 09:20

ty zoubečky byly malinké, nenašla jsem je…malej si vlezl do postele a bouchl se o ten záhlavník, takže kdo ví, kam to zapadlo…

:cry: :cry: prostě se nemůžu smířit s tím, že takhle bude vypadat příštích 8 let :( vzdyt se nenaučí ani pořádně mluvit a kdo ví, jestli mu nevypadnou i ty zbytky zoubků :cry: :cry: nevím, jestli můžou dát protézku takhle malému dítěti :cry: :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
22.11.08 09:27

Ahoj Kleo, náš Davča si v létě rozrazil přední zub, obě části mu zůstaly v dásni, takže jsem ještě absolvovali trhání :( Nadšená jsem nebyla, ale bez jednoho zubu se obejde. Jsou horší věci na světě a u zubaře bych ho kvůli protéze rozhodně netrápila… Ahoj, M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10459
22.11.08 10:24

ahoj,
Anetka měla ve dvou letech ošklivý pád na pusinku. Jeden přední zub si urazila z poloviny a druhý se jí kýval tolik, že ho na pohotovosti vytrhli. Dokonce to bylo i na šití. Že téměř nemá přední zoubky jí nijak nevadí (snad jen při kousání jablka) a s výslovností žádné problémy nemá. Jen z estetického hlediska mi to je líto, když vidím její staré fotky :( Ale je to naštěstí dočasný :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
22.11.08 12:31

Kleo,

to je nepříjemné. Já vím, že je v takové chvíli dost nahouby říkat si, že se nestalo něco horšího.

Moje starší dcera si urazila 2× tu samou už novou jedničku - je potřeba to ukázat zubařce, jestli to nejde až do dřeně nebo není potřeba nějaké zabroušení nebo jiné ošetření. Poprvé jí to paní zubařka jen zamázla nějakým fluoridovým cementem nebo čím, aby se zub v tom místě nekazil a aby se „uhladila“ oštípaná sklovina. Podruhé to bylo víc, takže jí to dostavovala - celkem nic to nebylo, ale u takhle malého dítěte by to byl problém. Třeba by to šlo za 2 roky nebo tak nějak, jak bude malý spolupracující.

Ale určitě to běž na zubní ukázat, přinejmenším něčím zamáznou tu oštíplou plochu a posoudí, jestli není nějaký problém.

Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
22.11.08 12:34

Ahoj Kleo,

náš Ondrášek si urazil taktéž 2 přední zoubky, když mu byl rok, spadl v létě na chalupě ze schodku na terase. Zůstala mu z obou zoubků 1/3.

Bohužel mi řekli, že s tím nic nenadělám, až do druhých zoubků.

Navíc mu ještě ty konečky zčernali, ale ani s tím prý nic nenaděláme :cry:

Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
22.11.08 13:11

Jára nemá 3 přední zuby a vypadá to že 4 pje asi taky ven,bo se mu ousek urazil už taky … no co tak jsou děckabez zubů no :)

Dr říkala že mu po 3 roce může dát protézku, ta se dává jen kvůli správné výslovnosti. Ale malej mluví teda perfektně, až na ř a pod v čemž problém nevidím.

• Citovat
  • Upravit
1938
22.11.08 14:56

Ahoj, zrovna nedavno jsem cetla o protezkach u malych deti, je pry dulezite, aby se naucili spravne mluvit, takze by ty zoubky meli mit. Tak jak radi i holky, urcite bych zasla k zubari a poradila se. Hlavu vzhuru, jsou horsi veci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9130
22.11.08 15:07

Me ty zoubky pri mluveni chybely a dodneska neumim R, nahradni zoubky jsem dostala pozde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1713
22.11.08 18:10

Ahoj, to je mi líto..
Naše Venda nemá horní dva zuby od dvou let, protože se rozdrolily a museli jí je vytrhnout.
Mluví perfektně, takže zuby nepostrádáme a je jí teď šest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
22.11.08 20:01

Mlaďoch is je taky uštípl (na schodech), zubařka řekla, že pokud nebolí, nechá to tak, už to má rok, trochu zešedly (odešel nerv), ale jinak dobré, mluví přiměřeně věku. Esteticky samozřejmě nic moc. Co naděláš :? . Protézku v tomhle věku neřeš, pokud ty zoubky drží, bylo by to jen estetické, a dokážeš si představit to ošetření 8O ? To za to nestojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
23.11.08 15:59

já vím, že jsou horší věci… jenže se s tím zatím nemůžu srovnat. Neustále dokola si vyčítám tu chvíli, tu situaci, vím, že se to mohlo stát kdykoliv jindy, ale nemůžu se zbavit pocitu viny, že jsem ho neohlídala, kdybych to tak mohla vrátit zpátky :cry:
ale díky moc za vaše komentáře, aspoň vím,že nejsme sami

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1068
3.7.15 09:07

Ahoj,
potřebuji radu, včera jsme byli u babičky a náš tříleťák tam ošklivě upadnul na pusu-slyšela jsem křupnutí a ulomil si kousek horních jedniček. Zuby má teď citlivé nic neukousne vadí mu to. Má někdo zkušenost zda se to zklidní-nebo máme jít k zubaři-popřípadě jak se to ošetřuje-neumím si představit jak tam otevře pusu a nechá si něco dělat? Dnes jdeme k obvodnímu tak se ho zeptám, ale raději bych názor někoho kdo to řešil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.