Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A punkcia prebieha na ktory den od zaciatku cyklu? A to si bola v celkovej narkoze? A potom si sla hned domov, alebo si tam musela ostat nejaky cas? Bolelo to potom?
Budu držet palečky při zítřejším ultrazvuku…
já jsem šla na punkci 14. den stimulace, píchala jsem si gonal.
Zákrok trval necelých 20 minut a za 10 minut potom jsem se probudila a nespala jsem, jen ležela 2 hodiny, dřív mě pustit nechtěli. Mě bylo fajn, nic mě nebolelo, již na sále mi dali potom čípek proti bolesti.
Dakujem za info, no to znamena ze mne by punkcia vychadzala na pondelok 6.6, uvdime co mi zajtra povedia, ja si picham Puregon. Po tej pukcii si musela odist v doprovode, alebo sama a teraz budes lezat alebo chodit do prace?
Po punkci musí být doprovod. Neschopenku dávají 2 dny před punkcí, nevím jak je to ve Vašem centru. Po ET ležet nemusím, ale nějáká omezení tam jsou jako např: nenosit těžké věci, vyhnout se dětskému kolektivu, namáhavý sport atd.
A na kolik peněz Tě to vyjde? ![]()
aha, tak ja som v praci do konca kvetna, potom sa pojdem zapisat na urad prace, pretoze som si zatial nic nenasla
ale dufam ze coskoro sa to zmeni…
takze neschopenku nemusim mat, ked budem aj tam doma.
No zatial co nam dali k dispozicii cennik tak to vyjde cca na 24.000,–
a vas to vyslo na kolko? ![]()
Ahoj,
tak som sa vratila z kliniky, mam hyperstimulacny syndrom, vajiciek stráááásne moc
pichli mi 2 injekcie do brucha a znova 1.6 na kontrolu, doktor hovoril ze budem musiet mat nejaky specialny program
davka liekov ostava stale rovnaka.No som zvedava co bude dalej so mnou ![]()
Ahojky ![]()
Tak to je mi líto…takže musíš asi hodně pít tekutin, že? A ještě nějáké instrukce Ti dal?
A Ty jsi na sobě nic nepocítila? Bolesti, větší nafouklé bříško atd?
No ja som z toho nejaka zmetena
to bola taka rychlovka dnes ze som sa nestihla ani nic opytat.
praveze citim bolesti v podbrusku s trosku nafuknute brusko…
ziadne instrukcie mi nedal, len ze mam prist v stredu, no ale dufam ze to bude viac casu a povie mi k tomu viac.
ET - emryotransfer ![]()
To je zajimavé, že Tě nijak nepoučil, co máš dělat a jaká máš rizika…a co Ti píchli za injekce?
No praveze ani to mi nepovedali, len mi ich pichli a neschledanou v stredu
som z toho nestastna
Určitě bych hodně pila, hlídala se kolik vyčurám, klidně bych si to i zapisovala a hlavně se kontrolovala a kdyby se mi něco nezdálo, bříško se více nafukovalo, špatně se dýchalo, jela bych na kliniku.
Taky se doporučuje jíst hodně bílkovin (mléčné výrobky, maso)