Umělý přechod - příznaky

2672
23.5.11 12:45

umělý přechod-příznaky

Zdravím, již 2měsíc jsem v umělem vyvolaném přechodu po operaci endometriozy, beru 2× denne synarel a 1× denne orgametril-nicméne mám návaly horka, migrény, jsem cela otekla-jakoby zavodněná, přecitlivělá..:(myslíte ze můžu chtít přerušení léčby??o mesíc dríve..?nebo nevím ve čtvrtek jdu k novemu gynekologovi asi mi určite poradí -ty leky mam od starého- k nemu uz ale nejdu -je to na dlouhe vypraveni.. :roll: -ps. on byl pár let slepý a prehlédl me priznaky..proto operace..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5742
23.5.11 13:45

Ahoj, taky mám za sebou endometriozu - taky zanedbanou díky dr., pak operace a umělý přechod rok :zed: Příznaky umělého přechodu jsem měla stejné jako popisuješ ty + teda ještě totálně zhoršená pleť a lítaly mi hormony tak, že jsem byla schopná se rozbrečet nad úplnou blbostí :roll: Měla jse sice jiné léky - chodila jsem na injekce, ale na vlastní žádost bych to nepřerušovala, endomrcha je mrcha a ráda se vrací. Dala bych určitě na doporučení nového doktora. Druhá věc je, pokud by jsi se třeba chtěla snažit o miminko, tam se pak doporučuje najet rovnou na IVF :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2672
23.5.11 14:05

já vím mě právě říkal muj primář co mě operoval ze prechod 3měsíce doporučje a pak miminko ze by to mohlo jit prirozene..ale ten muj hned by mi to narval i na rok a ja chcipnu :Dna příznaky..takze bych radeji to dala na ty 3mesíce kdyz mi to doporučil i primar ktery mi videl prímo do bríška..jelikoz ten muj starý doktor mi nerekl nic konkrétne!co je vhodne atd.. :zed: chci dobrat 3měsíce a zkoušet mimíska. :Dmám i tetanii latentní kvuli tomu vsemu ze chci mimi jsem vysadila i antidepres.ale zacínam mit krece sem tam v rukou tak se nechci trapit tak dlouho:/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5742
23.5.11 14:11

Určitě se domluv s novým dr. Podle toho, co píšeš, je změna doktora ta nejlepší volba. A řekni mu rovnou, že bys chtěla tu léčbu v té nejkratší verzi a pak se hned snažit o miminko - koneckonců, to je nejlepší způsob zastavení endomrchy. Pokud to chceš zkusit přirozeně, pak doporučuju maximalizovat všemi způsoby tu snahu - měření BT, ovulační testy atd., ať se ti to snažení co nejvíc zkrátí - jasně, že to nejde vždycky ovlivnit, ale není od věci pro to udělat všechno. Každý další cyklus a ms je totiž riziko návratu endomrchy. Držím palce, ať se zadaří co nejdřív - nám se zadařilo taky přirozeně. Tak držím moc palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2672
23.5.11 14:19

no ja mam prave jeste jednorohou delohu a nemam levy vejcovod ale dle operacní zprávy oba vejcovody ovulují vse probíhá v pořádku..tak snad ten pravy vejcovod pry nekdy muze vcucnout vajicko z leveho vaječníku:)práve bych se domluvila treba ze par mesicu zkusime prirozene a pak ivf..at to neprodluzuji moc.No práve já vzdy poznala svoji ovu pred operací..podle toho hlenu nebo jak se to poznava..:Dtak zkusim spolehnout první na to:)uz se nemuzu ale dočkat k lekari:)ja také myslím kdyz reknu svuj nazor jak to chci tak me nemuze nutit k necemu jinému kdyz to nebude nezbytne nutne..navíc uz papam femibion 800, a vytiskla jsem sidnes cviky od mojžíšové.. :andel: nicméně se dokážu rozplakat na povel:D:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5742
23.5.11 14:30

Držím ti opravdu všechny palce, co mám. Určitě to klapne. A femibion si určitě dávej, cviky podle mojžíšové jsou prý taky dobrý. Já mám odzkoušený ještě čaj dle báby Radnické na podporu otěhotnění a Femigard - na ten nedám dopustit. Jen kdyby jsi šla do nějakého čaje, tak dej pozor na ty, které obsahují kontryhel - ten se při snažení doporučuje, ale při endometrioze to není dobrá volba, protože primárně podporuje tvorbu děložní sliznice, a to je hlavní úskalí endomrchy. Nám se zadařilo po 5ti měsících - měřila jsem BT, užívala ten čaj a dva měsíce femigard. Pak mi dr. nasadila utrogestan, protože jsem špinila i mezi ms a hned ten cyklus se podařilo :dance: Držím palce, ať se zadaří taky a je všechno OK :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2672
23.5.11 14:36

díky za info nebo mam doma ten kontryhel..dam ho kamarádce..zkusím ten tvuj :)a to muzu i pri prechodu ze?hned si mi zvedla naaaladičku:)ale vsechno zle je pro neco dobré..jinak bych asi dalsích 10let prítele nepremluvila ze je čas na miminko:D:Da to mi je 24 a jemu 33:Dnicméne si uvedomil ze vsechno není tak jednoduché jak se zdá v životě..:)tak myslím pozitivne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5742
23.5.11 14:50

To je nejlepší cesta :palec: Kontryhel fakt raději nepij. Já užívala 3 měsíce čaj L. Mojžíšové na podporu otěhotnění a pak ten Báby Radnické - v tom cyklu se pak zadařilo. 2 měsíce ten femigard a od dr. ten utrogestan. Myslím, že všechno můžeš i v tom přechodu, ať se tělo připraví (jen ten utrogestan asi ne - to podle toho, jak se domluvíš s dr., ale vím, že na konec toho přechodu umějí napsat něco na podporu tvorby žlutého tělíska, což souvisí s udržením těhotenství, takže se to opravdu třeba v dobré obrátí. Jinak ty čaje atd. jsem objednávala přes www.otehotnet.cz, mám s tím dobrou zkušenost a do druhého dne to máš poštou doma :palec: Držím fakt moc palce a pevně věřím, že se zadaří. Tělo bude po tom umělým přechodu nejlíp nastartovaný, takže nedělej žádnou pauzu a rovnou do toho :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2672
23.5.11 15:13

děkuji za info anevís jaký je rozdíl mezi těmito čaji?? http://www.otehotnet.cz/search.php?… jestli ten nahoře nebo dole mam objednati:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5742
23.5.11 15:38

Já bych řekla, že je to oboje to stejné, jen to tam mají zařazené 2×, ale podle složení je to to stejné. Jen ještě doporučuju dávat fakt to předepsané množství - ne víc a louhovat ne déle, než píšou, protože jinak je hodně hořký, ale pokud to nenecháš louhovat moc dlouho a neuděláš si z toho smrťák, tak se to dá. Já k tomu užívala ten femigard, tak nevím, co ve skutečnosti zabralo, ale zadařilo se. A to mi je 36 :wink: Navíc jsem už byla po té léčbě endometriozy delší dobu, tobě to určitě klapne dřív, říká se, že po tom umělým přechodu je na to tělo nastartovaný :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2672
23.5.11 16:10

děkuji uz mam objednáno:)a ty co mas mimi v bříšku a nebo uz narozené..:?:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5742
23.5.11 16:15

Když si nahoře nad prvním příspěvkem klikneš na „zobrazovat podpisy“, tak uvidíš :wink: Mám to v metříku. Jsem teprve úplně na začátku (6+1 tt), tak se bojím, aby bylo vše v pořádku. Ale dnes jsem na kontrole viděla poprvé chvějící se srdíčko a je to nepřekonatelný zážitek. Přeju ti, ať se brzo zadaří a držím palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2672
23.5.11 16:19

aha juuuuu tak to gratulujiiiiii:)to musí být úžasný pocit nosit to male v bříšku:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5742
23.5.11 16:23

Přesně tak, nedá se to s ničím srovnat. Neboj, však se taky dočkáš :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
5.9.13 11:29

Ahoj holky ja sem měla umely prechod pred tremi roky kvuly tomu ze se mi nedarilo otehotnet a tedka me ceka IVF to mam na jine klinice rict ze sem mela umely prechd a myslite ze uz mi skoncil nikdo mi o tom nic nerek jak to probiha a kdy to konci dekuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí