Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Brooklyn já se léčím na Hypofunkci-snížená funkce ![]()
jj před ivf, holky já se vám tak nemůžu dočkat až budu moct začít, sice si budu muset říct o nemocenskou, ale co aspoň budu doma vklidu a odpočinu si ![]()
Určitě to výjde, musíš v to věřit a my potom taky a kdyby něco tak máte zmrzlinku, takže jeden z těch dvou je ten váš určitě
![]()
My si taky říkáme, zkusíme to, a když to nevyjde tak si dáme pauzu a pojedeme v létě na nějakou krásnou dovolenou a pak v zimě zase do toho kolotoče. Ale strašně moc si přeji aby nám to taky vyšlo. a kam chodíte do car?
@Nikuszka Musela jsem hned po ET vysadit prášky na štítnou, mám to prostě brát tak, jako bych už byla těhotná. Tak doufám, že se mě ty hormony, co mě srovnávají už rok hned nerozhodí. Jo já jsem se taky těšila, až se to rozjede, ale zároveň jsem měla strach jak budu na vše reagovat. Být tebou, tak si neschopenku vezmu, člověk by měl být opravdu v klidu. Já ji mám taky. Pokud by tenhle pokus nevyšel, tak sice máme zmrzlinku
, ale asi bysme to nechali na léto. Ale to se v pátek rozlouskne. Rozhodně se netestuju, sami mě řekli, ať to nedělám a pak některý injekce obsahují HcG, takže jsou pak falešný pozitivní testy - i z mé vlastní zkušenosti. Pak jsem byla hodně zklamaná. Třeba jako Pregnyl.. Jinak jsem měla jezdit do Hradce do Sanusu, ale pak jsem zjistila, že je pro mě blíž Kostelec Arleta. Zatím jsem tam spokojená. Jen si člověk musí připravit peněženku
Určitě dám v pátek vědět a snad vás i pozitivně naladím. Taky podejte průběžně info co, kdy a jak ![]()
Dobré ráno holky ![]()
@Brooklyn tak já byla dneska na gyndě a žádný problém tam není a ms mešká jen proto že byl anovulační cyklus, tak jsem dostala agolutin a hned jsem říkala v jaké jsme situaci tak aby to náhodou nevadilo, ale prý by to vadit nemělo. Tak doufám že má pravdu.
Jj určitě dej vědět jak to dopadlo. A já budu taky hlásit co a jak ![]()
@Brooklyn já bych klidně chodila do práce až do odběru, ale mám to v práci blbý s dovolenou, takže budu muset vzít nemocenskou hned jak začnu se stimulací, protože se chodí prý často na utz, tak abych mohla docházet bez problému. akorát nevím komu si říct o nemocenskou zda svému gynekologovi nebo v car, akorát že já jsem z Ostravy a do car jezdím až do Olomouce, tak kdyby to náhodou vyšlo a já byla celou dobu na nemocenské tak se mi nebude potom chtít pro ukončení zase až do Olomouce
![]()
@Nikuszka asi bych zkusila dojit na gyndu aby ti poradily co mas delat jestli vyčkat dál než dorazi nebo raději kontaktovat cetrum. Myslím, že ti asi nic nepíchnou na gyndě když jsi pod dehledem centra, ale třeba jen poradí za to nic nedáš. A nebrala jsi nějaké léky s caru? Já když jsem brala Utrogeston tak jsem měla vždy tak 3-5 dní zpoždění.
@Brooklyn o tom mě řekl muj gyndař, že tak jednou po 3měsících mám anoovulační cyklus. Než jsem nastoupila do caru tak jsme to s mým doktorem řešily dlouho proč to nejde takže jsem pořád chodila na folykumetrii a podle ni to usoudil. Zda-li je to kvuli endošce mi teda neřekl takže sama nevím
Každopádně má na svědomí (endometrioza),že nemužu otěhotnět to mi potvrdil i doktor v Caru když mi dělal 2 IUI.
Ano obě dvě máme vše před sebou @Nikuszka je s léčbou napřed. Mě injekce Zoladexu čeka tak za měsíc ![]()
@Micaella.D já brala utrogestan v prosinci, ale po vysazení ms normálně přišla a tento měsíc jsem nebrala nic a ms nikde. jinak na gyndě jsem dostala injekci do zadku agolutin s tím že by ms měla nejpozději do 14 dní dojit a nemělo by to mít vliv na ivf
@Micaella.D jinak jsem radši volala do car zda to nebude mít ta injekce na to vliv, tak prý nebude a normálně jak to dostanu tak mám přijet ![]()
Ahojte, teda chvíli tady nejsem a takových zpráv ![]()
@Nikuszka no tak aspoň trochu se to hlo, injekce snad zabere. Taky jsem jich pár kdysi dostala. Utrogestan teď taky beru 2-0-2. Nasazuje se hned po IUI nebo po OPU. Tu neschopenku by ti podle mě mělo vystavit CAR, ale může snad i doktorka z gyndy, kdyby jsi jí ukázala stimulační protokol, který ti dají. Tam je celá léčba rozepsaná. Mě se teda v CARu ptali ohledně neschopenky, ale řekli, že není nutné na ní být. Já bych si ji teda vzala, určitě v den OPU a pak taky. Při té stimulaci to asi není úplně nutný. Záleží jak ti bude.. Každé CAR to má jinak s těma UTZ, ale já jsem šla 2.1.do CAR (2.den MS), vyfasovala jsem 9 injekcí, které jsem si musela pravidelně ve stejnou dobu píchat a pak jsem šla na kontrolu až 9.1., to mě dělali UTZ (první a poslední před OPU). Vyfasovala jsem další 4 injekce a 12.1. už dělali OPU a 14.1. ET. Ale to asi záleží na tom, jak tělo reaguje na ty injekce.. Takže to byla docela rychlovka. Teď teda jdu na krev 23.1. Přeju ti taky takovou rychlovku a hlavně ať už ti přijdou MS a může se to rozjet ![]()
@Micaella.D Určitě jsi udělala dobře, že jsi šla do CAR, člověk se jen trápí a čeká a nic. Tam ti tu OVU vyvolají oni a určitě to bude fungovat. Já jsem si nakoupila OVU testy a ty byly vždy pozitivní, takže jsem už byla zoufalá proč to nejde. Pak jsem měla takovou radost, když řekli, že odebrali 13 vajíček! No a druhý den trochu zklamání, že zůstaly jen dvě. Vím, můžu být ráda i za ty dvě, ale stejně to zamrzí. Navíc zamražení stojí 6000,– a je jedno kolik jich je. No a my mrazili jen jedno
Bylo by to super, kdyby jich tam bylo třeba 10 ![]()
Jinak na co je ta injekce Zoladex? Tu jsem nedostala..
Snad od vás budu mít další info o pozitivních změnách brzy..
Ahoj holky!
Přidávám se k Vám…ve středu nás čeká poslední iui a pak jdeme na ivf. Od dnešního dne se nám vyřizují papíry na ivf…a vůbec nevím, do čeho jdu, ale těším se
četla jsem tu někde, že jste šla některá z Vás na neschopenku jako když jste si začali píchat ty injekce? tak nějak jsem to tu prolítla rychle ![]()
@karol.k taky te vitám ![]()
@Brooklyn držim pěstičky aby se to podařilo člověk musi veřit že to vyjde. Já si ovu testy nikdy nedělala jen jsem si 3 měsice měřila baz.tep.Do caru jsem šla hlavně kvuli věku snažíme se s manželem už 4 roky a léta mi utíkají.
Jinak ten Zoladex mě přivede do tzv. umělého přechodu a taky by měla zmírnit moji endošku, kterou mi sice odstranily ale ta potvora se ráda vrací ![]()
@karol.k jinak drzim pesti at ti IUI dopadne pozitivně a na žádné IVF nebudeš muset jít ![]()
@karol.k i já tě vítám..
Ano na neschopence jsem, ale bohužel z jiného důvodu. I tak jsem ale ráda, že jsem na ní. V práci je to jen o stresu a takhle je to lepší. Moc držím pěsti, ať se IUI zadaří, je to přeci jen jednodušší ve všech směrech… ![]()
@Micaella.D děkuju. Někdy se to prostě zadařit musí
Já si b. teplotu měřit nemůžu, zapomínala jsem na to a navíc abych dodržela stejnou hodinu? To u mě fakt nefungovalo
Ale zase, každýmu vyhovuje něco jiného. Měla jsem test na sliny, ale s tím je to moc složitý, na moč je to jednoduchý, jako těhu test. Taky jsme šli do CAR hlavně kvůli věku. Zkoušením jsme ztratili 5 let a teď už nám mnoho času nezbývá. Já mám aspoň syna (11 let), ale přítel nemá žádné. Byla by to škoda. Kamarádka má taky endošku, ale asi hodně špatnou, tam už se objevilo i něco horšího
Ale jinak s tím moc zkušenost nemám. Mívala jsem jen cysty.
Holky začínám být nervozní z pátku..
@Brooklyn endoška dělá srusty, který pak brání v otěhotnění. Při ms to krvácí do dutiny břišni a částečky, který při tom vznikají se usazuji na vejcovodech a po čase vznikaji ty srusty a nepruchudodnost..nejhorší je, že sami doktoři nevědí jak a proč vzniká.
A pátku se neboj dopadne to určitě výborně budu na tebe myslet ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.