1. IVF - dlouhý protokol 2015

1224
12.1.15 14:08

1. IVF - dlouhý protokol 2015

Ahojky holky :mavam:

já vím, že těchto diskuzí tady je už hodně, ale nechce se mi plést mezi už zaběhnuté holčiny :lol:

Tak proto nová diskuze :dance:

Takže pokud se tady některá najde co teďka začíná nebo bude začínat dlouhý protokol, tak budu ráda, když v tom nebudu sama a budeme se moct podporovat navzájem a vyměňovat si názory a zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
200
14.1.15 11:41

Ahoj já se hlásím :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1224
14.1.15 12:16

@Micaella.D Ahojky vítám tě, to je fajn, že v tom nebudu sama :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1224
14.1.15 13:05

@Micaella.D A jak jsi teďka na tom?

Já čekám na ms měla by dojít někdy tento týden podle propočtů dneska, ale zatím nic, tak nevím no. A hned jak to dostanu takže 1 dc se mám dostavit do car pro injekci Dipherelinu a pak čekat tak cca 14 dní na utz no a doufám, že vše bude ok abych mohla hned začít se stimulací konečně :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
14.1.15 14:47

No já byla v caru minulý týden v pátek kde mi udělaly utz a píchly pregnyl. Takže ted budu čekat až dorazí mrška a pak se musím objednat mezi 19-21dnem cyklu abych tam sjela pro injekci zoladexu kvuli endošce kterou jsem bohužel měla :twisted:.Až pak začnu se stimulací takže to bude dlouhý. A kam chodíš do caru? Já do Teplic do Pronatalu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1224
14.1.15 16:56

Já dojíždím až do Fakultní nemocnice v Olomouci do Caru. Takže ty začínáš před ms a já první den ms. Koukám že nejen že jsou dva protokoly, ale dokonce že dlouhý protokol se dělá různé dny :think: Já čekala že mi dají krátký protokol, ale doktor že ne a dal mi dlouhý, vlastně ani nevím proč. Ale oni asi vědí co dělají a prý jsou u dlouhého kvalitnější vajíčka :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
15.1.15 08:44

:mavam: Tak asi každý doktor to dělá jinak mě řekla mudr.,že Zoladex se musí tak píchnout aby to mělo vliv na tu endošku. Tak uvidím sice mám z toho hrůzu pač by mě měl přivést do tzv. umělého přechodu… 8o..a zkoušela jsi před IVF třeba jen to IUI?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1224
15.1.15 10:43

Mi taky chcou píchnout Dipherelin to je taky na zastavení vaječníku a ovulace. No iui jsme zkoušeli dvakrát jednou v přirozeném cyklu a podruhé se stimulaci clostíku. Akorát že u nás je problém že já mam anovulační cykly a prý syndrom pco a přítel má horši spermio. Takže velkou naději teďka dáváme do ivf. Ale bez ms zatím nemůžeme začít. Už tady to svoje tělo přemlouvám ať už ms příjde :-D

A u tebe je problém ta endoška?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
15.1.15 11:58

Tak snad Vám s přítelem to IVF vyjde…MUSÍ ;) Jinak i já už zkoušela 2krát IUI a loni jsem byla i na laparce kde mi při propouštění sice sdělili, že endošku nemám, ale po změně gyn. doktora i v centru mě pěkně vyvedly s omylu, že jí určitě mám. A také mám anoovulační cykly. Jiný problém u mě nenašli. Muj manžel má spermio v pořádku. Je tedy asi problém s tou moji endoškou aspon mi to řekl doktor když jsem byla na 2 neuspěšnym IUI. Člověk když zrovna potřebuje aby mrška přišla tak ne a ne dorazit :zed:

To bude tvoje první nebo už děti máš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1224
15.1.15 12:11

To bude první.
To je ten zákon schválnosti. Když chci ať ms nepřijde tak je přesná jak hodinky ne-li dříve a když člověk chce ať přijde tak si dává na čas :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
17.1.15 20:04

Ahojte holky,
ráda bych se přidala, jestli nevadí. Nemám s diskuzema žádné zkušenosti, přihlásila jsem se do první.. My se s přítelem snažíme o mimi 5 let. Přítel pracuje v cizině, takže to nemůžeme zkoušet jak je potřeba a navíc už taky věk hraje svoji roli. Teď na podzim jsme se rozhodli to jít řešit. Mám za sebou 2 IUI neúspěšně. Teď v lednu první IVF. Čekáme na výsledek. Píchala jsem si stimulační injekce, pak odběr vajíček - odebrali jich 13, z toho 2 nebyly dostatečně dozrálé, zbylých 11 zkoušeli oplodnit. Oplodnit se povedlo bohužel jen 2, z toho jedno bylo super kvality a druhé o něco málo horší (to je již zamražené). Po dvou dnech udělali embryotransfer, což bylo ve středu a příští pátek jedu na KO z krve. Jinak se léčím se štítnou žlázou a při oplodňování se zjistilo, že důvod byl pravděpodobně v partnerových spermiích - neschopnost oplodnit - malá mobilita asi jen 45%. Takže teď čekáme… Pokud se budete chtít na něco zeptat..jsem tady :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1224
18.1.15 11:40

@Brooklyn Ahojky vítej mezi náma.
My se taky snažíme o miminko skoro 5 let a taky se léčím se štítnou žlázou. Jinak já čekám na 1dc abych mohla dostat injekci na zastavení a pak se mohlo začít konečně, ale jak naschvál mám zpoždění a ne a ne se mrcha dostavit. Tak to držím palečky aby se zadařilo :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
18.1.15 12:51

Ahoj @Brooklyn taky Tě vítám jsem ráda, že se nám to tu pomaloučku po lehoučku rozrůstá :) aspon na to nebudeme s @Nikuszka samotné
Jinak držim palce at to vyjde ;)
@Nikuszka pořád nic? :think: to je vazne k nastvani teda pokud to nema jiny duvod proc nedorazila coz bych ti moocinky přála :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1224
18.1.15 15:46

@Micaella.D ahojky, no ms měla dojít tento týden, ale počítala jsem s tím, že určitě ve středu měla dorazit, ale nic, přitom od minulého pátku mě pobolívalo v podbříšku a včera už i to přešlo. jinak ve čtvtek jsem zkoušela testovat ale bohužel nic. Jinak od pátku zkouším pít šalvějový čaj, ale zatím taky nepomáhá :-( Já už opravdu nevím.
Uvažovala jsem že zajdu za svým dr na gyn, ať udělá utz zda není nějaká cysta nebo něco a když tak ať mi píchne injekci na vyvolání akorát nevím zda to nebude potom vadit, že je ms vyvolaná a nepřišla sama od sebe :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
18.1.15 16:27

Holky díky za přivítání.
@Nikuszka s tou MS tě chápu, je to prostě zákon schválnosti nebo možná nervy a pak se to zpozdí. Ale na tu gyndu bych asi zašla a poradila se. Nebo zavolat do CARu. Já jsem zas měla problém, že se mě ovu posouvala neustále na víkend. Buďto se MS zpozdila nebo přišla dřív, ale ovu byla vždycky o víkendu, když se nepracuje. Měla jsem jít na nativní cyklus, ale uteklo to o pár hodin i s injekcema, které zabraňují OVU, takže pak zbývalo zase jen IUI. Do IVF se mě vůbec nechtělo kvůli těm hormonům, ale teď vidím, že jiná možnost nebyla. Říkali, že přirozenou cestou bych nikdy neotěhotněla. To píchání injekcí pro mě bylo hrozný. :,(
S jakou štítnou žlázou se léčíš? Hypo nebo hyper? Já mám hyper a doktor říkal, že to může způsobovat anovulační cykly, ale já jsem s ovulací ani s MS problém neměla. Ani hormonální.. Od OPU mě trápí takový normální hyperstimulační syndrom, takže mám břicho jak balón, bolí mě vaječníky a píchá v podbříšku. Ale prý to do 10 dnů odezní - takže cca do středy.
@Micaella.D ty máš anovulační cykly? A řekli ti proč? Kvůli endometrioze? A hormonální profil máš v pořádku?
Holky já doufám, že to vyjde teď, že opravdu to nešlo jen kvůli líným spermiím :roll: Už tím znovu procházet nechcu :(
Takže vy obě máte před IVF, jestli to chápu dobře že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.