1. IVF - dlouhý protokol 2015

Napsat příspěvek
Velikost písma:
200
12.2.15 09:27

@katkaryd ahoj vítej u nás :hug:
@Brooklyn drž se.. :kytka: asi to s těmi injekcemi není příjemné, ale ty to zmákneš :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
12.2.15 18:17

Ahojky tak mám za sebou injekci Zoladexu odběr krve a teď musím čekat až dorazí ms. abych si mohla vyzvednout injekce na stimulaci tak snad vše bude v pohodě.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1224
12.2.15 19:38

Ahojky vám všem :mavam: Je to je tak fajn jak se nám to tady krásně rozrůstá :potlesk: :palec:

@Micaella.D tak snad ms dojde brzo. Taky už se těším až ms dojde a budu moct začít stimulovat, pokud zase nebude nějaký problém.

@katkaryd vítej u nás :mavam: :pankac:

@Brooklyn co by jsme pro ty naše vytoužený miminka všechno neudělaly a nevytrpěly :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
13.2.15 09:04

@Micaella.D tak snad Ti brzy dorazí, vím, to čekání je šílený…já dopíchávám poslední injekce a v pondělí jdu na OPU nebo jak se to jmenuje, prostě na odběr vajec :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
13.2.15 23:43

Ahojte holky!!!
Takže včera jsem si oblítala CAR i gyndu. Neschopenku budu mít vedenou klasicky u nás na gyndě a můžu se rozhodnout, jestli budu chodit do poradny do CARu nebo k nám na gyndu. Tak ještě uvidím. V CARu je to lepší, ale je to dál a stejně bych musela chodit na gyndu kvůli neschopence…
Mimi se zatím drží, už má i srdíčko, z toho jsem byla nejvíc nervozní. Má 4,5 mm a jsem v 6+4. Mám prý slabší sliznici a tak prý musíme doufat, že to bude stačit na udržení.
Vyfasovala jsem další dvě krabice injekcí :,( Už je fakt nemůžu ani vidět. Jsou nepříjemný, štípou a dělají se mě modřiny. Výsledky asi trvají dýl, takže musím čekat dokud nebudou. Mám volat příští čtvrtek a pak každý další, dokud se je nedovím. Pokud budou negativní, přestávám hned píchat a pokud pozitivní, budu píchat celý těhotenství a dokonce i celý šestinedělí :,( Neumím si to představit, píchat si do velkýho těhotenskýho břicha, kde už sotva najdu špíček. No nevím :nevim:
Taky jste se tady zmiňovaly o stimul. injekcích a jejich cenách. Já jsem za ně zaplatila necelých sedm tisíc a nikdo mě jinou verzi nenabídl. Ani jsem nevěděla, že mám na výběr. No trochu mě to mrzí, protože nám řekli, že IVF bude cca za 22 tis., ale neřekli, že bez injekcí. Ale co, hlavně, že se zadařilo.

@karol.k držím palečky ať se OPU zadaří a ať máte kvalitní embryjka!! Určitě pak informuj..
@Zdenda3530 vítej..moc držím palce ať to teď vyjde, já jsem si nechala dát jen jedno embryjko, partner dvě nechtěl, tak jsem to musela respektovat. A hlavně kdyby se to nezadařilo, tak bysme už další šanci neměli. Podařilo se oplodnit jen dvě vajíčka ze 13ti. Takže jedno se drží u mě a další je v mrazáčku :dance:
@katkaryd vítej..u nás to taky bylo způsobené horšími spermiemi. Proto jen ty dvě embryjka. Ale jsem za to šťastná. Někomu se nechytne ani jedno. Tím tě nechci strašit, určitě se vám to zadaří. Držím palce a dej vědět novinky.
@Micaella.D snad se už konečně dočkáš těch stimulačních injekcí. Moc ti přeju ať ti to rychle utíká a ať už můžeš čekat na výsledek :kytka:
@Nikuszka možná je to lepší, že jsi neměla nebo nemáš čas…aspoň ti to čekání uteklo. Doma by se člověk jen užíral. Ještě pár dní a snad už vyfasuješ stimulky :kytka:
Přeju všem hladký průběh a ať všem to čekání rychle uteče!!! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
14.2.15 09:01

@Brooklyn ahoj, jj nám doktor řekl, že jsou dvě varianty. Buď to pero, asi stejný princip, jako pero na cukrovku a pak injekce, který si mícháš jako pregnyl..rozdíl je prý v tisících! A výsledky stejné ;) já mám právě tu levnější variantu, lék je Merional a orgalutran a ovitrele hradí pojišťovna ;) vyjde nás to sakumprdum na 15 tis. A máme tam oplodnění do 10 oocytů a tu kultivaci na 5 dní…už jsem včera myslela, že to nedám ty injekce, je to fakt strašný, už je to bolavý to břicho, ani ta jehla nechce projít už :evil: dneska už konečně píchám poslední den, ale za to injekce 3!
Brook, neboj, udrží se, důležitý je, že tam je ;) a kdy jsi testovala po tom, co ti to šoupli zpátky? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
968
14.2.15 11:46
@Brooklyn píše:
Ahojte holky!!!
Takže včera jsem si oblítala CAR i gyndu. Neschopenku budu mít vedenou klasicky u nás na gyndě a můžu se rozhodnout, jestli budu chodit do poradny do CARu nebo k nám na gyndu. Tak ještě uvidím. V CARu je to lepší, ale je to dál a stejně bych musela chodit na gyndu kvůli neschopence…
Mimi se zatím drží, už má i srdíčko, z toho jsem byla nejvíc nervozní. Má 4,5 mm a jsem v 6+4. Mám prý slabší sliznici a tak prý musíme doufat, že to bude stačit na udržení.
Vyfasovala jsem další dvě krabice injekcí :,( Už je fakt nemůžu ani vidět. Jsou nepříjemný, štípou a dělají se mě modřiny. Výsledky asi trvají dýl, takže musím čekat dokud nebudou. Mám volat příští čtvrtek a pak každý další, dokud se je nedovím. Pokud budou negativní, přestávám hned píchat a pokud pozitivní, budu píchat celý těhotenství a dokonce i celý šestinedělí :,( Neumím si to představit, píchat si do velkýho těhotenskýho břicha, kde už sotva najdu špíček. No nevím :nevim:
Taky jste se tady zmiňovaly o stimul. injekcích a jejich cenách. Já jsem za ně zaplatila necelých sedm tisíc a nikdo mě jinou verzi nenabídl. Ani jsem nevěděla, že mám na výběr. No trochu mě to mrzí, protože nám řekli, že IVF bude cca za 22 tis., ale neřekli, že bez injekcí. Ale co, hlavně, že se zadařilo.@karol.k držím palečky ať se OPU zadaří a ať máte kvalitní embryjka!! Určitě pak informuj..
@Zdenda3530 vítej..moc držím palce ať to teď vyjde, já jsem si nechala dát jen jedno embryjko, partner dvě nechtěl, tak jsem to musela respektovat. A hlavně kdyby se to nezadařilo, tak bysme už další šanci neměli. Podařilo se oplodnit jen dvě vajíčka ze 13ti. Takže jedno se drží u mě a další je v mrazáčku :dance:
@katkaryd vítej..u nás to taky bylo způsobené horšími spermiemi. Proto jen ty dvě embryjka. Ale jsem za to šťastná. Někomu se nechytne ani jedno. Tím tě nechci strašit, určitě se vám to zadaří. Držím palce a dej vědět novinky.
@Micaella.D snad se už konečně dočkáš těch stimulačních injekcí. Moc ti přeju ať ti to rychle utíká a ať už můžeš čekat na výsledek :kytka:
@Nikuszka možná je to lepší, že jsi neměla nebo nemáš čas…aspoň ti to čekání uteklo. Doma by se člověk jen užíral. Ještě pár dní a snad už vyfasuješ stimulky :kytka:
Přeju všem hladký průběh a ať všem to čekání rychle uteče!!! :mavam:

Je to již mé 3 Ivf tudíž 2 jsem si dát mohla a chtěla já i manžel :) předtím jsem měla zamražená vždy 2 a dávala 2 při KET a zatím se nepovedlo :) a nejsem nejmlaší a pokusu už také nemám nazbyt a i lékař doporučil 2 a my jsme za to rádi :) Tak ti přeji mnoho štěstíčka :andel: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
15.2.15 16:50

Ahojte holky,
@karol.k No tak škoda, že jsem to nevěděla, mohli jsme si pár tisíc ušetřit. Ale což už je to hotovo. Já jsem právě měla to pero Gonalf, pak se přidávál Cetrotid - ten se míchal a nakonec Ovitrelle. Teď si píchám Clexane, není to pero, ale jsou to předplněné injekce. Jak tak koukám, tak každé CAR má jiné ceny. Já měla asi trochu dražší, protože v těch 28 tis. ani nebyla započítaná prodloužená kultivace. Tu bych musela pak ještě doplácet, ale naštěstí to šlo dobře. Na OPU jsem byla v pondělí a už ve středu zaváděli 4buněčné embryjko - jedno. Druhé je zamražené. Na radu doktora jsem netestovala vůbec, šla jsem na KO od té středy až ten další pátek, cca po devíti dnech, kvůli lékům, které jsem brala. Brali mě krev a večer už jsem věděla výsledky. Hcg bylo zvýšené. Sice né moc, ale bylo. Jo a z moči mě taky dělali test a už se slabá čárečka ukázala. Takže ten devátý den už bych to klidně riskla. Možná už i ten osmý. A ty budeš mít prodlouženou kultivaci, takže si myslím, že po týdnu už to bude znát. Břicho už mám samou modřinu a taky bolí, takže tě chápu. Jsem moc ráda, že to dopadlo, na jednu stranu je to úleva a na druhou, člověk se pořád strachuje, jestli to bude v pořádku, jestli se to udrží a tak…no to už pak bude i dál až bude mimčo venku :D Držím palce, ať je zítra hladký průběh a pak ať jde vše tak jak má. Pokud budeš schopná, tak informuj. Teď budeš mít každý den nové infa :D Hodně štěstí :kytka:
@Zdenda3530 No je to smutný, že to už dvakrát nevyšlo. Mě to tak deptalo nervově, že si to ani neumím představit, tímto procházet víckrát. Ale do třetice všeho dobrého :dance: Určitě se teď zadaří. Někde jsem slyšela, že tenhle rok je mimořádně plodný a prý nejlepší na otěhotnění :lol: Já už taky nejsem nejmladší, ale tam dole jsem zdravá a podle doktora to tam mám jako 27mi letá ženská :lol: což mě potěšilo. Byla chybka jen na spermijkách, které nebyly moc schopné oplodnění. A jak to vůbec s tebou vypadá? Jak ti je? Budeš testovat? Měla jsi prodlouženou kultivaci? Teoreticky bys už mohla zítra vidět ducha ne? :P Dej vědět. Přeju moc moc štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
968
15.2.15 18:42
@Brooklyn píše:
Ahojte holky,
@karol.k No tak škoda, že jsem to nevěděla, mohli jsme si pár tisíc ušetřit. Ale což už je to hotovo. Já jsem právě měla to pero Gonalf, pak se přidávál Cetrotid - ten se míchal a nakonec Ovitrelle. Teď si píchám Clexane, není to pero, ale jsou to předplněné injekce. Jak tak koukám, tak každé CAR má jiné ceny. Já měla asi trochu dražší, protože v těch 28 tis. ani nebyla započítaná prodloužená kultivace. Tu bych musela pak ještě doplácet, ale naštěstí to šlo dobře. Na OPU jsem byla v pondělí a už ve středu zaváděli 4buněčné embryjko - jedno. Druhé je zamražené. Na radu doktora jsem netestovala vůbec, šla jsem na KO od té středy až ten další pátek, cca po devíti dnech, kvůli lékům, které jsem brala. Brali mě krev a večer už jsem věděla výsledky. Hcg bylo zvýšené. Sice né moc, ale bylo. Jo a z moči mě taky dělali test a už se slabá čárečka ukázala. Takže ten devátý den už bych to klidně riskla. Možná už i ten osmý. A ty budeš mít prodlouženou kultivaci, takže si myslím, že po týdnu už to bude znát. Břicho už mám samou modřinu a taky bolí, takže tě chápu. Jsem moc ráda, že to dopadlo, na jednu stranu je to úleva a na druhou, člověk se pořád strachuje, jestli to bude v pořádku, jestli se to udrží a tak…no to už pak bude i dál až bude mimčo venku :D Držím palce, ať je zítra hladký průběh a pak ať jde vše tak jak má. Pokud budeš schopná, tak informuj. Teď budeš mít každý den nové infa :D Hodně štěstí :kytka:
@Zdenda3530 No je to smutný, že to už dvakrát nevyšlo. Mě to tak deptalo nervově, že si to ani neumím představit, tímto procházet víckrát. Ale do třetice všeho dobrého :dance: Určitě se teď zadaří. Někde jsem slyšela, že tenhle rok je mimořádně plodný a prý nejlepší na otěhotnění :lol: Já už taky nejsem nejmladší, ale tam dole jsem zdravá a podle doktora to tam mám jako 27mi letá ženská :lol: což mě potěšilo. Byla chybka jen na spermijkách, které nebyly moc schopné oplodnění. A jak to vůbec s tebou vypadá? Jak ti je? Budeš testovat? Měla jsi prodlouženou kultivaci? Teoreticky bys už mohla zítra vidět ducha ne? :P Dej vědět. Přeju moc moc štěstí :kytka:

Me to psychicky depta tez, to si umi predstavit jen ty zeny co tim prochazi, od okoli spis jen narazky, jak na to nemam myslet, vymenit partnera a takove ty blbe reci :( no ja jsem tez uplne v poradku i muz, delali me i hysteroskopii, jen ma manzel asa na spermiich ale vzdy se nam oplodni hodne vajicek bez ISCI a doktor rika, ze mu to hlava nebere :lol: prodlouzenou jsem nemela, ale mohla, ale byl tam strach ze nezbudou 2 na zavedeni a nic na zamrazeni, coz chcem, je to dalsi sance transferu a kdyz uz pak zbyva ivf, tak pro nas jsou to sance, u sebe mam 10 ti bunecne 2 a dnes 8 den od Et, ale testovat nechci, spis bych to oodalila :mrgreen: boli me jen prsa a mam je natekle, ale to myvam z Crinone, brisko se obcas ozve pichnutim :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
15.2.15 21:04

@Zdenda3530 Já osobně za sebe, jsem snášela hrozně i IUI a to nic nebylo proti IVF. Pořád říkám, že už bych další IVF nedala, ale asi bych si to ještě rozmyslela, pokud by nebyla jiná šance. Jako že nám řekli, že oplodnění normální cestou u nás nehrozí :( O IVF jsem nikomu neřekla a bylo to fajn, proto jsem tady na diskuzi. Nechtěla jsem to v sobě dusit. Ale před tím, moje rodina věděla, že s tím bojujem a že to budeme řešit přes CAR. No a taky jsem párkrát slyšela, že já jsem zdravá a že stačí, když si najdu jinýho chlapa a taky že psychika dělá hodně. To je sice pravda, ale já jsem věděla, že mnou to není. No každý to holt prožívá jinak, má jiné problémy a jinak věci snáší.. Je super, že aspoň to oplodnění máte bezproblémové. Já jsem byla nadšená, když mě řekli, že mají 13 vajíček, ale hned druhý den jsem se docela sesypala, když mě řekli, že zbyly jen dvě. A to dělali metodu ICSI a dokonce i PICSI. Tak to vypadá docela nadějně…8 den od ET :D A kdy máš testovat? Nebo jet do CARu? V pátek nebo v pondělí? Mě teda taky nic nebylo, jen ty prsa bolely a byly nateklý, to mám doteď. Břicho mě bolelo od hyperstimul. syndromu a byla jsem dost spavá. Až moc. Nevydržela jsem být 6 hodin vzhůru a chodila jsem hodně na malou. Ale jinak nic. Žádný špatně od žaludku, žádný chutě..prostě nic doteď. Kolikrát ani nevím, jestli ještě těhu jsem nebo ne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1548
16.2.15 12:26

Ahoj holky, můžu se přidat? Nás taky čeká asi nejspíše rovnou IVF jelikož mám jen jeden vaječník a jeden vejcovod a na tom mám srůsty. Zítra nás čekají vstupní krevní testy a manžela sperminogram. Tak uvidíme. Za jak dlouho po prvnch testech pokud je vše ok se jde na první IVF?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
16.2.15 12:45

Ty jo koukám jak jste se holky rozpsaly :) @Brooklyn držím palečky tobě a miminku je to skvělá zprávička moc mě potěšila jen at se drží prcek :)
@karol.k určitě ms dorazí brzo do týdne by měla přijít tak snad se jak na potvoru neopozdí abych už ty injekce měla za sebou :)jinak držím palce při odběru :palec:
@sharka84 jasně že mužeš čím víc tím líp takže víííítej mezi námi :kytka: jinak počítej že je to běh na dlouhou trat stimulace atd já osobně jsem spermio. už měla hotové od mého gyn.jen nám dělaly krev. testy a to jsem do Caru začla docházet v září 2014.je fakt, že jsme podstoupily nejdřív 2 IUI neuspěšně a ted teprve začnu se stimul. injekcemi..U každé je to asi trošku jiný. ale jinak držim palečky :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
16.2.15 12:55

@Brooklyn tak to jsi frajerka, že jsi vydržela nečurat na papírky :palec: no jinak…já už mám po OPU…po probuzení mě to teda docela dost bolelo, ale ustalo to a teď už nic necítím. Přijela jsem domu a tancovala jsem doma s mopem :) Po zákroku za mnou přišel můj doktor…a říkal, že jsem měla hyperstimulační syndrom…21 vajec nakonec…momentálně v tuhle hodinu už nám je oplodňují :lol: no ten KET či jak to je, je plánovaný na tu sobotu, ale prý to není jistý, když jsem měla ten hyper syndrom, aby se mi to tam dole dalo dohromady… :roll: já nechci čekat další měsíc :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
16.2.15 12:58

@Micaella.D Ahoj, už mám po OPU, ale jak si můžeš přečíst, psala jsem Brook..že nastala překážka… :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
16.2.15 13:18

Teda holky…teď jsem si něco málo přečetla o tom syndromu…to se mi teda vůbec nelíbí..ani trochu… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.