Zaměstnání a podnikání - daňové přiznání?

23.1.11 13:22

1 nebo 2 daň. přiznání?

Ahoj,

potřebuji poradit.

Jak to je, v průběhu roku jsem 4 měsíce podnikala, 4 měsíce byla na UP a zbytek zaměstnaná.

Je možné mít jedno přiznání ze zaměstnání a k tomu do něj dát i přiznání z podnikání formou paušalu?

Může mi to udělat i má účetní z práce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8911
23.1.11 13:32

Daňové přiznání je jen jedno. Účetí v práci ti ho může udělat, ale dost o tom pochybuji, že se jí bude chtít. 8-) Běžnou praxí je, že si v takovém případě člověk dělá daňové přiznání sám (příp. má svoji účetní). Pro jeho zpracování si od zaměstnavatele (účetní) vyžádáš potvrzení o výši příjmů (v podstatě podklady, podle kterých to jinak za zaměstnance dělá ona).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
23.1.11 13:35
Angelina.x píše:
Ahoj,

potřebuji poradit.

Jak to je, v průběhu roku jsem 4 měsíce podnikala, 4 měsíce byla na UP a zbytek zaměstnaná.

Je možné mít jedno přiznání ze zaměstnání a k tomu do něj dát i přiznání z podnikání formou paušalu?

Může mi to udělat i má účetní z práce?

Když je domluvíš může ti to udělat účetní z práce,ale taky nemusí záleží na ní. Musí se udělat klasické přiznání typu B a podat ho na FÚ nemůže ti udělat jen vyúčtování jako jinému zam., který pracoval 12měs. Máš pozastevený ŽL?,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.1.11 14:31

Ano, mám pozastavený ŽL.

Potřebuji potvrzení z UP o výši přijmu nebo jen potvrzení o podpoře?

Z podnikání ( dělala jsem pro pojiš´tovnu) mi Pojišťovna pošle nějaký přehled co mi zaplatila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1184
23.1.11 15:06
Můžeš si od té pojišťovny přehled vyžádat, ale není to její povinost ti přehled posílat. Pokud budeš danit paušálem, tak stačí, když si vytiskneš a sečteš to co ti pojišťovna poslala na účet a to zadat do daňového přiznání.
Angelina.x píše:
Ano, mám pozastavený ŽL.

Z podnikání ( dělala jsem pro pojiš´tovnu) mi Pojišťovna pošle nějaký přehled co mi zaplatila?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
23.1.11 15:20
Angelina.x píše:
Ano, mám pozastavený ŽL.

S UP neporadím, to nevím. S pojišťovnou stačí výpis z účtu (mé účetní vždy stačil), mít výpis/potvrzení vyplacených provizí však určitě není na škodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.1.11 17:13

Díky moc všem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Boo
264
25.1.11 15:25

UP ti musí poslat něco jako zápočťák/potvrzení o přijmech (dávkách). Pokud si byla OSVČ, pak ti asi paní účetní ve firmě daně neudělá - obvykle ti v zaměstnání vystaví potvrzení o přijmech a děláš si přiznání sama - jako přílohu k přiznání budeš muset doložit kopie potvrzení o všech přijmech za daný rok a pokud si nastoupila do nové práce, tak někdy chtějí zpětně i zaslat kopii pracovní smlouvy. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.1.11 10:13

Tak mi dali potvrzení z UP, ale bylo to jen o tom že jsem tam byla od kdy do kdy. Dávky podpory jsou prý osvobozeny od daně. A musím si udělat daně sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák