Daňové přiznání na rodičovské

4
13.1.11 22:02

Danové přiznání na rodičovské

Prosím poradte, jsem na rodičovské dovolené. V roce 2010 jsem krom rodičovského příspěvku neměla žádný příjem. Vdaná nejsem. Musím podávat danové přiznání? Můj zaměstnavatel mi řekl že ne, ale mně se to nezdá, proto prosím o radu. Nerada bych něco zanedbala.Děkuji za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
jjelena
13.1.11 22:10

Ahoj, opravdu nemusíš. Sociální dávky se nedaní a jseš evidovaná na úřadu práce. Měla jsem to takhle za rok 2009, ale v tomhle se snad nic neměnilo.
A ptala jsem se přímo na finančáku

• Citovat
  • Upravit
3471
13.1.11 22:20

A platí pořád to, že když jsem měla jen rodičák, tak si manžel napíše, že jsem neměla příjem větší než(už nevím tu částku) a sníží mu daň? V roce 2008 to tak bylo, pak jsem měla PPM, tak nevím a teď přinesl domů formuláře.
Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1438
13.1.11 22:33
vykyna píše:
A platí pořád to, že když jsem měla jen rodičák, tak si manžel napíše, že jsem neměla příjem větší než(už nevím tu částku) a sníží mu daň? V roce 2008 to tak bylo, pak jsem měla PPM, tak nevím a teď přinesl domů formuláře.
Děkuji :kytka:

jojo,platí to pořád. ten příjem je 68 tisíc (rodičák se do něj nepočítá, mateřská jo).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
13.1.11 22:34

Vykyno, platí to pořád. Já pracuju od října a manžel si mě taky ještě naposled bude odepisovat

• Citovat
  • Upravit
7569
13.1.11 23:28

Také se zeptám…

pracovala jsem do konce června a do konce roku byla na mateřské …takže si daňové přiznání dát mám???

Teď budu rok 2011 na rodičovské…mohla bych si za rok 2011 dát daňové přiznání, abych si odpočetla úroky z hypotéky, penzijka, dary státu…a tak ??

Moc děkuji za fundované odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
13.1.11 23:57
Lenka512 píše:
Také se zeptám…

pracovala jsem do konce června a do konce roku byla na mateřské …takže si daňové přiznání dát mám???

Teď budu rok 2011 na rodičovské…mohla bych si za rok 2011 dát daňové přiznání, abych si odpočetla úroky z hypotéky, penzijka, dary státu…a tak ??

Za rok 2010 daňové přiznání dávat budeš, za rok 2011 pravděpodobně ne. Pokud ti tedy nebudu letos proplácet dovolenou a nebo nebudeš mít jiný příjem, než rodičák.
Nebudeš si totiž mít z čeho úroky a to ostatní odečíst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3471
14.1.11 09:10

Holky, moc vám děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4998
14.1.11 13:47

taky poprosím o radu
Já do září pracovala, od října do půlky prosince jsem byla na neschopence, zbytek prosince na mateřské. Může si na mě manžel něco odepsat? Jemu řekli v práci, že jo, ale když jsem šla za mou účetní, aby mi to potvrdila, tak řekla, že na to nárok nemáme, když jsem půl roku normálně odpracovala.
Děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
14.1.11 17:02

Lennel, záleží, kolik byl tvůj příjem ze zaměstnání.Pokud nižší než 68tisíc, tak si manžel může odepsat. Předpokládám ale, že za těch 9 měsíců, co jsi pracovala, si ten příjem přesáhla, takže asi nic. Nejjednodušší je si v práci vyžádat potvrzení o zdanitelných příjmecha od částky se odrazit

• Citovat
  • Upravit
4998
15.1.11 13:32

jo to jsem uřčitě přesáhla. Lepší je se poptat než něco pokazit. Děkuji moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
24.1.11 18:08

taky bych potrebovala poradit- pokud mame s manzelem pujcku(stavebko) a ja jsem jako dluznik, manzel spoludluznik- muze si on toto odecist z dani?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
24.1.11 20:56

pokud čerpáte úvěr na bydlení, kde máte trvalé bydliště, může si manžel úroky odepsat z daní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
27.1.11 18:19

Ahoj,nechci zakládat další téma,ale mám dotaz. Máme s manželem hypotéku,která je psaná na mě,manžel jen ručí a dnes mi přišlo potvrzení o zaplacených úrocích za rok 2010 a chci se zeptat jestli je možné si je nechat uplatnit. Celý rok 2010 jsem byla na mateřské a pobírala rodičovský příspěvěk. Předem díky za radu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
30.1.11 10:03
Lenka512 píše:
Také se zeptám…

Já to mám za rok 2010 taky tak - vrátí mi jen to, co jsem zaplatila na daních, pracovala jsem jen do května, a pak listopad, prosinec čerpání dovolené. A my máme úvěr od stavební spořitelny, a úroky si může uplatnit jeden z nás v plné výši - tedy jak manžel za sebe, tak za mě.
Jen musím napsat čestní prohlášení o tom, že si je neuplatním já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák