Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@AnettK94 ahojda, tak jak dopadl screening? Dělal i 3d fotku a říkal něco?
Mám uý něj 1.screening 9.11. tak kdyžtak písni.
@rosnicka2017
Ahoji, tak já byla v pondělí 23.10. A výsledky mi přišly na mail ve čtvrtek 26.10.
Probíhalo to dobře, byla jsem tam s přítelem, MUDr. všechno vysvětloval, jako že jsou vidět dvě nožičky, pět prstíků, změřil srdeční frekvenci a pustil nahlas srdíčko ![]()
Potom se ptal jestli kouřím, na vady v rodině a kolik mi je. Podle toho to dál do PC a vyjelo mu nějaké měřítko, tuším nějak 1:5800 cca co se týče věku. Když mi přišel mail, tak to bylo všechno vysvětleno pro laiky, takže jsem všemu rozuměla. Píše tam jestli bylo srdíčko, nohy jestli šli vidět a tak vše.. potom tam je nějaká hodnota té krve tuším.. a nakonec zase to měřítko, to původní podle věku a vedle podle těch hodnot co ti naměří+ podle krve, takže já měla nakonec 1:20000. Takže zatím vše v pořádku, byla jsem šťastná jak blecha.
Jinak fotku udělal černobílou, to bylo jakoby v ceně. Ale 3D ne, možná na dotaz. Celkově to trvalo asi 20 minut? Možná ani ne ![]()
@AnettK94
Děkuji moc za odpověď, jsi hodná. Jsem ráda, že celkové výsledky jsou tak tak rychle, bála jsem se, že budu třeba čekat 14dní jak některé holky jinde u Dr. ![]()
Jo a něco o pohlaví říkal?
Ať se ti daří a miminko krásně roste.
@rosnicka2017
Nemáš vůbec zač, já se toho taky děsila ![]()
Ty chodíš na gynekologii asi do Nového Jičína, že?
Jinak ó pohlaví nic neříkal, mě to ani moc nenapadlo řešit, soustředila jsem se na to, aby bylo vše v pořádku
ale je možné, že to vidět půjde. Já jdu zítra do poradny, budu 15+0 tak jsem zvědavá jestli už něco uvidíme ![]()
A moc děkujeme, tobě taky přeji hodně štěstí a hlavně ať je mimušo zdravé ![]()
@AnettK94
Jo jo, chodím do NJ k dr. Kudělka. A ty? Odkud jsi? Jsem kousek od Oder, jinak jsem dnes 12+0tt, ten dalsi tyden jdu do poradny a pak ti vychází asi před Vánocemi… Zitra to budeme asi oznamovat našim a tchánovcům, jsem zvědavá, zda to zvládnu říct bez slzicek.
@rosnicka2017 jé, můj přítel pochází z Oder, jezdíme tam k jeho rodičům, já jsem z Vítkova. Chodím tady k MUDr. Kubové, ona je z NJ, občas tam je v nemocnici ![]()
A zítra máš ten screening? Možná se ti to pak ještě posune, já si myslela, když jsem tam šla, že jsem 12+2 a byla jsem podle velikosti prcka 12+5. A od toho se teď vše odvíjí
já byla v poradně dneska a jdu pak 6.12. zároveň na genetický utz do poradny a to už by mělo být vidět pohlaví ![]()
Teda, tak uvidíš zítra jaké budou reakce
je to emoční zážitek, takže se tomu nebraň, je to krásné ![]()
@AnettK94
Anetko, bylo to tak šíleně emočnionální, nádherné, božské a dojemné. Jen co se ovjevil obraz miminka na obrazovce, hned bylo plno slziček, ty š'tastné pojledy od chlapa nezapomenu, víš, naše cesta byla k miminku dlouhá, podařilo se až po druhém umělém oplodnění…ke všemu jsem měla i včera narozeniny, takže uplný doják…jen co jsme zavřeli dveře z čekarny jsem bulela ještě víc, objímali jsme se a radovali…
Byla jsem dle utz od mého dr. 12+1, screening a přeměření určilo 12+3 takže se můj dr trefil ![]()
Jen se panu Markovi moc nepovedla fotka, myslím, že bylo plno jiných záběrů, kde šlo miminko více vidět :-// ale i tak jsem ráda.
A přemýšlela jsi, kde budeš rodit?
@rosnicka2017 Jé, to se krásně čte
Tak jsem ráda, že se Vám zadařilo! Teď jen aby vše krásně klapalo
Takže podle UTZ jsi dál, ano? Já to měla taky tak
podle poslední MS jsem měla být 12+3 a podle UTZ 12+5 a díky tomu se mi i termín porodu posunul o celý týden, na 2. května.
Jinak mám stejný pocit, fotka taky nebyla nic moc, taky jsem tam viděla lepší momentky, které se daly zachytit. Ale tak aspoň něco. Já jsem šla za dva týdny na to ke své doktorce a ta mi udělala snad 6 fotek, byla jsem nadšená, protože si zrovna prďola cucal palec ![]()
Rodit budu asi v Opavě, mám to tak nejblíž
A ty určitě Nový Jičín, že? A termín máš kdy? ![]()
@AnettK94
Ahojík, kdypak jdeš na druhý screening a kam? taky do NJ? M2 bude setra příští týdn objednávat, asi to vyjde na 1. týden v lednu, nebo možná ještě před Vánocemi, nevím, přesně jaký limit tt tam mají.
A jak se ti daří?
@rosnicka2017
Ahoj
Zrovna dneska jsem měla kontrolu, jsem 19+0tt. Na 80% už víme pohlaví. Jinak jsem právě myslela, že dneska mi bude dělat velký UTZ, protože mě nikam neposílala. Ale v lednu jdu na další kontrolu, za 4 týdny a to mi bude dělat moje lékařka ve Vítkově, ten genetický. Měřit ty ozvy a další věci, což je podle mě něco jako ten 2. screening, co jsem tak četla. Někteří lékaři ho dělaji sami a jiní posílají dál ![]()
Takže příští týden máš kontrolu, jo
Jak už jsi daleko? Jde to na tobě vidět? A pohyby cítíš? ![]()
Dobrý večer
mám takový dotaz… Sestřička u mého pana doktora mi řekla, ať se objednám na 1.screening do Nového Jičína a to buď k panu dr. Markovi a nebo panu dr. Pětrošovi. Ale taky řekla, že pokud nebude mít ani jeden čas, tak mi 1.screening udělá můj pan doktor. Tak se chci zeptat, který doktor je lepší? A jestli nebude stačit, když počkám na 1.screening k mému doktorovi? ![]()
@MladáTěhulka nemuzu porovnavat, byla jsrm u Dr.Marka.Bylo to fajn, pekne vse popsal a kompletni vysledky pak poslal na email. Stalo to u nej 700kc, ale moje pojistovna rbp mi po dolozeni dokladu tuhle castku proplatila.
a odkud jsi, je konu chodis? zdq sr mi to divne, ze te prvni posila pryc a pak.kdyz nebudpu mit cas jinde ti udela u nej screening…no zda on dr pak nenyslel, ze ti odebere krev na ten tripl test, ktery neni moc presny a casto vychazi spatne
@rosnicka2017 Chodím k panu dr. Doležalovi do Kopřivnice a za nic bych ho nevyměnila
Sestřička mi řekla, že tam mám zavolat a že pokud z jakéhokoliv důvodu to nevyjde, tak mi screening udělá můj pak doktor ![]()
@MladáTěhulka píše:
Dobrý večermám takový dotaz… Sestřička u mého pana doktora mi řekla, ať se objednám na 1.screening do Nového Jičína a to buď k panu dr. Markovi a nebo panu dr. Pětrošovi. Ale taky řekla, že pokud nebude mít ani jeden čas, tak mi 1.screening udělá můj pan doktor. Tak se chci zeptat, který doktor je lepší? A jestli nebude stačit, když počkám na 1.screening k mému doktorovi?
Taky by mne zajímalo který z těchto dvou doktorů je více doporučován.
Ahoj holky. V pondělí 23.10. mě čeká první screening u pana doktora Radovana Marka. Chtěla jsem se zeptat, jestli máte někdo zkušenost jaké zkušenosti. Respektive mi bylo řečeno, že výsledky mi přijdou do mailu. Chtěla jsem se zeptat, za jak dlouho vám tak výsledky přišly?