Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Maakovicka13 píše:
Prosím o radu. Malá usínala v klasické dřevěné postýlce s tyčkami, já vedle v posteli. Nějak se tam sovelila, nevím jestli byla na čtyřech, nebo klečela a držela se rukama tyček, nebo snad dokonce stála…najednou bum, bylo slyšet jak spadla na tu tyčku asi na druhou stranu té postýlky.. ležela jakoby zaklíněná hlavičkou mezi dvěma tyčkami, plakala. Vzadu na hlavičce na červené místo a bouli, jakoby válečkovitý otok. Po chvíli nepláče v pohodě hraje si, nyní popúlhodině už spí. Jestli se pustila ze stoje, nebokleku ajakoby se převrátila a spadla na opačnou strany postýlky, muselato být šupa. Ale nezdá semi jet s tím na pohotovost…stalo se vám také?
Prosím tě nešil
Nezlob se, ale postýlka není nebezpečná. V životě jsem neslyšela, že by se dítě zranilo v postýlce
Nezapomeň jí koupit helmu a až se bude učit chodit tak omolitanuj všechna nebezpečná místa
Možná se urazíš, ale nemůžu si pomoct
Kdyby jsi měla takový strach, že je zraněná, tak už bys byla u doktora.
@Maakovicka13 kliiid matko
Bouli bude mít ještě mockrát.. musí se naučit, že se musí držet.
Nemáte mantinel? Ale ty tyčky nejsou nic až tak tvrdého.. já bych se nebála
Cestovní postýlku bych nedávala, nemůžeme odstraňovat svět kolem nich, aby náhodou neměli bouli, naopak oni se musí naučit co a jak.. samozřejmě v rámci bezpečných možností, což postýlka se žbrdlinkami určitě je. ![]()
@Maakovicka13 píše:
Prosím o radu. Malá usínala v klasické dřevěné postýlce s tyčkami, já vedle v posteli. Nějak se tam sovelila, nevím jestli byla na čtyřech, nebo klečela a držela se rukama tyček, nebo snad dokonce stála…najednou bum, bylo slyšet jak spadla na tu tyčku asi na druhou stranu té postýlky.. ležela jakoby zaklíněná hlavičkou mezi dvěma tyčkami, plakala. Vzadu na hlavičce na červené místo a bouli, jakoby válečkovitý otok. Po chvíli nepláče v pohodě hraje si, nyní popúlhodině už spí. Jestli se pustila ze stoje, nebokleku ajakoby se převrátila a spadla na opačnou strany postýlky, muselato být šupa. Ale nezdá semi jet s tím na pohotovost…stalo se vám také?
vyměnila bych postýlku! postýlka, kde se dítěti zaklíní hlavička mezi dvě tyčky je životu nebezpečná!
Ten pád bych tipovala, že se obejde bez pohotovosti, ale tu postýlku bych vyhodila a spálila, rozhodně neprodávala.. taková postýlka, kde se dítěti mezi tyčky vleze hlavička, nebo se mu tam zaklíní je fakt nebezpečná..
přítel pracoval v Ikea a říkal, že tam jednu dobu takové nebezpečné postýlky stahovali z prodeje, protože se stalo nějaké neštěstí, dítě si zaklínilo hlavu a nedopadlo to dobře, takže fakt takové postýlky bych se zbavila..
@Maakovicka13 - syn spadl úplně stejně a také v 10m. Jen s tím rozdílem, že tu tyčku přelomil. Když jsem dolítla k postýlce, tyčka visela s ostrým hrotem nad synovým krkem a já jsem s hrůzou hledala, kde je ta druhá půlka tyčky. Je mi zle pokaždé, když si na to vzpomenu. Naštěstí to dopadlo dobře, ani otřes mozku neměl a tyčka ležela pod postýlkou. Hlídala bych přes noc, jestli reaguje, snad bude ok.