Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Prosím o radu. Malá usínala v klasické dřevěné postýlce s tyčkami, já vedle v posteli. Nějak se tam sovelila, nevím jestli byla na čtyřech, nebo klečela a držela se rukama tyček, nebo snad dokonce stála…najednou bum, bylo slyšet jak spadla na tu tyčku asi na druhou stranu té postýlky.. ležela jakoby zaklíněná hlavičkou mezi dvěma tyčkami, plakala. Vzadu na hlavičce na červené místo a bouli, jakoby válečkovitý otok. Po chvíli nepláče v pohodě hraje si, nyní popúlhodině už spí. Jestli se pustila ze stoje, nebokleku ajakoby se převrátila a spadla na opačnou strany postýlky, muselato být šupa. Ale nezdá semi jet s tím na pohotovost…stalo se vám také?
Nase se mlati porad nekde, dokonce nam z postylky vyskocila. Nikam jsem nikdy nejela. obcas vypada jako by jsme se doma mlatili, ja dneska dostala jeji hlavou do klicni kosti a pak nasadou od smetaku.. Tuhle u kamosky vzala mezi ocima futro.
Hlídejte ji v noci. Jestli dýchá a reaguje. Melo by to být ok. Takových pádů ještě bude.
Náš syn se takhle mlátí do hlavy neustále. Nemá teda boule od toho, ale na ty tyčky padá často.
Ona se jí vešla hlava mezi dvě tyčky? Já si myslím, že to bude ok.
@Maakovicka13 kliiiid takových pádu jeste bude, mala taky padá a to máme dlazbu, kolikrát je to fakt pecka i monokla uz mela
a postýlku, tu uz nevnimam, jestli je v poho jako normálně, tak to nic nebylo ![]()
@Maakovicka13 stalo a byly i horší pády
zrovna ted jsem koukala na rocniho, vypada jako bych ho mlátila ![]()
@Maakovicka13 vklidu
jak už psaly výše…naše padá neustále… i když teď už se to lepší, dokonce se učí sama lozit dolů z postele atd ![]()
nicméně, když padla jo hodně, tak jsem ji jen sledovala, zda třeba nezměnila chování, či neblinkala atd ![]()
ale ono to bude v pořádku, oni ty dítka jsou vážně gumový ![]()
@pikola naše jednou během dvou dní nasbírala monokla pod okem, šrám přes nos a ještě odreninu na tváři - jako každý se ptal, co ji děláme ![]()
Dcera 8 měs. Každou chvilku je u nás řev. Boucha se o zem, o skříně, v postýlce už taky několikrát spadla. Už stojí a někdy to nrvychyta no.
No to červený a ten válečeknateklým má jen na jednommístě, tak se asi praštilaso tu tyč, jakletělapozadu z toho kleku. Udělala to poprvý dnes, zrovna asi v tu chvíli, pak mi to dělala než usnula pořád. Že si v postýlce klekla a držela se tyček a pak si stoupla, hrozně vrávoravě, kdybych ji nepřidržovala, letěla by pozadu znovu. Teď se bojím, že to udělá třeba ráno, ještě když budu spát, je vzhuru první a stane seto znova.Jak to řešíte, taky vám takhle děti padají když teprve začínají stát za tyčky v postýlce? Asi bude lepšín cestovní postýlka, ta má měkké strany…
V 11 ti měsících mi dítě začalo přelejzat postýlku, takže tohle bouchnutí u nás bylo každou chvíli, teď je z něj vcelku normální 16ti měsíční kaskadér ![]()
měl období kdy si stoupal v dřevěné ohrádce a padal dozadu rovnou na hlavu, občas na puzzle, občas na zem, za hodinu spadl třeba 15 krát, trvalo to cca víkend a pak už byl opatrnější ![]()
A nevadí že se bouchla dozadu na hlavu, jakoby tam, kde se na středu zezadu dělí vlasy tokolečko…není tam nějaká ta fontanela nebo něco…
@Maakovicka13 ja to nikdy neresila, oni se parkrat majznou a pak si dvaji bacha. Nemuzes prece vypolstrovat cely byt. Az bude chodit bude hur, schody, sedacky, zidle, vyleze na
stul…
Příspěvek upraven 21.12.14 v 21:53
@Maakovicka13 neřeším to… nějak se to naučit musí.. spíš řeším ostré hrany, jinak nic