Hematom v hlave

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
20.12.14 11:29

Hematom v hlave

Dobrý den. Muj tata 67let spadl ze schodu a ma hematom v spankove oblasti 7mm vysoky. A pry nejaky mensi pod mozkem. Do vcerejska byl na JIP a vcera byl predan na pokoj ze zvysenou sledovanosti. Nebyl operovan jen hlidan co to bude delat dal..mel i nabeh na zapal plic, ale to atb zastavili. Mam hrozny strach jake to bude mit nasledky. Par dni byl zmateny, ale ted uz ne..vypada to, ze mu to pali, ale stejne doktori nevedi co bude az hematom se vstreba. Zatim nemuzou pry byt konkretni..pry jen cekat. Nejhorsi je, ze je alkoholik :,( a ze ted nevi co udela abstak :nevim: radeji anonymne. Prosím o zkusenosti. Mam strach.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
20.12.14 11:49

Já se můžu vyjádřit jen k tomu absťáku, matka byla na JIP a absťák se projevil už po pár dnech a to tak, že byla totál mimo a měla strašné halucinace, trvalo to tak 14 dní.

• Citovat
  • Upravit
846
20.12.14 11:49

Na oddělení jsem zažila spoustu lidí ( alkoholiků), které nemohli operovat, protože měli horší srážlivost krve a bylo by to ještě větší riziko, než nechat být. Skoro všichni pak byli v pohodě. Pokud to není mezi doktory jsné, že otec pije, ještě bych je upozornila. Jsou léky, kterými jde absťák tlumit, ale je lepší začít s nimi dřív, než se rozjede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.14 11:54

@poplach Wedi,ze je alkoholik.. dovolili nám i donést tretinku piva po jídle.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.12.14 12:08

Co se týče hematomu tak nemusí být tak velký problém jako ten samotný alkohol. Pokud máte dojem že rozumově je už teď na tom relativně dobře tak je velká šance že hematom nezanechá následky. Lékaři ovšem neradi vyslovují příliš pozitivní prognózy, zvláště pokud je pacient alkoholik.
Co se týče alkoholu, absťák by mohl vyvolat delirium tremens, což je život ohrožující stav, je to velmi vážná věc i bez předchozího úrazu hlavy, předpokládám že to je hlavní důvod proč lékaři nechtějí být příliš pozitivní. Dá se to zvládnout samozřejmě v nemocnici pod dohledem a s medikací v psychiatrických léčebnách s tím mají bohaté zkušenosti,
ale je to velmi individuální, záleží na každém jedinci na jeho psychické i fyzické kondici.
Mám osobní zkušenost z rodiny, jednu špatnou a jednu dobrou. V obou případech šlo o delirium tremens.
První byl můj děda, ten se dostal do špitálu jen kvůli nějaké banalitě, udělal se mu absces v podpaží, měli mu to vyříznou a na druhý den měl jít domů. Jak už to ale u alkoholiků bývá (tělo a organismus nejsou zrovna v nejlepší kondici), měl komplikace a dostal zánět, tak si jej tam nechali. Pátý den dostal delirium a sedmý den bohužel zemřel.
Druhý byla moje teta, upadla v opilosti na chodníku- klasika, měla otřes mozku i nějaké menší krvácení, pak dostala delirium, zvládlo se to a dnes je zdravá, nepije a žije normální život.

Takže je to vážně hodně individuální, ale pokud mluví a myslí relativně normálně tak má určitě dobré vyhlídky.

bb.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.12.14 12:10

Jinak u matky byla prognóza velmi velmi špatná a nikdo nepochopil, jak se z toho dokázala vylízat.

• Citovat
  • Upravit
43027
20.12.14 12:39
@Anonymní píše:
Dobrý den. Muj tata 67let spadl ze schodu a ma hematom v spankove oblasti 7mm vysoky. A pry nejaky mensi pod mozkem. Do vcerejska byl na JIP a vcera byl predan na pokoj ze zvysenou sledovanosti. Nebyl operovan jen hlidan co to bude delat dal..mel i nabeh na zapal plic, ale to atb zastavili. Mam hrozny strach jake to bude mit nasledky. Par dni byl zmateny, ale ted uz ne..vypada to, ze mu to pali, ale stejne doktori nevedi co bude az hematom se vstreba. Zatim nemuzou pry byt konkretni..pry jen cekat. Nejhorsi je, ze je alkoholik :,( a ze ted nevi co udela abstak :nevim: radeji anonymne. Prosím o zkusenosti. Mam strach.

ve spankove oblasti se to nemusi projevit vubec nijak, pokud by se to blbe trefilo, tak poruchami pameti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.14 12:48

Mého otce, silného alkoholika, našli v bezvědomí se silným krvácením do mozku, prognóza byla max. týden života na přístrojích. 4 měsíce byl v umělém spánku, po roce a půl byl schopen odejít do domu s pečovatelskou službou, chodí s pomocí chodítka, hůř mluví, ale čte a naučil se psát levou rukou, protože pravá mu zůstala ochrnutá a zaťatá v pěst. Údajně nepije, splácí exekuce a paradoxně vlastně tím úrazem dostal šanci na „lepší“ život bez alkoholu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.12.14 18:44

A za jak dlouho se projeví abstak? Dnes za ním byl brácha a prý furt je wpohode snaží se chodit..sice by neměl. Ale snaží se. Já nevím doufám, ze to potlači. On je závislí na pivu, ale ne na tvrdém. Da si tak 4 denně až 5denně. Snad v pondělí půjde na kontrolní CT a tam se uvidí..mám strach :,(

• Citovat
  • Upravit
3596
20.12.14 22:09
@Anonymní píše:
A za jak dlouho se projeví abstak? Dnes za ním byl brácha a prý furt je wpohode snaží se chodit..sice by neměl. Ale snaží se. Já nevím doufám, ze to potlači. On je závislí na pivu, ale ne na tvrdém. Da si tak 4 denně až 5denně. Snad v pondělí půjde na kontrolní CT a tam se uvidí..mám strach :,(

Tak 5 piv denně není žádnej těžkej alkoholismus, to bych řekla že delirium nehrozím, 4 piva denně je takovej českej průměr. Jsem myslela že když píšeš alkoholik tak alkoholik a ne pivař.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.12.14 21:07

Dobrý vecer. Tak tátu nam včera pustili. Měl subdurarni hematom s kontuzi mozku. Chtěla jsem se zeptat ono myslí mu to úplně normálně, ale hrozně ochabl v nemocnici vůbec nejedl. Byl krmeny výživou. Ale nejde mu to chodit s dopomoci..prosím poraďte spraví se to? děkuju

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák