11. měsíční miminko poprvé nemocné

371
2.4.22 19:57

11. měsíční miminko poprvé nemocné

Ahojte holky..mám 11 měsíční holčičku a doteď nebyla nemocná..
Ve středu začala pokašlávat..ve čtvrtek už chrčela a kašlala až se málem dusila..
Teplotu neměla a nemá. Včera jsem raději zašla za doktorkou ať se na malou podívá.
Předepsala nám kapky do nosu a sirup Ventolin (dávám 3× denně po 8 hodinách)
Malá je normálně veselá, hraje si..přes noc normálně spinká..
Akorát mám furt strach že bude mít rýmu.. preventivně ji odsávám z nosiku ale vysaji jen pár kapek..
Mám strach že by měla zánět v uchu..tak pro jistotu :?
Včera se mi 2× poblinkala a dnes také..
Může to být z těch hlenů? Že je zvrací ven? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
60
2.4.22 20:03

Ahoj, určitě to zvracení může být i z té rymy. Osmiletý syn mi tak zvracel od miminka do cca 5ti let, měl velký blok vůči smrkání. Zánět v uchu mít hned nemusí, není to určitě pravidlo. Dodržuj pokyny od dr, ať je malá v klidu a teple a bude to určitě dobré. Když doteď nemarodila, třeba má dobrou imunitu a dobře se s tím popere. Držím vám palce :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
2.4.22 20:06

@Adela5555 ahojky ale mě se právě zda že rýmu nemá..že spíš chrčí protože má zahleněné průdušky :?
A v noci normálně spinká s dudlíkem v pusince :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
2.4.22 20:14

@Majka6802 Nejsem samozřejmě doktor, ale jestli kašle, chrčí a je zahleněná, tak může blinkat i z toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
2.4.22 20:15

@Adela5555 já si to také myslím že když je neumí vykašlat tak je blinká :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
874
2.4.22 20:18

Preventivně odsavat pokud není rýma, není úplně dobrý nápad. Zkus stříkat nos zatím mořskou vodou, já rýmu tedy vždy poznám podle změny hlasu ( i u miminka je to zahuhneni znát) jinak je dobré přidat fenistil kapky, stahnou otoky sliznic, my je teď dostali na kašel i rýmu a chrchle začaly lépe odtekat ( i vytekat :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4501
2.4.22 20:31

Určitě neodsávej, pokud nemá plnej nos. Akorát jí tím dráždíš sliznici.
Dcera byla nemocná, že chrčela, měla hustou rýmu ve svých třech týdnech a v 5 měsících. V obou případech jsem odsávala podle potřeby. Kašel však neměla a obešla se bez léků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1688
2.4.22 21:17

Preventivne neodsavej,.tim drazdis zbytecne sliznici a vysusujes ji. Radsi kapni materske mleko nebo morskou vodu.
Na zahleneni je dobra cibule k posteli.
Uplne vidim sebe, kdyz mel prvni syn v roce prvni rymu. Jsem byla uplne silena, brecela jsem protoze v noci nespal, ze to nezvladnu. :mrgreen: :mrgreen: Ted uz se tomu jen pousmeju. Mam treti, ma 11 mesicu a starsi dva nosi ze skoly a skolky porad neco. Takze ma chudatko rymu a kasel uz snad po seste. :zed:
Drzte se, za par dni bude lip. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
2.4.22 21:53

Jestli je spokojena a nema teplotu, neni co resit, nenervuj se zbytecne ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí