Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jestli má rýmu a ucpaný nos dala bych určitě normální kapky, dětský olynth. At se ji nosánek protáhne. A odsávat, my máme odsávačku na vysavač, je nejlepší. Vincentku jako doplněk. Kašlat může z těch snoplíku, můžou zatékat do krku. A zkuste nurofen nám třeba zabírá líp než panadol. Když mi u dcery nešla horečka dolů nebo byla po dvou hodinách zase nahoru střídala jsem co 4 hodiny panadol a nurofen. Pak případně zábaly na kotníky, kdyby nešla horečka dolů.
Po 4 hodinach stridat panadol a nurofen. Do nosu nasivin pro deti.
@Michaeladudkova 312 píše:
Maminky prosím o radu od včerejšího večera mi dcera neustále pláče dávám panadol na snížení horečky má 38,9 a vincentkou prostrikavam nosanek ale vůbec mi nechce spinkat:(jen pláče a pláče v rukách mi tak napůl usne ale trošku poplakava. Začíná i pokaslavat.. Jak ji pomoct? Než zítra půjdeme k doktorce? Prosím o radu sem z toho nešťastná ????
Jestli je poprvé nemocna, tak to gratuluji. My už tou dobou měli bohužel 6* antibiotika a x krát 40 ky, než přišli na to kde problém. Prostě neplaš. Srazej horečku nurofenem, po 4 hodinách můžeš střídat s Panadolem. Na kašel stoptussin než se to rozjede a s doktorkou bych čekala na 3.den, dřív stejně ani z crp míč nic nezjistí. Jen hlídej meningitidu- ztuhla šíje, apatie, bolest hlavičky ( sahá si na ni) světloplachost, nebo třeba uši- sahá si na ně. V takovém případě pohotovost a to rychle. Ale samozřejmě můžete vyrazit.
@jessikka má rýmu ale ne ucpaný nosik.. Dost to teče. Začíná pokašlavat
Teplotu má 38,9 po panadolu to nachvilku klesne ale třeba jen na 37,8 níž ne.
Teplotu má od včerejší noci Kdy Teda ještě nespinkala celou noc jen na těch rukách a to poplakavala. Ale dost pije čaj to je hlavní. Bohužel už nekojim. Ráno mi vypila asi 30ml mlika nic víc.. Panadol asi moc nezabírá. Koupit Teda nurofen?
Teplotu má od včerejší noci Kdy Teda ještě nespinkala celou noc jen na těch rukách a to poplakavala. Ale dost pije čaj to je hlavní. Bohužel už nekojim. Ráno mi vypila asi 30ml mlika nic víc.. Panadol asi moc nezabírá. Koupit Teda nurofen?
Ano kup nurofen, já si myslím že je silnější. A případně můžeš střídat co 4 hodiny s tím panadolem. A dala bych i ten dětský nasivin. Olynt je asi až 2 let.
Pokud takhke pláče a nezabírá Panadol, zkus, jak reaguje na dotyk u oušek. Mám ročního, teď má za sebou virózu a pak šílenou rýmu, ale ani jednou neplakal nijak víc, než normálně. Hlavně kup odsávačku(tu na vysavač) a odsávej, ať nedostane zánět dutin. A zeptej se na kapky do nosu pro kojence, v lékárně ti poradí. Pokud má 37,8 v zadečku, je to v pohodě, nevadí, když ta teplota zůstane malinko zvýšená.
@Veru1987 píše:
Ano kup nurofen, já si myslím že je silnější. A případně můžeš střídat co 4 hodiny s tím panadolem. A dala bych i ten dětský nasivin. Olynt je asi až 2 let.
hm, dneska asi nic ale nepřikoupí, teplotu snižovat i vlažnou koupelí, nebo octové ponožky na nohy. Zvlhčovat vzduch, něco mokrého na topení.
Ale pokles na 37,8 je dobrý! Z 39 to pod 37 nedostaneš! Nurofen zkus, zabírá líp, ale pozor, trochu přidej, je poddavkovany, řeklo mi to už tolik doktorů, že to musí být pravda. Já dávám místo 2,5 ml asi 3,3, místo 5 ml pro starší 7 ml. Bude to podle mě viróza, když to jde blbě dolů ta teplota. Jistotu ti dá CRP z prstu, ale nejdřív po 48 h od začátku teplot. Jen ať pije, mlíčko, čaj oslazeny medem, přesnídávku. Jíst zatím nemusí, slaď ji pití.
@lexiik píše:
hm, dneska asi nic ale nepřikoupí, teplotu snižovat i vlažnou koupelí, nebo octové ponožky na nohy. Zvlhčovat vzduch, něco mokrého na topení.
tak my jsme na malém městě a máme lékarnu otevřenou i dneska
@Veru1987 píše:
tak my jsme na malém městě a máme lékarnu otevřenou i dneska
Fakt? U nás jsou běžně o víkendu otevřené lekarny jen u obchodních center. Ta mají zavřeno,tak jsou zavřené i lékárny.
@vokishka píše:
Fakt? U nás jsou běžně o víkendu otevřené lekarny jen u obchodních center. Ta mají zavřeno,tak jsou zavřené i lékárny.
My ji máme otevřenou každý den i svátky. 7-20.
@Veru1987 píše:
My ji máme otevřenou každý den i svátky. 7-20.
Já bych s ní raději zašla na pohotovost, kde ti poradí spíš, než na emiminu.
Příspěvek upraven 28.10.18 v 11:21
@vokishka píše:
Taky to tak máme a taky jsme menší město.