Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím maminy
chtěla bych se zeptat máte některá zkušenosti s tím že vás lékař nechal chodit na začátku těhotenství do práce na 12tky? Jak jste to řešily?
Ano, dělala jsem dvanáctky - denní i noční. Do 34. týdnu. V nemocnici na JIP. Gynekoložka proti tomu nic neměla.
@Leila156 ja chodila a dělala i sem tam noční. Řekla jsem staniční o těhotenství a ta mi psala min nočních a lehčí oddělení. Až sem to řekla veřejně řediteli tak mě dali na 8h abych nebyla u ležáků, ale dali mě do terapií - pracovala jsem v soc službách do mateřské
@Leila156 píše:
Zdravím maminychtěla bych se zeptat máte některá zkušenosti s tím že vás lékař nechal chodit na začátku těhotenství do práce na 12tky? Jak jste to řešily?
Proc by te nemel doktor nechavat delat 12tky
? Pokud k tomu nemas zdravotni duvod, tak prace neni prekazkou ![]()
@Leila156 píše:
Zdravím maminychtěla bych se zeptat máte některá zkušenosti s tím že vás lékař nechal chodit na začátku těhotenství do práce na 12tky? Jak jste to řešily?
Co děláš za práci? Jako pokud nemáš rizikové, nevidím důvod k sezení doma ![]()
To nezalezi na lekari, ale na tobe. Pokud ti neda neschopenku, muzes klidne delat 12tky, ale je to na tvem uvazeni, nemusis.
@danyk a můžu se zeptat co jste dělala za práci? Já teď dělám operátorku a taha cca 200kg balíky rolí materiálu tak mám celkem strach aby se miminku něco nestalo.. ![]()
Baliky 200 kg? To snad netaha nikdo.
Jinak je nejak upraveno, kolik max. muze zvedat tehotna, je to v zakone, ale nechce se mi to hledat.
@Šmoulice jde jen o to že tahám těžký materiál a nerada vych o děťátko přišla.. A rizikové těhotenství budu určitě měla sem zlomenou pánev a podle toho co říkal doktor tak mám obrácenou dělohu
@Leila156 píše:
@Šmoulice jde jen o to že tahám těžký materiál a nerada vych o děťátko přišla.. A rizikové těhotenství budu určitě měla sem zlomenou pánev a podle toho co říkal doktor tak mám obrácenou dělohu
Pokud bude k neschopence důvod, jistě ti ji dají…
A 200kg balíky netahají ani chlapi…
@Leila156 píše:
prostě nechceš pracovat, tak to řekni ![]()
@Leila156 ja, uplne v pohodě. Gynekolozka nic nenamitala, byla jsem zdravá. Ve finále - tohle musíš resit se zaměstnavatelem, ten je povinnen dat ti 8cky pokud budeš chtít. Gynekolog s tim moc nenadela, max ti da neschopenku. Ja se pak na poslední mesic v praci prave domluvila na ty kratší směny a uplne OK. Jooo práce v těhotenství byla lambada, ted v těhotenství s batoletem se me nikdo nepta zda mi 24/7 vyhovuje ![]()
@mroe píše:
Baliky 200 kg? To snad netaha nikdo.
Jinak je nejak upraveno, kolik max. muze zvedat tehotna, je to v zakone, ale nechce se mi to hledat.
Ano na lince máme balíky materiálu i 200kg samozřejmě to nezvedám ale ono uz jen natočit to a dokulit to na místo určení dá celkem zabrat ![]()
Zaklonenou delohu ma kazda druha ani o tom nevi. To opravdu neni duvod k neschopence.
@Tamtama píše:
prostě nechceš pracovat, tak to řekni
Jen proto že mám strach abych o miminko nepřišla tak se mi nechce makat? Aha.. Nevim jak vy ale ja do práce chodim rada ta prace me bavi a nevim proc si hned myslite ze se mi nechce makat.. Chtela sem se jen zeptat jestli se s tim nekdo setkal a jak to treba resily.. ![]()