Třináctiměsíční holčička nechce jíst

86
11.4.23 16:54

13m holčička nechce jíst

Dobrý den maminky! Potřebuju radu moje skoro 14m holčička nic nechce jíst… Já se snažím cokoliv a vůbec nechce… Do roka jedla krásně snídaně, polévku a k tomu celý příkrm a krásně přibírala a hodně jedla… A teď přišel zlom a 2 měsíce moc nechce spapá tak 3 lžičky a nic víc… Nehubne ani nepřibírá váhu má stejnou už 3-4 měsíce… 81cm a 9kg takže nic moc… Potřebuju radu co dělat… Moje máma to do ní dost nutila mám strach že má blok… Když se nese jídlo už začne vyvádět tak kdyby měla blok co s tím?… Prosím poraďte… :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
11.4.23 16:59

Co zuby?

• Citovat
  • Upravit
Capelucia
11.4.23 17:02

Proč ji nutila, když hezky jedla?

• Citovat
  • Upravit
206
11.4.23 17:12

Má vyloženě něco co spapá? Co ji chutná? Pokud jo, začla bych takhle pomalu, nenásilně. Co svačinky do ručičky? My kupujeme dětské sýrové tyčinky. To je pro syna hrozná sranda. :palec: :D Pak jsou taky ovocné tyčinky v DM. Křupky, chlebík,..prostě neco co může sama. Ani toto nechce? Nebo jde vyloženě o obědy a jídla, kterými musíte krmit vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65219
11.4.23 17:21
@Anonymní píše:
Co zuby?

proč u tohodle anonym?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
11.4.23 17:32

@Sofi183 Ahoj no vyloženě o obědy… Ovocné přesnídávky do ručičky bez problémů, ovoce bez problémů a ty tyčinky a tohle miluje takže jen obědy… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
11.4.23 17:32
@Anonymní píše:
Co zuby?

ano zuby by to taky mohli být

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
11.4.23 17:41
@Narcis22 píše:
@Sofi183 Ahoj no vyloženě o obědy… Ovocné přesnídávky do ručičky bez problémů, ovoce bez problémů a ty tyčinky a tohle miluje takže jen obědy… :nevim:

Ahoj, tak aspoň, že toto spapá. A mixujete pořád obědy? Nebo dáváte kousky? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
11.4.23 17:42
@Narcis22 píše:
@Sofi183 Ahoj no vyloženě o obědy… Ovocné přesnídávky do ručičky bez problémů, ovoce bez problémů a ty tyčinky a tohle miluje takže jen obědy… :nevim:

No to je celkem běžné období většiny dětí. Co takhle už jí nedávat příkrm, ale totéž, co máte vy? Přílohu snad zvládne jakoukoli, k tomu na kostičky zeleninu, maso, omáčku - cokoli. A ať zkusí ochutnávat sama. Nenutila bych jí, zároveň jí ale po obědě nechala o hladu, pokud nebude chtít baštit, a totéž klidně nabídla za pár hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
11.4.23 17:43

@Sofi183 Kousky tak jestli je to tím?… Ale dřív jedla i kousky a nevadilo ji to tak že by jí to teď vadilo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
11.4.23 17:48
@Narcis22 píše:
@Sofi183 Kousky tak jestli je to tím?… Ale dřív jedla i kousky a nevadilo ji to tak že by jí to teď vadilo?

Nene, já to myslela právě naopak. Syn ve 12m začal odmítat cokoliv, kde nejsou kousky. Takže polévka - krém - musím dát do něj chlebík. Do jogurtu piškoty atd. :D
A jí to co vy? Nějaké omáčky? Pokud nesolíte, přidat sůl/pepř/bylinky? Přemýšlím :think:
Syn už od 10m papá to samé, co my (kyselé zelí, kachna, bryndzové halušky)..no prostě snad všechny výmysly světa :D :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
11.4.23 18:00

@Sofi183 Ano papá to co já koření, sůl dávám přiměřeně ale dávám tak nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
11.4.23 18:04

@unuděná Papá to co my příkrmy do 12m jinak dáváme na talíř co nám kuře, kaše, omáčky ale odmítá… Jediné co spapá polévky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
11.4.23 18:10

@Narcis22 Tak už mě nic nenapadá :think: Poslední už jen to, že je to období. To stejné mi vždy říkávala mamka, že jsme se sourozenci nic v určitým období nic nejedli, byli jen na čaji a bála se co s náma je. :D A jsme tu. :D Syn to tak někdy taky má. Někdy zas nepije vůbec čaj. Nikdy to nebylo ale tak dlouho jak u vás. :think: U nás třeba pár dní. Na druhou stranu, kdyby bylo něco zle, tak by neprospívala. Třeba ji fakt stačí. Fakt nevím. Držím palce. :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
11.4.23 18:17
@Narcis22 píše:
@unuděná Papá to co my příkrmy do 12m jinak dáváme na talíř co nám kuře, kaše, omáčky ale odmítá… Jediné co spapá polévky

Příkrmy myslíte mixované? Třeba si právě naopak zvykla na tu mixovanou stravu, proto preferuje i ty polévky? :think: Líp se jí to papá. Zatím bych teda vařila ty polévky a uvidíte co časem.. vývary (vepřový, kuřecí, hovězí, zeleninový), čočková, fazolová, mrková, vajíčková, mléčná, rajčatová s haluškama/těstovinama, zeleninové krémy, rybí polévku..dá se udělat cokoliv a aspoň pokryjete oběd.
Teď mě napadlo ještě s tou polévkou, kdybyste dala rajčatovou a druhý den řidší rajskou, kde by bylo jen malinko masa a trochu přílohy…to by fakt nesnědla? A postupně přidávat na lžičku víc a víc přilohy a masa?

Příspěvek upraven 11.04.23 v 18:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky