Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Přesně z tohoto důvodu jsem si podobné vynálezy nepořizovala. Akorát bych se stresovala, že mimino nemůžu najít
Na začátku se špatně hledá, zvlášť, pokud máš placentu vpředu, no a později už cítíš pohyby, takže to vlastně není potřeba. Neplaš, hoď se do klidu a těš se na screening ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, dnes jsem 12+1 a od 10tt zkouším cca 1-2× týdně angelsounds. Ale doteď jsem srdíčko vůbec nenašla..Poslední kontrola byla 3 tydny zpět, screeningu me ceka za pár dni. Je me od 6tt špatné, zvracim, mam i nízký tlak.. To vse me pořád doprovází plus cítím občas i podbrisek, tak si rikam, ze snad je vse v pořádku.
Je tu někdo, kdo srdíčko našel az dyl?
Našla jsem v 9tt. Hledáš na správném místě? 🤔
Hele v takhle malém tt je zázrak to srdíčko najít, to miminko je strašně malinke a musíš se fakt trefit na místo, kde zrovna je, plus to muze komplikovat třeba placenta vepredu, tuk na brise… většina těch, co našli srdíčko ještě v prvním trimestru stejně poslouchali svoje vlastní ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, dnes jsem 12+1 a od 10tt zkouším cca 1-2× týdně angelsounds. Ale doteď jsem srdíčko vůbec nenašla..Poslední kontrola byla 3 tydny zpět, screeningu me ceka za pár dni. Je me od 6tt špatné, zvracim, mam i nízký tlak.. To vse me pořád doprovází plus cítím občas i podbrisek, tak si rikam, ze snad je vse v pořádku.
Našla jsem v 15.tydnu. Dřív ne. A pak jsem občas používala až do konce těhotenství, měla jsem takové líné miminko, o kterém jsem nekdy třeba celou noc nevěděla a byla jsem z toho vyřízena. Pozitivní je, že mu to zůstalo i po narozeni
.
Zatím bych to uklidila a zkusila za dva týdny třeba.
Našla sem někdy kolem toho 12-13tt..ale byla to fuška..hledala sem dlouho a musela sem úplně dolů až ke stydké kosti…myslím že to byla velká náhoda že sem to tenkrát trefila..pak jsem zase asi 14 dní nenašla…až tak od 15tt to už šlo celém dobře najit..od 17tt sem už cítila pohyby takže jsem ho už pak vytáhla jen párkrát…měla jsem ho půjčený a když už doma byl tak jsem to zkoušela…ale kdybych ho neměla…nic by se nestalo..ale vím že třeba neteří to hodně pomáhalo a uklidňovalo ji že si mohla srdíčko poslechnout…2× totiž už předtím o miminko přišla ve 2. Trim…
V tomto týdnu jsem
našla, ale hledat musíš opravdu hooodně dole, skoro až pod stydkou kostí. Rozhodně to není, že přiložíš na břicho a uslyšíš. To přijde až v pozdějších týdnech.
Holky, moc vsem dekuju. Ja vim, ze me to o to víc stresuje.. Ale ja si angelsounds kupovala tenkrát v prvním těhotenství az někdy po 1.screeningu a srdíčko jsem našla hned, protože to bylo dyl. A jak ho mam proste doma, tak me to ted lákalo zkoušet brzo 😁 myslím, že hledám dobře, ale uklidnily jste me a počkám 😊
Angelsounds a podobné vynálezy k nicemu nejsou. Naopak byly zdokumentovany případy, kdy matka cítila méně pohybů, ale uklidnila se poslechem srdíčka a nikam nejela. Jenže jako nezdravotnik samozřejmě nerozpoznala problém a dítě jí zemřelo. Kdyby ten přístroj neměla, jela by hned a dítě by pravděpodobně žilo.
Vykašli se na to. Nic ti to neřekne, i kdybys teď srdce našla, pokud je tam problém, zítra tlouct nemusí. Já chápu, že ty začátky jsou dlouhé, že je to náročné, ale sama vidíš, že s tím nejsi o nic klidnější. ![]()
@Anonymní píše:
Musíš hledat úplně dole. Fakt nad stydkou kostí
@Villanelle píše:
Angelsounds a podobné vynálezy k nicemu nejsou. Naopak byly zdokumentovany případy, kdy matka cítila méně pohybů, ale uklidnila se poslechem srdíčka a nikam nejela. Jenže jako nezdravotnik samozřejmě nerozpoznala problém a dítě jí zemřelo. Kdyby ten přístroj neměla, jela by hned a dítě by pravděpodobně žilo.
Vykašli se na to. Nic ti to neřekne, i kdybys teď srdce našla, pokud je tam problém, zítra tlouct nemusí. Já chápu, že ty začátky jsou dlouhé, že je to náročné, ale sama vidíš, že s tím nejsi o nic klidnější.
Kde jsou ty případy zdokumentovány, prosím?
Ahoj, dnes jsem 12+1 a od 10tt zkouším cca 1-2× týdně angelsounds. Ale doteď jsem srdíčko vůbec nenašla..
Poslední kontrola byla 3 tydny zpět, screeningu me ceka za pár dni. Je me od 6tt špatné, zvracim, mam i nízký tlak.. To vse me pořád doprovází plus cítím občas i podbrisek, tak si rikam, ze snad je vse v pořádku.