14ti letá holka do kempu s klukem a jeho rodiči

Napsat příspěvek
Velikost písma:
kocourGarfield
19.6.24 13:19

@Lucy75 a ven by jsi je na 5 hodin s klukem pustila, opakovaně? Mně to přijde možná horší než jet pod stan, kde budou pod dohledem rodičů.

Příspěvek upraven 19.06.24 v 13:19

• Citovat
  • Upravit
7027
19.6.24 13:19
@zaludova píše: Více

Můžu se zeptat, kolik Ti cca je let? Ve 13 do 10 večer v tahu? 8o to bych mohla max. k sousedce přes chodbu. a shledávám to i zpětně za správné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25192
19.6.24 13:21
@zaludova píše: Více

a už jsi někdy rodiče z podobné situace vyslýchala? já jo..

rodiče synka kolotočářů (16), který měl jako hobby blnout hlavu 13-15letým slečnám na kolotoči, brát od nich čísla, posílat hromadná vyznání lásky, ochmatávat je a i více v přihlehlé maringotce atd…
rodiče moc rádi nebyli, když to celé měli vysvětlovat! a nastoupili na mne přímo s advokátem. Nepomohl jim. Mladík dostal podmínku na dost let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
19.6.24 13:21

@Lojzísek za nás se ve 14 - 15 končila ZŠ - 8. třída. Dneska ji konci klidně v 16 a později, když mají odklad. Do 22 jsme tedy venku nebyli nějak úplně mimo. Ale okolo baráku v létě, třeba o prázdninách do tmy ano.

Příspěvek upraven 19.06.24 v 13:26

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
19.6.24 13:24

@Lucy75 no tak to může dělat i těch 5 hodin denně, co jsou spolu … Navíc asi že je synek kolotočář si zakladatelka všimne.
Chápu, že máš nějaké zkušenosti. Otázka je zda v v 15- 16 letech dívky by to nezanechalo horší výsledky.

• Citovat
  • Upravit
Janli
19.6.24 13:28
@kocourGarfield píše: Více

Proč pořád předpokládáte, že na ně rodiče budou dohlížet? To si tady nikdo nepřipouštíte, že pokud ty rodiče neznáte, tak to klidně můžou být týpci, co si s partou večer vylejou hlavu a bude jim úplně šumák, co děcka dělají? A zrovna tohle je věc, kterou z hodinové návštěvy nepoznáte. Vy tu pořád předpokládáte, že ti rodiče jsou zodpovědný a bezproblémový, ale kdo soudný vezme čtrnáctiletou cizí holku se svým synem na dovolenou, kde se dá očekávat průšvih?

• Citovat
  • Upravit
25192
19.6.24 13:28

@kocourGarfield :mrgreen: nene, já jen psala o tom, že fakt není příjemné být jako rodič u výslechu…
nad 15+ (když mají oba) už je to z hlediska zákona OK, ve 14 prostě ani náhodou.. holt se to v ČR zde láme, jiné státy to mají různě, u nás prostě takhle.
Nikdy bych jako matka 15letého kluka nevzala 14letou jeho první lásku do kempu a ani naopak. A to, jak říkám, fakt jsem jinak hodně tolerantní. A je mi jasné, že to mohou udělat kdekoliv jinde. Akorát já bych odmítla za to nést JAKOUKOLIV ODPOVĚDNOST.
Holka otěhotní - a nebo se rozejdou (mnohem častěji) - bude se chtít pomstít a ohlásí to.. a kluk má na rok tahanic a soud zaděláno.. běžné případy, pro rodiče good luck.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
19.6.24 13:34

@Janli naši kluci měli holky tedy až v 16 letech ( a bylo i jim 16 let) a byli zodpovědní, funkční, atd… Takže já bych si jejich přítelkyně vzala. Možná bych se bála toho 14 let, ale jinak …. Jako průšvih může nastat i za těch 5 hodin.
Navíc jsem psala, že mohou jet klidně až v srpnu. Neví postoj těch rodičů, atd…

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
19.6.24 13:36

@Lucy75 no to je asi právě na tu diskuzi s těmi rodiči. Ono to vůbec může být jinak celé. Pokud bych o tom uvažovala chtěla bych přímo mluvit s rodiči.

• Citovat
  • Upravit
16500
19.6.24 13:38
@Lucy75 píše: Více

No přesně tak.
Mě by nenapadlo mu něco takového ani nabízet. Natož, abych je v tom ještě podporovala. Prostě si myslím, že jim nic neuteče… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25192
19.6.24 13:41

@kocourGarfield tak za půl hodinky kávy je stejně nepoznáš…a do 15 bych o tom opravdu ani Neuvažovala.
Právě proto, že mám ty letité zkušenosti, co vše se může stát.. mladý liberální rodič z dobré sociální bubliny některé věci prostě ani nedomyslí..
Od 15 bych to už zvážila (dle situace), ale myslím, že by to stopnul exmanžel jako otec.. leda by tu rodinu dobře znal… Tam už závisí vše na okolnostech.. „ruku jim na tom stejně neudržíme“..

já ty předchozí příspěvky píšu fakt spíš z hlediska práva a odpovědnosti rodičů, protože pár matek už se mi u stolu hroutilo.. a pár otců bylo na infarkt… ve 14 prostě NE

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2541
19.6.24 13:46
@Janli píše: Více

Ne, dítko na prvním stupni bylo na víkendových zahraničních závodech a v rámci úspor spali u místních. Pochybuju, že by „prověření“ proběhlo jinak, než u nás, kde přišel mail od trenérů, kdo může ubytovat a kolik. Jediný krapet problém byla jazyková bariéra.

Po primě bylo dítko ubytováno u místních na jazykovém pobytu, o ověřování rodin jazykovými školami moc iluzí nemám.

Takže za mě při přání 14letého rozumného dítěte, stejném jazyku, ČR a souhlasu druhých rodičů, není moc co řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25192
19.6.24 13:48

@Kasandra159 ale to bylo přes školu a dětmi nezmítaly hormony první lásky - srovnáváš nesrovnatelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12214
19.6.24 13:53

14 a 16 let je propastný rozdíl.

Ve 14 byla dcera zamilovaná do stejně starého kamaráda, často byl u nás, dcera u nich, ale jenom přes den, po škole. Na noc ani náhodou, byla jsem tou nejhorší matkou pod sluncem, ale přežila jsem to. Dcera taky. Vztah s první láskou ne.

Teď je dcera o 2 roky starší, končí první ročník na střední a neměla jsem problém ji pustit na víkend do kempu s partou stejně starých spolužáku.
Jednak už mají všichni 16 a i ta hormonální smršť pominula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
19.6.24 13:54
@Kasandra159 píše: Více

Tak znova. Je sakra rozdíl akce hromadně organizovaná a zaštiťovaná školou a tři neznámý týpci, kterým máš svěřit nezletilou dceru. Já teda naprosto žasnu, kolik rodičů je tady tak šíleně nezodpovědných a neumí domyslet následky…. 8o

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML