150 Kč na den na jídlo

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
56186
24.9.18 20:12

Kornelie a tuhle diskusi smazes kdy? Ty jsi nemocna. Chudaci deti. Snad aspon ta 18 leta se uz naji,

• načítám...
16453
24.9.18 20:21

@lucenka my už taký nevíme co s hruškami… podél řeky a v lese taky sbíráme špendlíky, šípky, maliny atd…

• načítám...
6196
24.9.18 20:23

Mě tedy teď díky těmto diskuzím ve sprše osvítil duch svatý. Došlo mi, že když občas počítám, jestli bychom uživili 3 dětí nebo 4, že jsem úplně mimo. Protože evidentně ten rozpočet co teď beru jako rozumný pro nás 3 na jídlo (nějakých 9000Kč) mi může stačit pro 10 lidí. Takže můžu mít s klidem Klapzubovu jedenáctku. :pankac:

• načítám...
16453
24.9.18 20:27

@Filanda také plánujeme ještě nejmíň dvě :palec:

• načítám...
21460
24.9.18 20:41
@lucenka píše:
Zrovna jablka, hrušky, ořechy, špendlíky rostou dost často podle silnic, železničních zastávek… Lepší, když z toho má někdo užitek, než když se pod stromy válí hnijící plody. A s klidným svědomím se přiznám, že jsme si v létě s klukem pochutnali na špendlících, co rostly vedle vlakové zastávky ;)

hm, ty asi nepatří nikomu, že.
Mé tchyni taky lidé chodí na ringle, co má před barákem, a klidně s takovou drzostí, že přímo před ní :roll:

• načítám...
35915
24.9.18 20:45

Tohle šetření je z nouze, nebo to má někdo jako sport? 150 den na osobu nebo jako na rodinu? 8o

• načítám...
21460
24.9.18 20:50
@jkra píše:
Kornelie a tuhle diskusi smazes kdy? Ty jsi nemocna. Chudaci deti. Snad aspon ta 18 leta se uz naji,

není to ta, co tady zakládala diskuzi o tom, jak jí matka nechce dát najíst? :D

• načítám...
1252
24.9.18 20:55
@kornelije píše:
U nás dnes ovesná kaše s jablkem, pečivo s mrkvovou pomazánkou, polévka hrášková, špagety s rajčatovou omáčkou, pečené hrušky se zakysanou smetanou, bramboráky…

Když jsem to četla, tak se mi úplně sbíhaly sliny. :D Vůbec nechápu, co to má arada zase za řeči. :nevim: K tématu velikost porcí. Má dnešní zkušenost. Uvařila jsem hrnec bramboračky už v sobotu, dnes jsme ji dojídali. Druhé jídlo jsem dělala halušky 10,–-, vepřová kotleta bez kosti cca 650 g 60,–- Kč (nákup v Polsku) na paprice s jogurtem 10,–-. A jak byla polévka, tak druhého stačilo už míň a tohle množství masa nám stačilo pro 7 lidí( táta, máma, syn 20, syn 17, dcera 13, syn 10 a syn 7). Halušky byly z 3/4 kila hrubé mouky.

Příspěvek upraven 24.09.18 v 20:59

• načítám...
24.9.18 20:58

Tipla bych si, že se rozumný dotaz ztratí (původní diskusi jsem asi rok zpátky prolítla) ale zkusím to :kytka:

Máte tipy na levnější zdroje bílkovin? Tak obecně bych asi řekla luštěniny, ale byla bych ráda za recept ;) Máme sice maso moc rádi, i bych byla schopna se ním ládovat 5× denně, ale zdravé to moc není :mrgreen:

Vždy mám po ruce 0% jogurt a tvarůžky, ale když přijde na teplá jídla, vidím tady samou mouku :nevim:

Mám nastavené kalorické tabulky, abych nejedla málo, a jedla správně. Co vaří šetřilky, když chtějí jíst zdravě? :mavam:

• načítám...
35915
24.9.18 20:59
@adamura píše:
Když jsem to četla, tak se mi úplně sbíhaly sliny. :D K tématu velikost porcí. Má dnešní zkušenost. Uvařila jsem hrnec bramboračky už v sobotu, dnes jsme ji dojídali. Druhé jídlo jsem dělala halušky 10,–-, vepřová kotleta bez kosti cca 650 g 60,–- Kč (nákup v Polsku) na paprice s jogurtem 10,–-. A jak byla polévka, tak druhého stačilo už míň a tohle množství masa nám stačilo pro 7 lidí( táta, máma, syn 20, syn 17, dcera 13, syn 10 a syn 7). Halušky byly z 3/4 kila hrubé mouky.

Vám stačí 650g masa pro 7 lidí? :nevim: 90g masa na osobu

• načítám...
1252
24.9.18 21:06

@pikola Jak už jsem psala. Byla polévka a maso stačilo úplně v pohodě. Děti měly menší plátek, starší a my s manželem větší. Najedly jsme se dosyta.

• načítám...
1199
24.9.18 21:06

F @pikola Tak treba u nas 2 dospeli a dve deti maso ji jen manzel, ja a dcera 7 let maso nemame radi, smrdi nam, takze kdyz varim gulas tak ja s dcerou jen knedliky s omackou a manzel s masem, druha dcera je jeste kojena

• načítám...
53190
24.9.18 21:09

Ja teda nevim-tahle diskuze je myslena vazne,nebo je zakladatelka fakt posuk?Vazne je to rozpocet pro tolik deti/dospelych,kteri se vsichni stravuji jen doma?Proc?Ja nejdriv nevedela,o co jde,tak jsem se snazila rozumne poradit,ale jak docitam,tak spis mam dojem,ze to je hazeni perel svi.im.. :roll: Za 150,–/den se tak rozumne naji jeden dospely.Utahneme opasek a mame z toho dva dospele a jedno mimino.Tecka.

• načítám...
16453
24.9.18 21:10

@Svetluska.Lulu vejce, kuřecí maso, mandle, ryby, brokolice, pečivo…oves .. čočka s vejcem a pečivem… :D

• načítám...
35915
24.9.18 21:12
@adamura píše:
@pikola Jak už jsem psala. Byla polévka a maso stačilo úplně v pohodě. Děti měly menší plátek, starší a my s manželem větší. Najedly jsme se dosyta.

Dobře, projednou to chápu, ale pokud je tahle porce brána jako normální, tak pro dospělého člověka je to málo.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat