Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
myslím že jsi zareagovala rychle a bude to v pohodě, ale chápu jak ti je asi se z toho budeš klepat ještě dlouho, ale někdy je dobře že se takové věci stanou (když dopadnou dobře) aspoň si pak dáváme větší pozor ![]()
Já myslím, že to bude ok, vytáhla jsi ho rychle. Já si pamatuju, když jsem byla malá, tak jsme se se ségrou klouzaly na klouzačce do přehrady. Dole byl taťka a chytal nás, ještě jsme neuměly pořádně plavat. No a jednou jsem se rozjela nějak moc a propadla jsem mu, no chvíli mě tam lovil, pak jsem si zakašlala a jelo se dál, bez následků, pohoda
ale pamatuju si to doteď no ![]()
Určitě je v poradku, zakaslal, ale zadny omezeni kysliku nebylo v klidu, uklidni se a prestan si to vycitat.. Soudit je jednoduchy, ale proste veci se stavaji.. Zareagovala jsi pohotove a v poradku..
Je v pořádku,stane se,jsme jen lidi. Byla jsi nablízku,to je hlavní a zareagovala jsi,jak jsi měla. Žádné výčitky a strach!!!
![]()
Buď v klidu, určitě je v pořádku, nám se tohle stalo v loni na dovolené. Dvouleťák plaval v bazénu pod hladinou, hrál si na prvním schodku bazénu a asi mu to uklouzlo. V mžiku jsem ho vytáhla za ruku. Myslím, že batolata ještě umí zadržet na určitou dobu dech. Alespoň u něj to tak bylo. Začal plakat, ale vodu ani neplival.
Buď v klidu, reagovala jsi okamžitě, nic jsi nezanedbala, je to drobná nehoda, jakých je plno. Pokud nebyl ani chvíli v bezvědomí a sám od sebe kašlal a pak normálně fungoval, je určitě v pořádku ![]()
Obdiv. Obdiv, že necháš takto malé dítě samotné, voda po pás je dost. Nevím jak je starší starý, že nevyleze sám z bazénu,,,,jestliže je sám ve velkém, tak snad z něj dokáže i vylézt, ne? Nebo to byla jen lenost, že se mu nechtělo doplavat ke schůdkům? Tohle bych pro příště silně zvážila. Protože jestli ten starší je na velký bazén ještě malý v tom smyslu, že sám nevyleze a že si u něj nemůžeš být stopro jistá, tak hlídat dvě děti v různých bazénech bych já nedala, to přiznávám. Takové hrdinstí někdy nestojí za to. Pokud je ale velký a plave ok, tak prostě i sám vyleze, protože ty prostě nemůžeš odejít od toho mladšího.
něco jiného je, když je dítko u mně, uklouzne a hned ho vytáhnu. Nebo když z klouzačky projede mezi nohama,,,,zkrátka všechny ty příklady, co tu holky píšou, jsou jiné, tam nikdo od dítka z bazénu neodešel pryč lovit do jiného bazénu jiné dítě.
A věta „reagovala jsi okamžitě“ je nejspíš nesmyslná, okamžitě to být rozhodně nemohlo, když byla u jiného bazénu. Okamžitě reaguje rodič, který je u dítěte u té klouzačky nebo na tom schůdku, jak tu píšete. A v tom je právě ten VELKÝ rozdíl.
Jinak se teda taky přikláním, že to bude v pořádku, ale propříště bych tento systém opustila. Nechci být na tebe zlá, jako jediná tady, ale takové to ťuťuťu uklidňování někdy nadělá víc škody a je potřeba si sakra uvědomit nebezpečí, které hrozí. Smrt dítěte v bazénu, i zahradním, jsou ty nejblbější a hlavně nejzbytečnější nehody, kdy jsou rodiče třeba pár metrů dál a jen si nevšimnou hned.
Hlídej ho! Následky topení mohou opravdu nastoupit i s odstupem.
Taktez si myslim, ze na dve deti u vody musi byt dva dospeli.
Já půjdu proti proudu, a to jsem někdo, komu dítě v tomto věku již samo plave. Jela bych s ním do nemocnice, hrozí, že se mu dostala voda do plic. 5× zakašlat je dost.
@Anonymní píše:
Dobrý den, dnes jsem byla s dětma na veřejném koupališti. je tam maly a velký bazén odděleny asi metr od sebe. Mladší 18 mesicni syn byl v malém který mu je tak po pas, a starší byl v hlubokém. Starší chtěl jít ž bazénu ven, tak jsem ho šla vytáhnout. A met
užitím to nejspis mladšímu uklouzl a viděla jsem ho jak je o hlavou ve vodě nemohl se zvednout. Tak jsem pro něj okamžitě skočila. Vytáhla jsem ho za nohu. Zakaslal asi 5× a byl normální. Teď šel spát což je jeho normální doba. A já mám strach jestli nemůže mít nějaké skryté následky. Hrozně si to vyčítám. Děkuji za odpovědi
Osobně bych se přinejmenším poradila s doktorkou, protože OKAMŽITĚ jsi pro něj rozhodně neskočila - byla jsi u vedlejšího bazénu a dítě jsi vlastně ani uklouznout neviděla. Viděla jsi, teprve když byl hlavou ve vodě …
A je jen a jen dobře, že si to „hrozně vyčítáš“ - zachovala ses naprosto hloupě. Mít na koupališti každé dítě v jiném bazénu (přičemž to starší z toho bazénu nedovede ani samo vylézt) a dokonce ještě to osmnáctiměsíční ponechat samotné tam, kde má vodu do pasu, to je nezodpovědnost nejtěžšího kalibru. Můžeš být ráda, že se nestalo nic horšího.
Dobrý den, dnes jsem byla s dětma na veřejném koupališti. je tam maly a velký bazén odděleny asi metr od sebe. Mladší 18 mesicni syn byl v malém který mu je tak po pas, a starší byl v hlubokém. Starší chtěl jít ž bazénu ven, tak jsem ho šla vytáhnout. A met
užitím to nejspis mladšímu uklouzl a viděla jsem ho jak je o hlavou ve vodě nemohl se zvednout. Tak jsem pro něj okamžitě skočila. Vytáhla jsem ho za nohu. Zakaslal asi 5× a byl normální. Teď šel spát což je jeho normální doba. A já mám strach jestli nemůže mít nějaké skryté následky. Hrozně si to vyčítám. Děkuji za odpovědi