18m - Nenechá si vyčistit zuby.

276
4.3.15 12:43

18m - Nenechá si vyčistit zuby.

Ahoj maminky, malé je rok a půl, byly jsme na preventivce u zubařky a dostaly jsme pokyn, jak správně čistit zuby, má už všechny venku, sice jí zoubky čistím od nějakého 14. měsíce, ale vždy to šlo bez řevu, kousání atd… teď jak všechno musí dělat sama, nemam nejmenší šanci se jí do té papuly dostat, nepomáhají básničky, ani to, že ukazuji jak si čístí zuby máma a jak by si je měla čistit ona, ani to, že by čistila zuby mě a já jí, prostě nazdar a hodí po mě kartáček, někdy si i o něj řekne, ale maximálně ho žvejká a výsledek je nulový. Teď trochu válčíme, snaží se být hodně samostatná a mámu u ničeho nepotřebuje… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19078
4.3.15 12:46

@Mamculina podle mě jsi začala s čištěním celkem pozdě. Já čistím zuby dceři od té doby co jí vyrostl první zub, takže od 7. měsíců. Je na to zvyklá a baví jí to. Teď je jí 15 měsíců a asi od roka má tendenci, že chce sama, tak jí chvilku nechám. Ale pak prostě vezmu kartáček já a pořádně jí zuby vyčistím. Někdy sice trošku protestuje, ale má smůlu. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
4.3.15 12:47

Na zoubky jsem hodne prisna takze tam se s nim nebavim ani za cenu rvacky :) Nikdy to tak daleko ale nedojde. Zkratka si zoubky musime cistit a dokud nebusou vycistene tak.. (zde dopln co ma dcerka rada). Nastesti stacilo parkrat vysvetlit ze obrana nema cenu a ted uz spolupracuje a cistime hrou :) Ale fakt je ze cistime od prvniho zoubku a proste to zna..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1897
4.3.15 12:47

Tak to si necham take poradit jen s tim rozdilem ze Klarce je 20 mesicu.. nemam sanci..kazde rano na me kouka jak cistim ale to chce jen kartacek a midli si s nim v puse.. po zubech urcite ne.. jinak jsme zacali cistit v roce to hezky drzela a pul roku to bylok. vycistila jsem je a pak kartacek nechala na hrani.. myslim ze toto zkoncilo kkdxz jsem ji na kartacek dala pastu jahudkovou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12127
4.3.15 12:50

Kluk tohle dělal když mu rostli pětky, to byl očistec, ale píšeš že už má všechny venku :think: věřím že jak rychle to přišlo tak to odejde. Co jít společně koupit nový kartáček, ať si vybere nějakej barevnej, třeba ji to naláká

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
4.3.15 12:51

U cisteni zubu nediskutuju, kdyz to neslo po dobrem, tak to bylo nasilim. Behem tydne pochopily, ze to myslim vazne a zuby si cisti bez problemu - nejdriv solichaji samy, ja pak radne docistim.
A zacit cisti zuby az po roce, je tedy opravdu pozde :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
4.3.15 12:52

No naše malá měla první zub kolem 13. měsíce právě a to ještě dlouho lezl ven, takže dříve jsme neměli šanci čistit zuby. :) Dlouho měla ty dásně oteklé jak se jí pak klubaly další zuby, tak jsem byla šetrnější, protože jí lezly i 4 zuby naráz a špatně to snášela, teď je to pořádná zubajda a radši mě pokouše, než aby si zuby nechala vyčistit… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
4.3.15 12:55

Nasemu zlaticku je 25 mesicu a je to taky boj. Cistime od prvniho zoubku, takze zvykly je. Chvili si „cisti“sam, pak docistuji ja nebo manzel. Dlouho nechtel otvirat pusu, ted uz ji nekdy otevre, ale kartacek rychle zkousne. Vzdy je to boj, nekdy musime cistit oba s manzelem (jeden cisti a druhy drzi dite). Proste je to boj, ale cisteni mu neodpustime. Taky nemam nikdy pocit, ze vycistime pefektne.
Nekdy zabere na chvili banicka, nekdy pisnicka, nekdy ze si ho posadime na stul, skrinku, nekdy dostane nalepku. Proste mnoho metod a vysledek maly. Ale zuby ma nastesi pekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19078
4.3.15 12:56

@Mamculina jo tak, tak to jsi měla napsat hned, že měla první zub až ve 13. měs. :D

No každopádně se nedá nic dělat a musíš to nějak zvládnout. Přece máš větší sílu ty a né dcera. :lol:
Musíš být nekompromisní no. Násilím otevřít pusu a čistit. :nevim: Pokud to tedy nepůjde po dobrém.
Asi bude nejhorších prvních pár dnů, ale dle mě si určitě zvykne.
A nebo zkus jak to už tady někdo psal, ať si vybere nový kartáček. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
4.3.15 12:57

@Mamculina máme kartáčky dva, jeden si žvejká sám, druhým čistím já. je mu 17m a zuby si nechá bez řevu vyčistit tak poslední měsíc, dřív to bylo takové šudlání. Ku podivu ho zaujalo, když mu dám stoličku před umyvadlo, stoupnu si za něj a čistím mu zuby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
4.3.15 13:45

Kdzy to neslo po dobrem, tak po zlem, ale zuby se cisti vzdy a tam neni ustupek. Muzes zkusit basnicky o cisteni zoubku, deti to maji rady. Ted uz staci domluva, ze jsou to jeji zuby a ona je bude mit zkazene…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
632
4.3.15 13:53

@Mamculina Ahoj, já bych řekla, že kolem toho roku a půl to bylo nejhorší. Pak se to začalo zase trochu zlepšovat, tak třeba se to u vás také zlepší. U nás to je také ale násilím, když to nejde po dobrém. Vždy si chvíli šmrdlá sám a pak mu to jdu dočistit a když nechce, držím mu holt roce a čistím. Horní si nikdy sám nevyčistí. Zubařka zatím vždy chválila dobře vyčištěné zuby, tak prostě nepolevuji, ráno a večer čistím i násilím. První zub měl ve 4 měsících, člověk by si řekl, že za tu dobu už si zvykne:).
A také pomohlo, když začal používat pastu. Chutná mu, tak to na chvilku fungovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
4.3.15 14:00

Prosim vas a jakym kartackem cistite zuby? A pouzivate pastu? Od kdy? Synovi je rok a pul, ma osm zubu a cistime tim kartackem, co ma ty stetiny jeste umelohmotne nebo gumove nebo z ceho to je. Pastu zatim nepouzivam, protoze to neumi vyplivnout. Ale prijde mi, ze ty zuby tim nemuzu vycistit poradne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
4.3.15 14:38

@figurka6 Od roku uz mel davno normalni detsky kartacek. Rovne stetinky a mala hlavicka. S tim gumovym cistitkem by mi akorat tak uhryznul prst…
Pastu nepouzivej, kdyz ji neumi vyplivnout. Cisti jen vodou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
4.3.15 14:40

Tak mojí dceři je 2,5 a čištění zubů je boj každý den. Někdy jí ukážu jak si čistím zuby já a ona se mě snaží napodobovat, ale pokud chci vyčistit opravdu pořádně tak to jde jedině násilím, poslední dobou mám problémy jí i ostříhat nehty…Ale čistím už od prvních zoubků, takže zvyklá je, ale vlastně už od začátku se jí to nikdy moc nelíbilo. Ze začátku jsem používala gel od weledy, který je bez floru nevadí že ho dítě spolkne dává se jen malé množství. Teď používám dětské pasty s florem, jakékoli, ona také ještě nemumí moc vyplachovat a vyplivovat, navíc ta zubní pasta jí chutná tak jí cucá, ale dávám opravdu jen malinko tak myslím, že to neuškodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí