19měsíců a nenočníkujeme
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ahoj, Ellí ještě pužívá plínky na 100%:))
Nočník nám taky nejde. Zkoušíme, už na něm vydrží sedět dýl, než dřív, ale většinou se nic nepovede.
Občas mě trošku zamrzí, když některé maminky vypráví, jak nočníkujou, ale na druhou stranu si vždycky říkám, že o nic nejde a taky se to naučíme.
Takže před malou žádnej stres a nervy, nejde to, tak to nejde:)
Mějte se krásně:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Akorát teda holky nevím, jak docílit toho, aby šel malý na nočník i na velkou. To prostě nevím, jestli to nechápe nebo nechce udělat.
![]()
Na noc plínku má a než ho ránu stihnu přebalit, tak to do ní udělá, na nočník ani za boha. A když se mu chce na velkou přes den, tak raději ani nedutá a udělá to do tepláčků. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hlasim se, 17. budeme mit taky 19m a na nocnik nechodi, nechce.. rodice se na to furt ptaji, ale mne je to jedno, no co s nim mam delat, drzet ho tam nasilim?
jsem rada, ze uz mi aspon zahlasi, ze ma bobek v pline ![]()
jinak jsem to resila na 18m prohlidce s dr. a ta rikala, ze to nemam hrotit, ze si na to prijde a jeste ma cas ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Samuel ma 19mesicu a taky nenocnikujeme. Pokousila jsem se parkrat ale histericky rev na nocniku takze jsem to prestala resit. Zacneme na jare po jeho druhych narozeninach…a to tak ze mu je vezmu a uvidime ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcera v 19m. nosila nočník akorát tak na hlavě jako čepici.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsou nam dva a kus a jsme zpet na plenkach! Nehrotim to. Do puberty se to snad nauci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nečetla jsem celou disksi.
Zakladatelko,
kašli na to a dej dcerce prostor. Hlavně ji nenuť. Mojí dceři budou za měsíc 3 roky a na nočník (nebo wc) chodí bezpečně až poslední měsíc a to pouze na čůrání, se stolicí má nějaký blok a uděá to jen do plenky. Řeči okolí jsou nejhorší. Naštěstí existuje pár rozumých lidí v mém okolí, kteří mají za to, že si na to přijde sama. Tlakem na dítě se nic nevyřeší, ba naopak se věci mnohdy ještě více podělají. Když na nočníku nechce být, tak ji nenuť, počkej na léto až bude teplo a nech ji pak chodit bez gatí, moje dcera na to takhle přišla a pak už jsme jen dopilovávaly dobu, po kterou bude schopná čůrání udržet - nejdřív volala a už to teklo, pak se interval od zsvolání k počůrání produžoval a teď zavolá a v poho klidně pomalu dojdem na wc, pomalu ji svleču a pak se koná.:-) Půjde to, neboj. Hlavně to neřeš, děcka to poznají. Já jsem taky byla na nervy a představovala si, jak jí kupuju plíny ještě v první třídě - a ono to nakonec jde. Sice pomaleji než u ostatních, ale jde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mám 27 měsíčního, kterej nočník úspěšně bojkotoval a vlastně ještě bojkotuje i teď…Dneska se poprvé po čtyřech dnech, kdy je doma bez plíny, vyčůral do nočníku, jinak to šlo do tepláků…
A i tak to vyčůrání do nočníku bylo díky tomu, že jsem ho tam posadila já…
Je fakt, že do nočníku čůral už dřív, pak jsem to já po… A teď s tím takhle bojujem…
Ale jako tragédii to nevidím…A že by mi to bylo líto?
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám teda 13měs. staré dítě, zkouším ho občas posazovat na nočník, nejčastěji když vidim, že tlačí, tak ho honem popadnu, svleču, dám na nočník, obložim ho hračkama, sednu si k němu, hraju si s ním a ukazuju mu, že musí tlačit a bez úspěchu. a dělám to proto, že na mě moje máma tlačí, že my se sestrou dělaly bobek do nočníku už od 6ti měsíců a že on se nenaučí. když ji odvětím, že náš malej začal až v 8mi měsících sedět, tak mi řekne, že jsem ho tam měla posazovat od těch 8mi. přiznám se, já jsem na to asi líná. protože pozorovat dítě 18hod denně a vyčíhnout když tlačí, abych pak honem přiskočila s nočníkem mě nebaví a na druhou stranu on se na nočník posadit nechá, ale nevydrží tam. prostě zdrhá i s holým zadkem. jsem ráda, že jste mi ukázaly, že je to normální
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jme nenočníkovali, taky jsem se ani nesnažila. Začala jsem v létě, malá měla 22m. A měla jsem ještě počkat. Dneska má skoro 26m a kromě spaní je bez plen.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nknl píše:
Já mám teda 13měs. staré dítě, zkouším ho občas posazovat na nočník, nejčastěji když vidim, že tlačí, tak ho honem popadnu, svleču, dám na nočník, obložim ho hračkama, sednu si k němu, hraju si s ním a ukazuju mu, že musí tlačit a bez úspěchu. a dělám to proto, že na mě moje máma tlačí, že my se sestrou dělaly bobek do nočníku už od 6ti měsíců a že on se nenaučí. když ji odvětím, že náš malej začal až v 8mi měsících sedět, tak mi řekne, že jsem ho tam měla posazovat od těch 8mi. přiznám se, já jsem na to asi líná. protože pozorovat dítě 18hod denně a vyčíhnout když tlačí, abych pak honem přiskočila s nočníkem mě nebaví a na druhou stranu on se na nočník posadit nechá, ale nevydrží tam. prostě zdrhá i s holým zadkem. jsem ráda, že jste mi ukázaly, že je to normální![]()
Prosimtě nech ho žít chudáka… Si představ, že bys chtěla tlačit a někdo by tě chytnul a někam odnesl
Ještě mu tím zaděláš na to, aby to zadržoval. Fakt neblbni a nenech se do ničeho tlačit…
Ono ve 30 mu fakt bude fuk, jestli dělal bobek do nočníku v roce nebo ve dvou
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ji nech, přijde si na to sama. Naše začala snad ze dne na den někdy ve 22 měsících… pak se stejně zase sekla a až teď je v pohodě (je jí 25 měsíců)… takže klid a nenutit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Upřímně, syn byl na látkovkách, na nočník se naučil 14 dnů před druhými narozeninami (takže látkové plenky učení na nočník nijak nepomáhají), druhé dítko začalo na nočník chodit v 22 měsícíh a to jsem byla ráda, že je o ty 2 měsíce lepší jak jeho bráška. Nehrotila bych to, můžeš to vždycky pár dnů zkusit, když to nepůjde, zase na pár týdnů odložit… poznáš, jakmile začne chápat, co má dělat a pak na tom zapracujete. Teta mi říkala, jak její děti (mí bratranci) byli oba od roka bez plenek, ale bratranci jsou o hodně mladší jak já, takže si dost živě pamatuju, jak byli v jednom kuse v pročuraných punčocháčích. Na takové řeči nemá smysl brát ohled. Děti k tomu dozrávají kolem toho 2. roku, někdo před 2. narozeninami, někdo po, vývoj neovlivníš, teda pokud dítě totálně nezanedbáš:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můj syn ani ve 2 letech na nočník nechce tak to nechávám, že jednoho dne si řekne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
mě za to každý kritizuje, že se nesnažím!! že už davno měla být bez plen…
Tak toho každého jednoho pošli kamsi a hrdě si řekni že to je tvoje dítě, ty si ho vychováváš a ty za něj zdopovídáš a každému je do toho stará bačkora. A´t si zametou před svým prahem a ať si oni mají tabulkové děti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit