1. IVF listopad 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
340
7.12.10 12:05

ja jsem našlo toto:
morula (Latina “morus”, moruše) je embryo u časné fáze zárodečného vývoje, sestávat z přibližně 4-16 buňky (volaly blastomeres). Morula je produkován zárodečným výstřihem, rychlé buněčné rozdělení zygote. Morula je pevná koule buňek; vnitřní blastomeres jsou nazývány “vnitřní buněčnou hmotou” a blastomeres na povrchu jsou volány “vnější buněčná hmota.” Morula cestuje do dělohy kolem 3-4 dny po fertilizaci, a u asi 4 dnů po fertilizaci tekutina-vyplněná mezera volala blastocystic dutina se objeví a morula se stojí “blastocyst.”

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1184
7.12.10 12:07

Ano,tak je to tak, jak to psala Cassi- teď z morulek (to je roztomilé) budeš mít ty blastocyty, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6490
7.12.10 12:08

Přesně tak, z morulek se stávájí blastocysty. To je otázka pár hodin..jedna už máte blatocysty, druhá morulky, no rozdíl je minimální. Hlavně nestresovat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
7.12.10 12:09

já nevím , ale to je fuk. Hlavně ať vše dopadne dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5946
7.12.10 12:09

muehehehe, to je z nějakého překladače :D

Anusa12 píše:
ja jsem našlo toto:
morula (Latina “morus”, moruše) je embryo u časné fáze zárodečného vývoje, sestávat z přibližně 4-16 buňky (volaly blastomeres). Morula je produkován zárodečným výstřihem, rychlé buněčné rozdělení zygote. Morula je pevná koule buňek; vnitřní blastomeres jsou nazývány “vnitřní buněčnou hmotou” a blastomeres na povrchu jsou volány “vnější buněčná hmota.” Morula cestuje do dělohy kolem 3-4 dny po fertilizaci, a u asi 4 dnů po fertilizaci tekutina-vyplněná mezera volala blastocystic dutina se objeví a morula se stojí “blastocyst.”
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1184
7.12.10 12:10

Jasně, teď žádný stres!!!Musíme být v klidu, to je taky hodně důležité pro //

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
7.12.10 12:11

ja se nestresuji a ani se stresovat nehodlam :lol: . Jen nevim jak vydrzim nic nedelat a jen lezet, kdyz se mi chce porad curat :nevim: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5946
7.12.10 12:12
mimosek píše:
Anusa, ale to je divné, podle toho, jak to píše Cassi, tak po PK jsou už ty blastocysty…koukni na to někde na netu

no tak je má pomalejší, já z těch čtyř měla dvě rychlejší a dvě pomalejší… by mě zajímalo, jestli třeba jedny nebyli kluci a jedny holky :)
U spermií se přece taky říká, že klučičí jsou rychlejší, ale dřív hynou, holčičí jsou pomalejší, ale dýl vydržej :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
7.12.10 12:12
Cassiopeia píše:
muehehehe, to je z nějakého překladače :D
Anusa12 píše:
ja jsem našlo toto:

jasně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5946
7.12.10 12:13
Anusa12 píše:
ja se nestresuji a ani se stresovat nehodlam :lol: . Jen nevim jak vydrzim nic nedelat a jen lezet, kdyz se mi chce porad curat :nevim: :lol:

nemusíš ležet… dělej to, co je Ti pohodlné… klidně se jen povaluj nebo polehávej ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1184
7.12.10 12:14

Já měla ze tří taky jedno pomalý, nedalo se ani zamrazit, ale jinak to je zajímavá myšlenka, jestli to nejsou kluci a holky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1184
7.12.10 12:14
Měla jsem ten samý problém i s tím čůráním. Při transferu mě na sálku prochladly nohy a potřebovala jsem na záchod hned po tom co mě převezli na pokoj :mrgreen: .
Anusa12 píše:
ja se nestresuji a ani se stresovat nehodlam :lol: . Jen nevim jak vydrzim nic nedelat a jen lezet, kdyz se mi chce porad curat :nevim: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
7.12.10 12:16

holky vy asi žádná nechodíte do práce, že? Já totiž musím přiští týden ve středu jít do práce. Ale jsem účetní,takže sedím na židli. To můžu,ne? Co myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5946
7.12.10 12:17

Stimulantky
Martina34  – kontrola 7.12.
Elzina  – OPU 6.12. 10 vajíček, 8.12. kontrola

Čekatelky
Kozumplíce  – 7.12. transfer
Mimosek  – 7.12. transfer 2 embrya
Anusa12  – 7.12. transfer 2 embrya
Mascha  – 2.12. transfer 1 embryo, krev 17.12.
Cassiopeia  – 30.11. transfer 2 embrya, krev 17.12.

HCG //
Lenulenka  – 29.11. transfer 2 embrya, 6.12. dušík s //
Lianda  – 25.11 transfer 2 embrya, 5.12. dušík s //, 17.12 UZ

Těhulky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5946
7.12.10 12:18
Anusa12 píše:
holky vy asi žádná nechodíte do práce, že? Já totiž musím přiští týden ve středu jít do práce. Ale jsem účetní,takže sedím na židli. To můžu,ne? Co myslíte?

jasně, já už taky courám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital