Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Lianda píše:
Kozumplíce gratulace k mimískovi, hezky hlaď bříško a občas mu něco pěknýho řekni
Díky,budu se snažit ![]()
Ahojte babizny ![]()
gratuluji holkam, co maji uz mrnousky u sebe a take preji, at se drzi, zuby nehty a je jim u vas dobre ![]()
A chci se zeptat, jak dlouho jste pocitovaly bolesti bricha po OPU, ja se teda snazim hodne pit, ale i tak mam bricho porad jako balon a citlive, kdyz chodim, tak ho teda dost citim - je to ale lepsi nez vcera. I tak teda dneska polehavam a pospavam. Jak jste to mely vy?
Zitra jdu teda na kontrolu, kdyz se neozvu, tak jsem tam zustala na noc, jak chteji… Jinak v pripade prodlouzene kultivace bych vas zitra zase pozdravila ![]()
Já byla ve čt na OPU a v so a v ne jsem myslela,že bolestí zblázním
Měla jsem šílený křeče,nemohla jsem stát,sedět…Dnes jsem se na to ptala a prý to může být nalé množství krve a to tam dělá neplechu,pak to můžou být hormony.Vzala jsem si po poradě s carem léky proti bolesti a v po už to bylo dobrý.I dnes ještě citím podbříšek,ale jen minimálně.Ale já měla jen 7 vajíček a při takovém množství prý nehrozí ten,no víš co myslím?
Zdravím vás všechny děvčata,
ráda bych se k vám přidala. Je mi sice 27, to ještě není taková hrůza, ale mám problém s cystama a také anovulačním cyklem. Dr. řekla, že to jinak nepůjde než na IVF nebo IUI. Manža rozhodl IVF. Jsem ráda že to bere tak sportovně. Takže jsme na to šupli co nejdřív. Byli jsme na kontrole 1.12. ale tam mi zjistili vysokou sliznici a dvě menší cysty. Zítra jdeme znovu a teda doufám, že potvory odešly a že konečně vyfasujeme injekce na stimulaci. Pokud to všechno půjde jak by mělo, tak bychom měli mít do konce roku zaděláno
![]()
Nikdy bych nevěřila, že se budu těšit na píchání si injekcí ![]()
Jinak jsme od Opavy a jezdíme do Repromedy v Brně.
Od 13.12. už budu mít dovču, takže se nebojím že bych nebyla v klidu. ![]()
Gratuluji děvčátků, kterým se již zahnizďují mimísci a i těm kterým už se zahnízdili. A jinak doufám, že všechny do konce roku uvidíme ty své //. ![]()
Kozumplíce píše:
Já byla ve čt na OPU a v so a v ne jsem myslela,že bolestí zbláznímMěla jsem šílený křeče,nemohla jsem stát,sedět…Dnes jsem se na to ptala a prý to může být nalé množství krve a to tam dělá neplechu,pak to můžou být hormony.Vzala jsem si po poradě s carem léky proti bolesti a v po už to bylo dobrý.I dnes ještě citím podbříšek,ale jen minimálně.Ale já měla jen 7 vajíček a při takovém množství prý nehrozí ten,no víš co myslím?
jo, myslis ten syndrom OHSS… Tak to jsi me uklidnila, protoze jsem furt cekala, ze uz dneska budu jak rybka. Prasek jsem teda zatim nemela ani jeden, tak ho asi zvazim.
A mela jsi pocit silene nafoukleho bricha?
Elzina píše:
A chci se zeptat, jak dlouho jste pocitovaly bolesti bricha po OPU,
po prvním odběru, kdy jsem byla jak jehelník (nabodli 26 folikulů) jsem byla týden na brufenu, protože to byly bolesti jak první den menstruace…
po druhém (devět folikulů) jsem si řekla o injekci hned po výkonu a sice vaječníky cítím, ale na analgetika to není. Ale cítím ho dodnes…
Cassiopeia píše:Elzina píše:
A chci se zeptat, jak dlouho jste pocitovaly bolesti bricha po OPU,po prvním odběru, kdy jsem byla jak jehelník (nabodli 26 folikulů) jsem byla týden na brufenu, protože to byly bolesti jak první den menstruace…
po druhém (devět folikulů) jsem si řekla o injekci hned po výkonu a sice vaječníky cítím, ale na analgetika to není. Ale cítím ho dodnes…
Diky za info casi… kdybych nebyla takove hrdinka, tak bych si o injekci, prip. leky rekla taky, ale myslela jsem si, ze to zvladnu ![]()
A zdravim parsoni - vitej v klubu
![]()
Kozumplice gratuluji!!
Elzi: Mě v Caru řekli, že pokud budu mít bolesti at jim zavolam a oni mi řeknou jaký prášek si vzít. Ale nic takového jsem nepotřebovala. Mě nejvíc bolelo břícho 3den ale to díky manžovi, rozesmál mě a já myslela že umřu
. Hodně jsem pila,jedla jogurty bilé,papala rybky a pila syrovátka sušená 3× denně. Ale každej to máme jiný a jiný práh bolesti.
Elzi, ty bolesti jsou i podle mě normální. Když by se Ti zdáli neúnosné, cinkni do CAR. Ale myslím, že je to ok. Já měla 2 folíky, takže mě bříško pobolívalo jen pár dní po OPU - asi 3-4, už přesně nevím. No vám se tam „hrabali“ více, než vylovili tu úrodičku ![]()
Ahoj parsoni
Máš parsona doma
I když fotečka vypadá spíše na mopse nebo něco takového ![]()
Anusa12 píše:
Kozumplice gratuluji!!Elzi: Mě v Caru řekli, že pokud budu mít bolesti at jim zavolam a oni mi řeknou jaký prášek si vzít. Ale nic takového jsem nepotřebovala. Mě nejvíc bolelo břícho 3den ale to díky manžovi, rozesmál mě a já myslela že umřu. Hodně jsem pila,jedla jogurty bilé,papala rybky a pila syrovátka sušená 3× denně. Ale každej to máme jiný a jiný práh bolesti.
Elzina píše:
Diky za info casi… kdybych nebyla takove hrdinka, tak bych si o injekci, prip. leky rekla taky, ale myslela jsem si, ze to zvladnu
nevidím nic hrdinského na zbytečném utrpení
musím říct, že mě velmi nemile překvapilo, jak mě to břicho poprvé bolelo, myslela jsem, že je odběr větší brnkačka, a málem jsem kvůli tomu odmítla další IVF.
Ve světle druhého odběru, kdy mi bylo mnohem líp a bylo z toho skoro stejně vajíček, mám trochu za zlé panu doktorovi, jak poprvé zkoušel všechny folikuly… Takže holky, spousta folíků není žádná výhra ![]()
Lianda píše:
Elzi, ty bolesti jsou i podle mě normální. Když by se Ti zdáli neúnosné, cinkni do CAR. Ale myslím, že je to ok. Já měla 2 folíky, takže mě bříško pobolívalo jen pár dní po OPU - asi 3-4, už přesně nevím. No vám se tam „hrabali“ více, než vylovili tu úrodičku
Ahoj parsoniMáš parsona doma
![]()
I když fotečka vypadá spíše na mopse nebo něco takového
![]()
To víš, že mám parsona doma, a hned dva 4 a 6 let. A ještě dva tříměsíční rarášky
Ahoj Parsoni,tak tu vítej.Nemáš to od Opavy trochu z ruky- nemáte nic poblíž?Jinak volba dobrá i já tam chodím a jsem spokojená
. ![]()
Cassiopeia píše:Elzina píše:nevidím nic hrdinského na zbytečném utrpení
Diky za info casi… kdybych nebyla takove hrdinka, tak bych si o injekci, prip. leky rekla taky, ale myslela jsem si, ze to zvladnumusím říct, že mě velmi nemile překvapilo, jak mě to břicho poprvé bolelo, myslela jsem, že je odběr větší brnkačka, a málem jsem kvůli tomu odmítla další IVF.
Ve světle druhého odběru, kdy mi bylo mnohem líp a bylo z toho skoro stejně vajíček, mám trochu za zlé panu doktorovi, jak poprvé zkoušel všechny folikuly… Takže holky, spousta folíků není žádná výhra
Casi a chapu dobre, ze u toho 1. IVF jste nezvolili ICSI?