Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky to právě nevím,
možná jen skladbou vitamínu. Budu muset hodit info v nějaké lékárně.
@Pindrušenka tam by ti taky měli říct, jestli to můžeš. Ale já myslím, že jo ![]()
Pidrušenko mrkni na tohoto průvodce. Je tam super tabulka s vitamíny pro těhotné a komplet. Jinde jsem ji nenašla.
http://www.drmax.cz/…0_nahled.pdf
Myslim, ze pokud ti nevyjdou vitaminy o tri dny, muzes klidne zacit uzivat ty dalsi femibiony, ty taky obsahuji listovku. Ja zacla uzivat od 13 tyho tydne taky na druhy trimestr a podle ultrazvuku jsem potom zjistila, ze mysto 12 plus 6, jsem 13 plus 2,takze jsem vlastne jakoby ty vitamyni na druhy trimestr jedla posledni tri dny v prvnim trimestru
Vubec bych si s tim nedelala tezkou hlavu. Nekdo neji vitaminy vubec, kdyz ji pestrou stravu ![]()
Kacgaba: Studovala jsem tu skladbu vitamínů a opravdu se to moc neliší. A máš ještě nějake bolesti břicha nebo už jsi v poho? Teda kromě těch nevolností. ![]()
Urcite, s tema vitaminama si vaznenelam hlavu, jde o tri dny a jak jsem psala, ultrazvuk ti klidne muze ukazat, ze jsi o dva tri dny dopredu, jako me a spouste jinym ![]()
Bolesti bricha, roztahovani delohy, jsem mela od zacatku asi do 8 tt. potom 10 a 11 tt, na konci 12tyho. ted zacinam 15 a bolel me vcera chvili a dnes. Ono to asi poboliva podle toho jak roste miminko a zvetsuje se deloha, je to zase dost individualni. Nekoho to neboli vubec a nekoho porad
![]()
Tonyax : Ahojky, tak co jak se máš? Už lepíš naplasti?
Já mám dnes poradnu na konci trimestru jsem 11+6 tak začínám být nervozní, jedu až odpoledne.
@Pindrušenka
to to letí, už budeš za chvilku ve druhém trimestru. Držím palce, všechno bude v pořádku
![]()
já už od soboty lepím a za týden ve středu jdu na ultrazvuk ![]()
Tonyax: Tak to je super, že lepiš
. A jak dlouho se ty náplasti tak lepí, je to podobny jak u stimulace? Snažím se byt v poho, večer jak dojedu tak určo písnu. ![]()
@Pindrušenkaposledně jsem lepila až do doby, kdy se ukázalo, že HCG roste pomalu a nic z toho nebude. Tak si myslím, že se lepí hodně dlouho ![]()
Náplasti jsou myslím na růst sliznice a ty ostatní léky ma zastavení ovulace. Snad nekecám ![]()
Tonyax: Ahojky, tak mám po kontrole a dopadla dobře
dokonce plod je na 12+1 a pekně na tom ultrazvuku bylo vidět jak sebou mrska. Ještě příští týden ve středu mám genetiku. Mám ještě týden dodržet klidový režim, protože zítra beru poslední den veškeré prášky tak abych tělo zatěžovala postupně.
A co v práci budeš si brat po ketu dovcu nebo budes chodit do prace?
@Tonyax ahoj,tak uz se ti to blizi vid
kamaradka taky ted lepila naplaste, ohledne sliznice a dostala jen 4 a odlozili ji to na dalsi mesic, ze ji sliznice nevyrostla tolik, kolik ma. Tak ji dala na dalsi mesic 6 naplasti. Myslim si, ze je to chyba doktoru, ze ji meli dat vic, tak sjem rikala, ze se zkusim zeptat, kolik si jich mela ty. To se lepi jedna denne? a ty si tu psala, ze jsi je lepila az do doby, nez HCG vyrostlo.Asi to kazdy dr dela jinak.
Pindrusenka: tak to je super, ze jste v poradku, odpocivej a NIC nedelej, nic nestoji za to
ja byla vcera na poradne. Jsem 14+6 podle ult 15+1, vse je zatim ok, takze za dalsi mesic dalsi poradku a za pet tydnu se snad dozvime pohlavi ![]()
@kacgaba mám tři náplasti a jednou týdně je měním. Minule to stačilo, doufám, že bude zase. Na ultrazvuk jdu 12DC, kdy šla kamarádka? Taky jednou za týden náplasti měnila?
Jinak ty už si taky pěkně daleko ![]()
@Tonyax Vubec nevim, jak to casto menila, jsem prave myslela, ze se lepi kazdy den. Byla na ult minuly utery, patek a ted v pondeli. ALe ona nejezdi do Repromedy, ale k nasemu gynekologovi, co s Repromedou spolupracuje a mela sliznici jen 7,5.
JJ leti to, jen me stale trapi nevolnosti, dostala jsem leky na to, ktery moc brat nechci, z duvodu, ze mam strach, aby to prckove neublzilo a rikam s, ze jsem do sebe cele tri mesice valila tolik leku, ze se proste bojim
snad ot brzy skonci.
A kdy presne jdes na kontorlu? tak snad ti brzy reknou datum KETu a zavitas mezi nas tehotne ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.