Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
U nas se chytl jen avent nebo lovi…nuk, bnebo ten retro, ten ne, taky je silikon nebo jiny material..a me pomohlo kapnout vzdy mm na dudlik, velikost mas asi spravnou vid?
Syn dudlík taky nepřijal. Zvedal se mu z něj žaludek. Zkoušeli jsme různé druhy, tvary, k ničemu. Pro mě to problém nebyl. Ale doteď nechápu reakce okolí. Protože to, že nedudal, byl obrovský problém.
Rodina měla plno keců. Doktorka mi vysvětlovala, že si bez dudlíku bude dudat palec (je mu 10m a neduda). Co zpětně chápu, tak jim asi vadilo, že když se mu něco nelíbilo, tak řval a chvilku trvalo než se uklidnil. Počítám, že normální děti dudlík utisi okamžitě. U nás to trvalo třeba pár minut (samozřejmě jsem chovala). ![]()
Syn dudlik taky nechtěl, vyzkoušela jsem asi 4 druhy. Nevěděl, co s ním má dělat, vytlačoval ho ven. Okoli se mě na začátku ptalo, proč ho nemá, tak jsem jim prostě řekla to, co píšu výše
A v případě potřeby zopakovala ještě jednou, nebo i víckrát
Jako miminko si rád dudlal prso, vydržel pít, nebo spíš cucat i hodinu. Na začátku mě to štvalo, chtěla jsem přece stihnout uklidit, uvařit atd.,ale pak jsem si z toho udělala relax, koukala jsem u toho na tv, nebo i jedla (kojila jsem na začátku vsede). Jsem opravdu moc ráda, že jsem jeho potřebě vyhověla, ráda na to vzpomínám. Teď už Tv fakt nemám šanci zapnout
Syn má teď 7 měsíců a už asi 2 měsíce pije krátce, už ho zajímá i okolní svět než ta moje kozyslavy
Takže radím - zkuste, ale pokud dudlik nechce, zkoušela bych třeba do jeho měsíce a pak už ho nechala. A rozhodně bych nekupovala kvanta druhů. Aspoň nebudete muset vymyslet strategie, jak ho odnaučit. ![]()
@pet p píše:
Mně to přišlo normální, že chce mít v puse prso a nenapadlo mě mu místo toho dávat dudlík. Však je to miminko, navíc 2týdenní, chce maminku. Tak jsem prostě pořad jen kojila a kojila a on pil nebo dudlal. Večer jsem počkala, dokud neusne tvrdším spánkem a pak jsem ho dala do postýlky. A když se vzbudil, tak znova. Nebo usnul nošením. Bylo to náročné období, ale ani trochu svého přístupu nelituju. Naopak bych spíš litovala, kdybych nekojila a nenosila podle potřeby. S druhým to dělám úplně stejně. Ale je to jen můj názor, každý to může cítit jinak.
cítím a mám to úplně stejně, nosila jsem všechny děti v šátku, posledního nejvíce, moc jsem si to užívala, taaaak rychle to uteče, je mu ted 17m a už nosit nechce
![]()