Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
isofixová sedačka se může použít i v autě bez isofixu- jen zůstanou ty ramena zasunutý v sedačce a poutá se jako klasická sedačka( Kidfix třeba jako Kid)
S tou výškou, u některých aut , kde se svažuje C sloupek se sedačka když je napojená na isofix nedá vysunout až do nejvyšší polohy, a tak je tam to znamínko 135cm- je to pouze orientační údaj, třeba u Fabie to jde do 10 stupňů z 11, takže skoro do 150cm.
Pak se to dělá tak, že se sedačka odepne z isofixu, a dál se používá normálně, tím se dá posunout dále ode dveří a dá se vysunout až do 150cm, takže nic nebrání jejímu použití až do povinné doby 150cm.
Ten problém způsobuje u malých aut to, že mají isofixová oka navařeny moc na boku u dveří.
Ale tou výškou se nyní nezatěžujte, syn má 2,5 roku, až bude mít 135-150cm, to bude za nejméně 6-8 let, to můžete mít jinou sedačku i jiné auto.
steeve píše:
Ale tou výškou se nyní nezatěžujte, syn má 2,5 roku, až bude mít 135-150cm, to bude za nejméně 6-8 let, to můžete mít jinou sedačku i jiné auto.
Hele, Adi bude mít teprve šest a má 130 cm
To rýpu, jen že někdy to může být jinak ![]()
L.
Lesino, syn od Bebe má nyní 2,5 roku, i kdyby měl v 6 letech 130 cm, jako tvoje dcera, stále mu sedačka bude v pohodě, takže stále to je otázka nejdříve za 4 roky, do té doby můžou mít jiné auto, jinou sedačku…
( mmch moje dcera má 135 cm v 8 letech a to je hodně nadtabulková, a většinu spolužáků ze třídy přerůstá o půl hlavy)
u výroby se počítá s nějakou tabulkovou výškou dětí, což při 135 cm dělá cca 9 let, u 150cm cca 1,5 let, samozřejmě ne všechny děti jsou tabulkové, ale podle něčeho výrobci musí vycházet, navíc ta hodnota uváděná v Typovém listě, že jde sedačka vysunout do 135cm je orientační, znamená že nejde vysunout až do konce na isofix, třeba to bude mít Bebe v autě do 145, a poté se dá sedačka vycvaknout z isofixu a posunout dále od kraje, kde překáží ten C sloupek a vysunout až na doraz, ale to také může být za 6-8 let, a není potřeba to řešit nyní, to určitě bude mít již jinou sedačku, možná i jiné auto
Steeve - mám dotaz ze zvědavosti. Jak poznám, že v našem autě se „svažuje C sloupek“? Máme Toyotu Corollu r. v. 2005 a pro oba sedačky Römer Kidfix.
Díky za radu.
steeve píše:
Lesino, syn od Bebe má nyní 2,5 roku, i kdyby měl v 6 letech 130 cm, jako tvoje dcera, stále mu sedačka bude v pohodě, takže stále to je otázka nejdříve za 4 roky, do té doby můžou mít jiné auto, jinou sedačku…
( mmch moje dcera má 135 cm v 8 letech a to je hodně nadtabulková, a většinu spolužáků ze třídy přerůstá o půl hlavy)
Však jsem se dobrovolně přiznala, že rýpu
A doufám, že Adli trochu v růstu zabrzdí ![]()
já vím, já jsem zase takový ten vysvětlující typ, tak to všechno moc komentuju,
musíš doma omezit ty polívčičky, pak to bude OK
steeve píše:
já vím, já jsem zase takový ten vysvětlující typ, tak to všechno moc komentuju,
musíš doma omezit ty polívčičky, pak to bude OK
Ona právě už z buclatosti vyrostla
Polívčičkama to nebude ![]()