2,5 letý ve školce brečí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4844
17.9.23 07:36

@kocourGarfield hlavne se nenech vydeptat militantnimi matkami. Je jich malo, ale jsou vsude. Prej tyrani :roll: V mnoha zemich soupnou dite do skupin i v 5m skoro vsichni. Ty mas dite doma cele 2.5 roku a ony te tu budou dehonestovat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
18.9.23 09:15

Děkuji všem za příspěvky.

Víkendové hlídání syn tatínkem zvládl úplně OK. Což je obrovský pokrok.

Dneska se mu do školky úplně nechtělo. Na děti se těší, atd…jen to bez maminky a to nechce.
Asi k tomu musí prostě dospět.

Jen dodám, že kdybych nepracovala, tak ho do školky nedávám.
Kdo pracoval s dítětem za zadkem, tak ví…
Samozřejmě bez něj je to rychlejší, efektivnější, nedelam tolik chyb, můžu na jednání nejen online, atd… Navíc mu v březnu budou 3 roky, do státní školky ho nevzali ( to jen na okraj).
Finance se docela hodí, co si budeme. Máme ještě starší děti na SŠ a VŠ.
Ale nechci ho lámat, mrzí mě ho vidět brečet.

Odvádět tatínek ho ráno nemůže, je v té době 50 km v práci. Později jezdit nemůže (od 8.00 hod má poradu, kdy dítě chodí do školky na 8,30 těžko ho odvede ).

Jestli je syn jinak specifický krom mluvení nevím.
Diagnózu oficiálně nemá. Ve hře je vývojová dysfazie, s kterou školka problém nemá. Navíc jedna z učitelek má osobní zkušenost co by matka. Což je k nezaplacení.

:kytka:
  • Citovat
  • Upravit
6918
18.9.23 09:39
@kocourGarfield píše:
Děkuji všem za příspěvky.

Víkendové hlídání syn tatínkem zvládl úplně OK. Což je obrovský pokrok.

Dneska se mu do školky úplně nechtělo. Na děti se těší, atd…jen to bez maminky a to nechce.
Asi k tomu musí prostě dospět.

Jen dodám, že kdybych nepracovala, tak ho do školky nedávám.
Kdo pracoval s dítětem za zadkem, tak ví…
Samozřejmě bez něj je to rychlejší, efektivnější, nedelam tolik chyb, můžu na jednání nejen online, atd… Navíc mu v březnu budou 3 roky, do státní školky ho nevzali ( to jen na okraj).
Finance se docela hodí, co si budeme. Máme ještě starší děti na SŠ a VŠ.
Ale nechci ho lámat, mrzí mě ho vidět brečet.

Odvádět tatínek ho ráno nemůže, je v té době 50 km v práci. Později jezdit nemůže (od 8.00 hod má poradu, kdy dítě chodí do školky na 8,30 těžko ho odvede ).

Jestli je syn jinak specifický krom mluvení nevím.
Diagnózu oficiálně nemá. Ve hře je vývojová dysfazie, s kterou školka problém nemá. Navíc jedna z učitelek má osobní zkušenost co by matka. Což je k nezaplacení.

:kytka:

Je to prostě na Tobě. Je ještě malý, školní rok začíná, je to v podstatě ještě v normě. Že ho nevzali do státní školky, je normální, to by byl pro většinu rodin zázrak.
A tedy mě překvapilo, že tu diagnózu najednou vlastně nemá, když s ní běžně operuješ i v jiných diskuzí. Brala jsem to jako hotovou věc, že je tam nějaké zpoždění vývoje i v jiných oblastech. Tak ať je kluk v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
18.9.23 11:34

Je mu 2,5 roku. Nemluví, znakuje, používá komunikační knihu. Má pleny, grafomoriku nemá ok, špatné spaní, velmi kontaktní k mé osobě. Naopak je tedy sportovně šikovný ( ale to jeden z mých VD taky ).
Dle všeho to na VD ukazuje. Starší syn ji má dg. daleko déle ( věk), kdy se s ním normálně pracovalo ( stejně jako s mladším)… nejstarší měl VD dg ve 3,5 letech. ( kdy bez papíru že SPC nakonec nesměl do školky vlest ). Mladší někdo po 4 roce ( soukromé školce to bylo jedno - papír nepotřebovali).
Nejmladší je objednaný na můj popud k velmi dobre klinické logopedie. Jediná ona se nedivila a pravila že ho objedná. Dětská by opět čekala do 3 let. :nevim: Školka s ním jako s dítětem s komunikačním problémem funguje. T. j. znakují, používají komunikační karty ( v jeho případě časové osy nyní), prebalují ho.
Jestli přijde na " zázrakem se přes noc rozmluvil…" netuším… 2× jsem to nezažila…
 Ob

• Citovat
  • Upravit
85448
19.9.23 22:40

@kocourGarfield my dali dvouletaka do nemecke skolky, aniz by neco umel nemecky. Dcera tam sla v 18 mesicich taky bez nemciny. Poradili si, asi i rukama nohama, problem nikdy nebyl, ze by se s ucitelkou nedomluvili. Opozdeny vyvoj reci maji oba, malej ve 4 rekne ve skolce par slov, ale proste to pry problem neni, ze je jinak chytry. To jen jako povzbuzeni na okraj, ono to jde i bez toho jazyka evidentne :nevim: :D nejak se domluvi, ucitelka s nim problem nema a zadne karticky nemaji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
19.9.23 22:43

@blumen včera a dnes už to bylo lepší. :dance: Dneska brečel ráno jen asi minutu. Uvidíme jak dál.
 Dekuj

• Citovat
  • Upravit
Capelucia
19.9.23 23:13

@kocourGarfield ať se to brzy srovná :hug:. Já si opravdu nemyslím, že to lámeš a že mu kolektiv může i pomoct :kytka:. S dětičkami sis ale celkem užila…

@blumen náš šel taky do jeslí a teď do školky bez toho, aby uměl francouzsky, ale jinak mluvil normálně. Nevím, jestli to je to samý, jestli dítě nemluví nebo jenom nemluví konkrétním jazykem. Každopádně u nás taky žádný problém, ony ty učitelky si myslím poradí s různými problémy, jenom nesmí být těch dětí na učitelku moc.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin