2500,- pro 4 osoby na měsíc za jídlo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33916
3.2.14 16:03
@1.zizi píše:
no prave… :palec:…kdyz si vezmu, kolik my utratime jenom na zradle :oops:

no mě nemluv :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
3.2.14 16:04

No jsi kouzelník, toto je čásstka pro mě na větší víkendový nákup. teď otázka komu se žije lépe, jestli tobě když fakt musíš se ohánět, vařit, péct, dělat svačiny atd. a nebo mě když to zase tak nemusím řešit :nevim: ale třeba jsem schopná pochopit jako majitelka zahrádky že v létě nemusím kupovat mrkev, jahody atd. ale v zimě to jako děláš jak? já utratím šílené prachy za ovoce, protože milujeme pomerančce, banány, hrozno, to si asi nepěstuješ že? 200 kč měsíčně za ovoce a zeleninu? dle mě živoříte sorry ale na tomto se ušetřit nedá bez toho abys musela úkor něčeho, nevěřím že si tropické ovoce vypěstujete :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33916
3.2.14 16:04
@rea.sk píše:
Ty jo je vidět že nemám přehled…nevím kolik stojí vajíčka :mrgreen: tak s enedivím že tolik v tom případě utratím :)

nejsi sama taky to moc nesleduju :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2746
3.2.14 16:05
@1.zizi píše:
to by me zajimalo, kde jsi natrefila na vejce za 40kc? 8o..v obchodech do 30 kc…a ze ryba je draha?…v Makru prijde pstruh tak do 30kc max.
zeleninu kupuju taky prevazne cerstvou, ale hodne taky nakladam v lete(je to levnejsi a ma to lepsi chut)

Prosím Tě, jak nakládáš tu zeleninu? Myslíš jako, že ji zavařuješ?

My se s manželem rozhodli taky trochu šetřit, od Nového roku píšu výdaje za domácnost. Na jídle jsem se snažila šetřit (ve smyslu, že koupíme jen to co sníme a nebudeme vyhazovat, co pak projde trvanlivostí), ale pod 9 tis. se nevejdeme :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33916
3.2.14 16:05
@lemaz píše:
My toho také z vlastního moc nemáme. Ale když někam jedem a vidíme u silnice někoho prodávat, tak zastavíme a zeptáme se, co ještě má, no a takhle nakoupíme od drobnozemědělců, kteří jsou rádi, že mají nějakou korunu, já jsem ráda, že mám zeleninu na zimu. Chce se to jen ptát.

to děláme taky a je fakt, že jejich ovoce a zelenina je výtečná :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
3.2.14 16:06
@lemaz píše:
jéje, tak to nee. Bydlím na vesnici a do města se dostanu jednou za rok (častěji ani nechci) a čas strávený v kavárně beru jako ztracený. Ale já už tomu propadla!!! Raději si uvařím kávu a jdu na zahradu. Prosím, neberte to všechno do puntíku - já jsem trochu magor. :mrgreen:

Je to neobvyklý životní sty, jak říkáš, musíš tomu propadnout. Pro „normálního“ člověka by to znamenalo hodně sil to vydržet a asi by se cítil hodně omezovaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.zizi
3.2.14 16:06
@sophinka1 píše:
myslím, že to je jako ukázka, že to jde, ne že si občas nedá navíc kávu s kamarádkou, nebo že dětem nekoupí něco dobrého. taky to tak dělám. Vím co jsem schopna udělat doma, no ale neznamená to, že pak nejedem třeba do KFC :oops:

ta z vas musi mit vzdycky radost co? :mrgreen:..takovej malej zajezd :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
sophinka1
3.2.14 16:07
@Bábrdl píše:
já jí přece nekritizuju, jenom jsem poukázala na to, že právě na těch „radůstkách“, ty prachy nejvíc naskáčou

však jo, já to tak beru :palec: lemaz dělá super i slané sušenky, a všechno co mi ostatní jen kupujeme, je to kouzelnice :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
10937
3.2.14 16:08

@lemaz nechci kritizovat, ale zajímalo by mě kolik ovoce a zeleniny máš za 200,–? :think: No nechci vidět co jíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
3.2.14 16:08
@1.zizi píše:
ta z vas musi mit vzdycky radost co? :mrgreen:..takovej malej zajezd :mrgreen:

teď je všude daleko :zed: už jsme nebyli dlouho :zed: ale jo obvykle zavaříme obsluze hlavu :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
sophinka1
3.2.14 16:09
@EvaG píše:
@lemaz nechci kritizovat, ale zajímalo by mě kolik ovoce a zeleniny máš za 200,–? :think: No nechci vidět co jíte.

už to psala, mají z léta zásoby a kupuje jen citrony a brokolici, mandarinky

• Citovat
  • Upravit
1910

@lemaz Opravdu se klaním, když jsem viděla nadpis diskuze, nechtěla jsem věřit svým očím :) Můžu dojet na přeprogramování hlavy? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
@martulkasloník píše:
No jsi kouzelník, toto je čásstka pro mě na větší víkendový nákup. teď otázka komu se žije lépe, jestli tobě když fakt musíš se ohánět, vařit, péct, dělat svačiny atd. a nebo mě když to zase tak nemusím řešit :nevim: ale třeba jsem schopná pochopit jako majitelka zahrádky že v létě nemusím kupovat mrkev, jahody atd. ale v zimě to jako děláš jak? já utratím šílené prachy za ovoce, protože milujeme pomerančce, banány, hrozno, to si asi nepěstuješ že? 200 kč měsíčně za ovoce a zeleninu? dle mě živoříte sorry ale na tomto se ušetřit nedá bez toho abys musela úkor něčeho, nevěřím že si tropické ovoce vypěstujete :mrgreen:

Kupujeme citrony, mandarinky apod. Pomeranče máme své - pro chuť. Jinak české ovoce - jablka, rybíz apod mám zpracovaný jinak apod. Vitamínu C máme všichni dost. Hrozno - v této době to není hrozno. Bydlím na jižní Moravě, tak trošku vím, jak má hrozno chutnat. A banány bez chuti nekupujeme vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
3.2.14 16:10

Já bych se určitě do částky 200 kč za ovoce a zeleninu nevešla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
3.2.14 16:11
@sophinka1 píše:
už to psala, mají z léta zásoby a kupuje jen citrony a brokolici, mandarinky

aha, já diskusi nečetla, ale toto mě přijde málo, co jablka, banány, mrkev, atd. No asi dá, ale nechci vidět co přesně jí a jaké kvality. Chybí mi tam sýry, mléčné výrobky, moje děti denně sní každý jogurt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat