Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Syn měl v prosinci 2 roky, on narození mu dávám dudlík, je to takový dudlíkový závisláček. Má ho tedy většinou jen na spaní, jen když ho něco trápí nebo je unavený, tak si chce podudat. Na vánoce jsem chtěla dudlíky sebrat a odnaučovat. Jenže on onemocněl a najednou vyžadoval dudlík skoro celý den. Jediný co ho uklidnilo byl dudlík. V noci se vždycky budil, ale jen párkrát, vrátil se dudlík a zase usnul. Jenže při té nemoci začal chytat hysterické záchvaty pláče, jediný co ho uklidnilo tak dudlík a chování. A i tak to dlouho trvalo. Ještě se tak každý druhý až třetí den budí v noci s křikem. DUdlíky docela zabírají.
Jenže teď k problému. To jeho buzení a křik mi budí mladšího (3m), který spí v úplně jiném pokoji. SIce ho uspím, tak za 10minut. Jenže když se starší rozbrečí, tak někdo musí být u něj. A v tu chvíli se budí mladší. Nevím co s tím. Na dvou místech najednou být nemůžu. Starší u nás v posteli neusne.
Já vidím, že zásadní problém je ten dudlík, ale mám strach co to s ním v tomhle stavu udělá. Řešila jsem to i s doktorou a ta mi řekla, ať muho ještě chvíli nechám. Že je toho na něj moc. SOurozenec, nemoc a tak.
@Sibyla0 já s ní taky souhlasím, jenže bych byla ráda, kdyby se konečně celá rodina vyspala ![]()
Souhlasím s doktorkou, ted mu dudlíka neber, je toho opravdu na něj moc, nech ho až si zvakne na miminko, ted je to opravdu na něj velký nátlak, jinak můj malý je v listopadu a dudlíka má přesně v těch situacích jak píšeš
neřeším to a nechávám mu ho a to nemám miminko ![]()
Jejda neřeš to, prostě mu ho nechej
náš maloch měl 2 v srpnu a má ho taky více méně jen na spaní a někdy se s ním taky uklidnuje, starší syn má 10 a ubezpečuju tě, že dudlík už nenosí
nikdy jsem nic nelámala, oni na to dojdou časem neboj ![]()
Já zbavila staršího závisláka dudlíku ve 28m, když dcerce byly 2m. Týden usínal fakt blbě a hodně brečel, ale potom už si zvykl a v pohodě. Ani ho nezávidí malé sestřičce. Akorát teda místo toho dostal auto, a teď je absolutně závislej na něm. Někdy se v noci vzbudí a hledá auto. ![]()
Taky máme zatím oba v jiné místnosti, a on teda dcerku nevzbudí, přecijen mimina spí tvrdě, ale ona jeho občas jo.
Počkala bych, až přejde nemoc, a zakročila. ![]()
@Pavlíkova mamka tak moji starší kluci 17 a 14 let taky už dudlíky nemají
![]()
Dobře, ono už to fakt vypadá divně když ho má v puse
, je veliký
Tak dej na radu dr..A dudlika mu nech jeste par dni/tydnu.
Ja syna odnaucila od dudliku kdyz mel taky dva roky a zaroven jsem odnaucila plinu. Slo to krasne oboje dvoje ze dne na den. Malej dudlik mel taky od malicka, mel ho porad, pak ho nepotreboval, a mel ho jen kdyz byl mrzuty a na spani ho mel, jednoho dne jsem mu rekla ze je velkej na dudlik a ze dudlika maji jen miminka, a at ho jde hodit do kose, ale ze jak ho tam hodi nebude zadny,…Sel a vyhodil ho. A chodil spat pekne bez nej zadny problem nebyl a vzdy rikal "ja vyhodil dudlik do kose "
.. "dudlika maji jen miminka ",..Takze pochopil a bylo to v pohode.
@seliluc a myslis ze kdyz mu dudlik seberes ze se vyspite? Ja bych spis tipla ze by bylo jeste hur. Nechala bych mu ho jen na spani, jeste ma narok ![]()
@seliluc píše:
Dobře, ono už to fakt vypadá divně když ho má v puse, je veliký
Ke všemu prý dětem už v tomhle věku vzniká z dudlíku předkus, říkal zubař. Proto jsme zakročili definitivně. ![]()
Tak já to asi zatím žešit nebudu, chvíli počkám, než se úplně srovná. Díky holky, já myslela, že mě budete přesvědšovat o opaku ![]()
Holka se ho zbavila ve 2,5 letech, měla ho jen na spaní a tulení, ale závislost byla dost. Tak dlouho jsme do ní hučeli, ať ho hodí do koše, že je už rozkousanej, velká holka atp. až jednou večer fakt šla, nic neřekla, otevřela koš a hodila. A už ho pak nechtěla:-)
@seliluc píše:
Tak já to asi zatím žešit nebudu, chvíli počkám, než se úplně srovná. Díky holky, já myslela, že mě budete přesvědšovat o opaku
Koukám, že naše dcerka je jen o den mladší jak Pepík.
Tak třeba se tu zase sejdeme za dva roky, až budeme odnaučovat mimina.
![]()