2,5 roku a nemluví

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35489
4.3.15 08:47

Tohle je vážně hodně individuální a nesouvisí s šikovností…syn začal až ve 3 letech a opravdu se rozmluvil až tak 2 měsíce po třetích narozeninách. Není třeba to řešit, důležité je, že pozoruješ, že Ti dítě rozumí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
298
14.3.15 21:11

Mým holkám je 2 roky a 5 měsíců a umí pár slovíček, no a když jsem jim ukázala jak se jezdí na koloběžce tak to se to naučily do chvilinky. Jsou pohybově nadané. Taky slyším od okolí že by měly mluvit, nebudu to řešit. Každé děcko se to naučí, a knížky čteme, já teda ukazuji, co kde je. Nebo jim asi tisíckrát říkám tohle je auto a ony brm brm brm, nebo další příklad to je koník a oni ihahaha. Takže takhle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2170
30.3.15 03:58

Můj synek konečně začal mluvit, sice nějakou čínštinou ale začal :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5957
4.5.15 10:39

Mám 2.5 letého synka, který používá svoji „hatlamatilku“ a krom pár slovíček, které říká správně si slova prostě vymýšlí a už začínáme být nešťastní :-/
Umí říkát máma, táta, děda, babi. Všemu snad rozumí, i když někdy odpoví pomocí slov jo, nebo ne úplně nesmyslně :-D Ale donese, co se mu řekne, ukáže na danou věc atd
Máme takovýhle slovník- bačkůrky, boty, pantofle- KŮKY, Mléko- AKA, žirafa- IŠAŠA, čůrat- DUDU, banán- KIKA atd atd…
Naší kočce říká- Lilo acha (Nelino ticho)
Když po něm ale chceme, aby slabikoval po nás, například slovo ži- ra- fa, tak to krásně po slabikách řekne. Ale potom celé slovo je IŠAŠA :-(
Pořád si s ním povídáme, hláskujeme, klademe důraz na správné vyslovování, ale dá se říct, že už 3/4 roku jsme se nepohnuli z místa.
Má to někdo podobně? Má ještě čas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.5.15 10:47

@Janča1212 Syn má dva a čtvrt a mluví dobře. Ale tohle měl můj bratr. Dokonce do třech let nemluvil vůbec. Rodiče už byli zoufalí. Na vyšetření se zjistilo, že je vše v pořádku. Jen prostě nemá potřebu mluvit. Všichni mu rozumněli a on byl moc pohodlný na to, aby se se snažil. Pro klid bych zašla na nějaké vyšetření. Zda někde něco není. Ale myslím si, že chlapečci jsou obecně pohodlní a vše trvá déle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
missah
4.5.15 10:53

@Janča1212
Naprosto chápu. Starší dcera do 2,5 let uměla jen BÁ a MÁ. Pak najednou začala mluvit, ale opravdu se rozmluvila, až ve školce, v necelých 3. Ted je jí 3,5 roku (mluví teprve 1 rok) a mluví opravdu dobře s ohromnou slovní zásobou.
Mladší začala mluvit v 15ti měsících a teď v 21 nestačíme valit oči, jak pěkně mluví.
Co dítě to originál :)

• Citovat
  • Upravit
236
4.5.15 11:11

Mladší syn se rozmluvil až kolem 3. narozenin, zato hned ve větách, celkem dobře, hned srozumitelně a doteď pusu nezavřel :-) Do té doby nejspíš ani neměl potřebu, tlumočil za něj starší brácha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
4.5.15 11:40

@Janča1212 mám stejěn starýho, sice mluví hezky, a le zase o to čůrání si neřekne.. každej má něco, neboj :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4470
4.5.15 12:46

Pokud mluví alespoň jak popisuješ, tak bych byla v klidu. On třeba začne ze dne na den a fakt ve větách. Znám spoustu dětí, co nemluví ani ve 3 a jsou ok. Dcera neříkala nic do 2 let, jen třeba začáteční písmena a pak v jednom týdnu ve větách a mluví a mluví a když nemluví tak zpívá, až mě to někdy mrzí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cygankova
7.5.15 09:47

2,5 roku a nemluvi

Ahojky holky, prosím o radu. Moje dcera bude MIT za Měšic 2,5 roku. Nemluvi, jediné co řekne je máma, táta, bábi minie a bobo (oblíbené hračky). Od malička je hrozné bojácna. Děla hysterické sceny. Když vidí cizí lidi někdo se na ni podívá a usmeje se na ni tak začne hned řvát. Dokonce i na lidi z rodiny tak reaguje. Už jsem fakt nešťastná.

• Citovat
  • Upravit
2170
7.5.15 16:34

@Cygankova Teď se na děti ve všem moc tlačí (mohu posoudit, dcera 22let, syn 16 let a syn 22 měsíců). Začala bych to více řešit až po třetím roce.

Já mám opačný problém se synem, na všechny se směje jak blázen. Tvoje dcerka je asi introvert no. Má dcera se strašně styděla až se jí dělalo špatně. Přešlo jí to v deváté třídě :mrgreen: Chtěli jí dát kvůli tomu odklad do školy 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
24.7.23 09:40

@jonysek Máme úplně to samé co píšete vy ale úplně :( Jako bych to napsala já. Syn má dva a půl roku a už tedy chodíme po různých vyšetřeních. Mám totiž dceru s PAS Takže mám strach ze všeho. Jak jste nakonec dopadli? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí