29. týden těhotenství - pohyby a jak se cítíte?

Anonymní
6.11.12 09:49

29 tt - pohyby a jak se cítíte

Ahoj holky,
chtěla bych slyšet váš názor. Poslední dobou mě hrozně bolí celý spodek, třísla a kyčle - někdy nemůžu ani chodit, vstát a otočit se na posteli. Máte nebo jste to taky tak měly v tomto týdnu (28+1) a už mě to víc, jak týden trápí. Doktor na to kývnul jen rameny a nic mi neřek. Myslíte, že je nutné se nák šetřit. Hodně lidí mi říkalo, že je na to ještě brzy.
Taky málo citím pohyby, všude čtu, že by měly být intenzivnější, ale já je cítím spíš dole na bocích pod pupkem, nahoře vůbec, spíše přesunování (z prava do leva)a bublinky, ale kopance jak holky popisují na jiných diskuzích ne!!! Na bříšku se občas udělá boule, ale málo, ještě nedávno mi tam malá řádila víc, vždy když jsem si lehla na záda a zhluboka dýchala a boule jsme pozorovali s manželem a ted nic. Naopak ji spíš cítím, když sedím a jsem po jídle, ale to taky tak jednou dvakrát ťukne a konec.No a jednou dvakrát za den když na ležím na levém boku. Prostě mám strach, že tam neřádí a nerejdí, žádné kopance do žeber a už vubec ne nic bolestivého nebo nepříjemného.
Mnulý týden malá dle doktora byla PPKP a (27+3) odhad váhy 1200 g, srdíčko 144.Na pohyby jsem se, ale zapoměla zeptat, teď mám strach, ať není něco špatně. Nemá třeba málo plodovky, špatně nefunguje placenta, má dostatek kyslíku…já nevím a stresuju. Opravdu vám v tomhle týdnu dětátka, děla-li kotrmelce, kopali a cítily jste tam ty svoje zlatíčka celý den, třeba půl hodiny v kuse. nebo jsou i ty moje ťukance, ikdyž jen jeden nebo dva za sebou v pořádku.
Promiňte za anonym, ale stydím se docela, že tak šílím, ale několikrát jsem krvácela, ležela v nemocnici, byla na plodovce a mám šílený strach, co se zase děje :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
IamSherlocked
6.11.12 10:06

Každá jsme jiná, proto je těžko říct co je a není normální. Pokud máš takový strach, nejlepší bude zajet do nemocnice a na všechno se poptat, tam tě vyšetři a uklidní. Lepší jet zbytečně než pozdě. Ale určitě to bude ok, já vím co to je za stresy ;) Držím palečky!!

• Citovat
  • Upravit
Lo
6285
6.11.12 10:50

Ahoj, zrovna tyto obě věci jsem řešila včera v poradně u mého gynekologa. Ale jsem teprve 24+0 tt - včera jsem byla :) Můj pan gynekolog je naštěstí velmi ochotný a pokud se na něco zeptám, rozhodně mi odpoví a vše vysvětlí. Takže jsem mu říkala, že ted - asi poslední týden mě při chůzi často bolí v podbřišku, třísla a podobně. Říkal, že je to s největší pravděpodobností roztahování svalů, že děloha ve skutečnosti není úplně přizpůsobená na takové natahování, takže to občas cítit půjde. Pak se zeptal sám na pohyby a u nás je to vážně minimálně, pořádný kopanec jsem ještě nedostala a cítím prcka spíše tak, že se tam převaluje, navíc tak 1-2× za den. Když jsem mu to řekla, odpověděl na to, že pohyby jsou u každé těhotné velmi rozdílné a že pokud kamarádku kope dítě jako o život, neznamená to, že bude tak kopat i mě :) Takže jsme to probrali a pan doktor ještě říkal, že bych měla přijít v případě, že by se intenzita pohybů prudce změnila - že bych ho necítila vůbec, nebo naopak by z ničeho nic dělal tornádo. Pro jistotu mi ale vyšetřil porodní cesty, čípek, říkal, že vše naprosto v pořádku. Pak kouknul i na chvíli na prcka přes utz, malej zrovna hýbal rukama, já necítila nic. Říkal, že mám normální množství plodové vody, placenta je v pořádku, malému tlouklo srdíčko a nic mu nechybí :potlesk: Takže jen prostě vnímám pohyby o dost méně. Samozřejmě mi ale řekl, že kdybych někdy měla pochybnosti, at se určitě ukážu. Ale například kamarádka, ta svého chlapečka cítila celé těhotenství minimálně - byla 5× na monitoru, jelikož se nehl vůbec celé 2 dny třeba. Dokonce ho museli u monitoru budit a on spal dál :) Dnes má 4 leté zdravé dítě. Promin za román, ale doufám, že ti pomohl :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.11.12 11:09

Děkuji, jsem ráda za každý příspěvěk, jsem z toho prostě nervózní, doktora tu ted nemám. Jen mě zajímalo, jestli v tomto týdnu mají všechny těhule fotbalisty v bříšku a já jsem vyjímka.

• Citovat
  • Upravit
6926
6.11.12 13:51

Ahoj anonymní, tak ÚPLNĚ PŘESNĚ, co popisuješ, jsem měla já ve druhým těhotenství. Takže se neboj!! ;) Jako bys popisovala mně před 2 rokama!! I s tím krvácením.

Já teď začínám 24tt ve třetím těhotenství a je mi ještě hůř, ještě bídněji, než v tom druhém (od bolestí pánve, kdyčlí, kostrče, přes pohyby, nepohyby… :roll: ). Tak jsem ráda, že to máš stejně a netrpím sama. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
6.11.12 14:35

Já jsem podruhé těhotná 25+3 a zrovinka dneska mě bolí celý spodek až už občas začínám panikařit jestli malej nesestoupil do pánve. ale asi to k tomu patří. Už od cca 14.tt to mám jak na houpačce pár dnů ani necítím že jsem těhotná a pak mám zas pocit že mě bolí úplně všechno. Navíc mám od toho 14.tt proměklej a zkrácenej čípek takže hned panikařím že se to zhoršilo a já určo brzo porodim. Navíc doma skoro tříletej rarášek kterej poslední dobou vyžaduje čím dál víc pozornosti takže o odpočinku si můžu nechat zdát. Jinak s kopancema moc neporadím naštěstí jak první tak ted druhej jsou hodně akční. ale vím třeba u syna že měl občas línej den. Někde jsem četla že okolo 28.tt se pomalu ustaluje poloha plodu a už se jen převaluje. ale je to asi individuální u každýho dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
983
6.11.12 18:04

Neboj se, bolest spodku je normální a ty pohyby má opravdu každá jinak…já jsem teď 30.tt a cítím malou denně, ale rozhodně ne celý den nebo nějak dlouho v kuse…taky o sobě dá vždycky vědět, že tam je, zaťuká a pak je zase v klidu. Vždyť je to přeci fajn, že nekopou bolestivě ne? :) Řešila bych to až ve chvíli, kdy bych ji třeba necítila delší dobu (oproti obvyklému stavu, kdy se ozývá tak po 3hod) vůbec a nebo naopak, kdyby se ta frekvence kopání hodně zvedla. Přesně to mi řekla i doktorka, takže buď v klídku a užívej si, že tě prcek šetří a jen ti dá občas jemně vědět, že tam je a že je ok :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IamSherlocked
6.11.12 18:19

Holky a co může znamenat to, že ty pohyby jsou častější než jindy? (jak tu píšete že to může být špatně když se jejich četnost hodně zvedne?) Malá vždycky večer řádí jak pominutá, ale mám to tak už asi od 20.tt, takže u sebe se nebojím. Jen mě zajímá co je špatného na tom že mimčo začne kopat mnohem víc.

• Citovat
  • Upravit
207
6.11.12 18:50

Někde jsem četla že to může znamenat akutní nedostatek kyslíku u mimča.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.11.12 20:57

Děkuji moc za odpovědi, uvidím jak se budu dál cítit a když tak minimálně zavolám doktorovi nebo se tam rovnou rozjedu kdyby se mi něco nezdálo. Mám o tu naší berušku strašný strach a taky z toho, že za to budu moct já. A začínám pocitovat i těhotenské hormony, doted to bylo docela v pohodě a najednou takové uzkosti, že je všechno moje vina a že to zkazím, a chce se mi brečet. Dneska mi manžel říká, co ti je a moje odpověď „asi jsem opravdu těhotná“. :oops:

• Citovat
  • Upravit
207
6.11.12 21:38

To je úplně normální myslím že strach máme o ty naše prcky v bříšku všechny. Ještě mě napadlo jestli na malou nemůže mít vliv že jsi nervozni a máš strach.To se mi třeba stane že když mě popadne strach tak malej jako by to cejtil a ty pohyby jsou klidnější a mín citelný. Naopak když se třeba vytočím tak to je zas pořádný rodeo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.11.12 20:46

Byla jsem dnes u doktora a vše dobrý. průtoky, ultrazvuk, ozvy… jsem ráda, že jsem tam byla, protože u monitoru pohyby byly i jsem je občas cítila a ted zas nic, ale jsem aspon klidná.

• Citovat
  • Upravit
6926
7.11.12 21:36
@Anonymní píše:
Byla jsem dnes u doktora a vše dobrý. průtoky, ultrazvuk, ozvy… jsem ráda, že jsem tam byla, protože u monitoru pohyby byly i jsem je občas cítila a ted zas nic, ale jsem aspon klidná.

Tak to je fajn! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.9.15 12:24

Zdravicko, uklidnim te aspon tim, ze ty trisla me boli snad uz od 22 tt. ted koncim 28tt a je to furt to same, v posteli se obracim jak slon a co se tyce pohybu ty mam teda asi silnejsi, ale bud v klidu, hlavne ze citis aspon nejake pohyby.Me momentalne spis trapi nase odhadovana vaha miminka, sem 28 tt a doktorka nam dnes odhadla vahu na 1600 g, coz je rozhodne vic, uklidnuje me tim te ma malej krasne kulatou hlavicku a podle toho se to nejak prumeruje ale ze je to orientacni a ze uvidime za 4 tydny na kontrole. Nechtela bych rodit maly slunatko :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
10.10.15 22:33

Zdravím, jsem momentálně 28 plus 5 a pohybycítím pákrát za den, nicméně na ultrazvuku je vše v pořádku.
bolí mě každou chvíli něco jiného, kostrč, žebra, záda, svaly, na střídačku.
váhu miminka jen odhadují, tak že bych se nebála. držím palce a zdravím všechny budoucí maminky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí