3 dny vynechání antikoncepce

Anonymní
17.8.21 22:42

3 dny vynechání antikoncepce

Ahoj holky,
měla bych menší problém. Beru antikoncepci mistra už asi 2 roky opravdu vzorně. V sobotu jsem měla nechráněný sex, ráno jsem si pilulku vzala, ale v neděli jsem odjela až do dneška pryč a prášky nechala doma. Byla jsem do teď v klidu, ale poté mi došlo že jde otěhotnět i nějak “zpětně”. Gynekoložka mi nebrala mobil a někde jsem se dočetla že když mám 3 pilulky, mám si vzít 2 dnes a 2 zítra, tak jsem si teda vzala ty dvě dnes. Myslíte že je velká možnost otěhotnění? Podle aplikace na mobilu jsem zrovna měla nejplodnější dny zrovna v pátek- sobotu, ale vím že antina ovulaci blokuje :/
Děkuju moc za rady!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
17.8.21 22:47

Ještě pro doplnění, dnes jsem před tím než jsem si vzala 2 prášky dostala menstruaci kvuli tomu vynechani..

• Citovat
  • Upravit
4496
17.8.21 22:55

Myslim, že těhotná nebudeš, když sis prášek v den sexu vzala.. chvíli by to trvalo, než se ta ovulace dostaví, a do té doby nejspíš spermie nevydrží… Ale pokud už jsi to dostala, tak bych se na další prášky vykašlala a další bych si vzala po sedmidenni pauze, pokud se u téhle antikoncepce normálně dělá. Nejlíp přečíst si příbalový leták, který najdeš i na netu, případně zavolat na gyndu a zeptat se..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.8.21 23:01

Léták jsem pročetla celý a nic jsem se nedočetla a na gyndě mají dovolenou.. Můj plán byl teď dobrat platíčko, dostat pak jakoby druhou menses a brát to uplne normalne, myslis ze takhle by to bylo lepsi? Ja cetla ze to krvaceni by melo prestat kdyz jsem ted zase zacla s praskama

• Citovat
  • Upravit
4496
17.8.21 23:05

No nevim, možná když už jsi to začala zase brát, tak už to dober, ale brát dva prášky naráz, to se mi nějak nezdá, tím už stejně nic nedozenes, ne? :think: to mi přijde zbytecny… a samozřejmě se teď chránit i jinak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.8.21 23:08

Chranit se urcite budu :/ asi to uz nejak doberu a budu doufat.. myslis ze mi pak vubec prijde po dobrani dalsi menstruace? nebo jestli podle ni vubec poznam tehotenstvi, podle tehle “neprave” to pry poznat nejde, ze mi ted prisla ale tehotna byt muzu..

• Citovat
  • Upravit
433
17.8.21 23:11

Zpětně neotehotnis, nestresuj se:) V den styku sis prášek vzala, což je podstatné, a dalo ti to ochranu opět na den do nového prášku, který sis nevzala, ale to už jsi styk přece neměla:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1099
17.8.21 23:33

Při vynechání tří pilulek není řešení úplně jednoduché, závisí nejen na druhu pilulek, ale i na tom, ve kterém týdnu se vynechání stalo. Pokud by to bylo ve třetím týdnu, obvykle se dělá týdenní přestávka, která by jinak připadla na pozdější dobu. Ovšem Ty jsi už vzala další pilulky, takže situace je ještě složitější. V každém případě se teď kondomům nevyhnete. Když v přestávce nebudeš krvácet, můžeš si po pár dnech udělat test, a nepromeškáš tak možnost miniinterrupce, kdyby byla zapotřebí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
17.8.21 23:40

Chránit se určitě budu, teď snad ani sex pro jistotu nechci, miminko teď opravdu mít nemůžu :/ byl to právě 10. den - 2 týden, to jsem si říkala že je na pauzu ještě brzy.. tak to už zkusím dobrat a budu doufat, děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
21.8.21 23:52

Holky, prasky teda dobiram ale uz od toho uterka mam slabou menses ze spadu po tom dvoudennim vysazeni.. je to normalni? ja myslela ze by mela skoro hned prestat :/
indikuje to aspon ze treba nejsem tehotna, at mam trosku klidek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí