3 roky a nemluví

Napsat příspěvek
Velikost písma:
51
20.2.17 11:57
@Freyas píše:
Zdravím, měla bych na vás dotaz. Sestra mého přítele má tříletého syna, který skoro nemluví. Umí cca jen 10 slov, což je na tři roky opravdu málo. Rozumí krásně, ale pořád jen „žvatlá“. To že nemluví, moc neřešila až do teď. Říkala si že se rozmluví později, ale to se bohužel nestalo. Vůbec bych se jí do toho nepletla, kdyby mě nepožádala o pomoc. Je z toho všeho docela nešťastná. Je mi to líto, ale tak nějak se všem v jejím okolí i jí samotné zdá, že jeho výchovu moc nezvládla. Neříkám že je špatná matka, jen má problém s důsledností. Bohužel si to uvědomila až teď. Sama přiznala, že si s ním moc nehrála a že aby měla klid mu koupila tablet, nebo zapla PC. Jenže teď se bojíme, aby to dohnal a rozmluvil se. Takže bych se ráda zeptala, jedu nemáte někdo podobnou zkušenost. Strašně ráda bych jí pomohla jen mě moc nenapadá jak. Bohužel nebydlíme ve stejném městě a já mám čtyřměsíční dcerku, na kterou její syn žárlí, takže je moc nevstevujeme. Předem děkuji za odpovědi.

Jedna známá měla to samé.. byli u psychologa a ten ji říká - přestaňte mluvit on začne… Hele prásk… přestali na něj mluvit..když ukázal prstem co chce.. maminka mu řekla " co by jsi chtel? a musel říct pití.. když neřekl mel smůlu.. do týdne mluvil jak když bičem mrská

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85353
20.2.17 12:08
@Freyas píše:
Moc děkuji, zkusím je poslat na logo. Snad to pomůže :? Bohužel PC, tablet, telefon ani TV se mu nedají vzít, vypnout nepomáhá sám si je zapne. Když se mu vezmou začne se vztekat, a ona to nevydrží a vrátí mu to. :zed: Ale když si s ním někdo hraje na elektroniku si ani nevzpomene.

Nedaji sebrat? Ve 3 letech? Maji doma zavislaka a trikete dite si toto bude vymrcovat? Maji problem
Ve vychove. Sebrat nedat a TV odpojit, kabel schovat. Jednoduche.

Jinak Ty je nenavstevujes, protoze ON zarli? Fakt by se meli zamyslet.

Jinak doporucuji vysetreni na ORL kvuli sluchu a logopedii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
20.2.17 12:10

To nemusí být nesprávným vedením, někdo prostě mluví později, více nasává a vstřebává a až potom spustí, důležité je, jestli rozumí a reaguje.. někdo zas mluví skoro od narození:-)
Tablet bych úplně nezatracovala, záleží na co kouká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
20.2.17 12:36

@hofka problém je že ho nechce odložit vůbec a hraje hry typu minionrush, kde to na něj jen bliká, žvatlá apod. Na PC pak hraje střílečky, díky tomu je občas docela agresivní proti jiným dětem. To je důvod proč je nenavštěvujeme, bojím se aby malé neublížil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
20.2.17 12:40
@Freyas píše:
@hofka problém je že ho nechce odložit vůbec a hraje hry typu minionrush, kde to na něj jen bliká, žvatlá apod. Na PC pak hraje střílečky, díky tomu je občas docela agresivní proti jiným dětem. To je důvod proč je nenavštěvujeme, bojím se aby malé neublížil.

tak to je nic moc výběr, syn kouká nejčastěji na Youtube, ale na dětské pohádky-co známe, překlikává si i sám na to co ho zajímá, bagry, stavební technika, i anglická videa-písničky, počítání.. naučil se podle toho anglicky počítat, barvy i pár jiných výrazů, kterými ohromuje:-) Střílečky bych nepovolila ani hloupé hry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
20.2.17 13:00

@hofka Tohle jí můžu říkat taky, jenže ona ho nenechá vyvztekat když mu to vezme, prostě mu to vrátí. Když jsem jí řekla, že mu má najít alespoň vzdělávací hry, řekla že by ho musela hlídat aby nezaplacení něco jiného a na to prý nemá čas :nevim: Takže sice žádala o pomoc, ale poradit si v tomhle nenechá. Ale tu logo snad zkusí, doufám že mu tam pomůžou, je opravduo šikovný a byla by škoda kdyby už bylo pozdě :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85353
20.2.17 14:39
@Freyas píše:
@hofka Tohle jí můžu říkat taky, jenže ona ho nenechá vyvztekat když mu to vezme, prostě mu to vrátí. Když jsem jí řekla, že mu má najít alespoň vzdělávací hry, řekla že by ho musela hlídat aby nezaplacení něco jiného a na to prý nemá čas :nevim: Takže sice žádala o pomoc, ale poradit si v tomhle nenechá. Ale tu logo snad zkusí, doufám že mu tam pomůžou, je opravduo šikovný a byla by škoda kdyby už bylo pozdě :,(

Tak mluveni u nich zrejme neni hlavni problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
20.2.17 20:04

Jak to tak ctu, tak je spis problem vsechna ta elektronika. U nas byl v poslednich tydnech druheho tehotenstvi tablet zachrana, peotoze jsem mela narizeno lezet a odpocivat. Ale jak se maly narodil, tablet jsme sebrali a bez diskuze nevratili. Koukat muze jen na tv na youtube a jede se bud vzdelavaci anglictina nebo masinka tomas nebo Masa, vic ma smulu. Odebrat jde cokoliv, sladke, slane, pocitac, mobil, taet, strilecky, cokoliv, jen musi sam rodic chtit. Akorat v tomhle pripade je to asi maminky pohodlnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
29.4.17 08:50

@MartinaMC prosím tě a nevíš jak se ta aplikace jmenuje? synek co se logopedie týče odmítá spolupracovat a díky tabletu se naučil už spoustu věcí, tak tohle by se možná hodilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí