Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jediné v čem se lišíme, že já čekám první. Ale taky jsem dneska říkala, že jsem nemotorná, neohrabaná, jenom se valím, všechno mě bolí… 31tt a ten čas přede mnou v tomto stavu mě děsí:-)
Vitej v klubu cekam treti a oproti dvoum relativne dobrym tehu to teda vubec nezvladam uz ani psychicky. Viz. Moje dnesni blici diskuze. Musime se prekonat proste to prezit.
@wasean Nechci tě strašit, ale u mě to teda po porodu moc lepší nebylo. Je fakt, že se zbavíš břicha, ale jinak noční směna kolem mimina dá taky dost zabrat. Máš teda super, že ti starší po obědě spí. Mě teda nespal a když už náhodou, tak jak na potvoru brečelo mimino. Takže my to doma děláme tak, že když je o víkendu doma manžel, vrazím mu obě děti a spím a spím. Na domácí práce se vykašli, aspoň do porodu jsi hájená. S vařením to dělám tak, že zásadně vařím na víc dní nebo zamražuji. Mě totiž děti moc vařit nenechají, hned je mám za zadkem. Ale neboj, budeš je mít věkově blízko, kolem 1. roku miminka si už spolu budou hrát a uleví se ti. ![]()
@Fruiko A jak máš děti po sobě? Asi brzo, co? Já jsem si teda řekla, že třetí maximálně až budou mladší dceři 4 roky a sama se nají/oblékne/vykaká, dřív fakt ne. ![]()
Jsme s @Jitmik spolu ve skupině :_) Taky to zvládám hůř než u prvního, bolí mě záda, pohyby, nohy, mám křečíáky, su na nervy…ale říkám si - poslední dítě, poslední těhu, přece se nezblázním
nedá se nic dělat ![]()
Ahoj.
Koukám těhu potíže.
Já to mám v těhotenství úplně obráceně. Konečně začínám být bez potíží.
Pro mne jsou poslení měsíce ty nejlepší
.
Ještě si občas blinknu, ale to už není tak drsný, jak první, druhý trimestr.
Na rozestupující pánev mi pomáhá kroužení boky, protahování a nahřívání. Pak třezalkový olej a hezky vmasírovat.
Režim mám odpo stejný - prostě to se mnou sekne a chrním.
Pachy nesnáším stále a rodina se uklidňuje, že už jen cca dva měsíce ![]()
S jídlem to mám taky velmi dietní, ale zase to neleze na váhu
.
@MartinaIrena nestraš
Děti budu mít 22m a děsím se už tedka..sny je naprosto a uplně průměrné dítě, někdy anděl někdy dábel, ale bojím se, aby netrpěl, nežárlil, umí bouchnout, vědomě udělat bolest a strašně s tím tedka bojuju, nevím jak mu vysvětlit, že to je špatné..jestli to do porodu nepřejde…
![]()
hmm, tak to bude u nás a jsem fakt ráda, že nebudu mít dvě mimina, ale už samostatný dítě a k tomu mimino
jůů, ty máš taky Mikuláše?
My jsme se pro něj také rozhodly, ale babička to nějak nemůže strávit.
Její problém
.
Období kolem 30. Týdne jsem zvladala v pohodě, ležela jsem skoro 6 týdnů v nemocnici tak jsem nemusela dělat nic. Nejlíp jsem se cítila po 36. Týdnu kdy jsem mohla konečně vztát a dělat cokoli. Boleli mě záda, karpály, celý spodek, kazdý den hodně silný poslíčky a přesto jsem se cítila skvěle, oproti ty hrůze v nemocnici, kdy mě nebolelo nic.
Užívej si že jsi mobilní a i když tě vše bolí, tak to brzo ustane. Do porodu není až tak daleko. První dítě si obstaráš, i když hůř, ale jo. Furt lepší jak si v klídku vegetit ve špitále a brečet po prvním. Každá bolest pomine a pak nastane ten foror- noční vztávání k oboum dětem. ![]()
@PeBa píše:jůů, ty máš taky Mikuláše?
My jsme se pro něj také rozhodly, ale babička to nějak nemůže strávit.
Její problém.
U nás to taky nemohli strávit, furt nám do toho někdo kecal nebo aspon křivil pusu a koulel očima..ale věř mi, že mé mámě jak jí to vadilo tak je tedka z něj uplně poprděná, hlavně má to jméno super variabilitu, je to dobrá volba a neměnila bych… ![]()
@wasean Ahoj, taky druhý těhotenství bylo mnohem náročnější než první. Já navíc musela 7 týdnů víceméně ležet (zkracování čípku). Naštěstí dost pomohly babičky, ale zas mívat doma tchýni je pro mě náročný psychicky, i když jsem jí teda vděčná za pomoc. Na začátku jsem měla taky výživný nevolnosti, teď zas vysoký tlak, furt sledovaná, jestli nemám preeklampsii. Dcera do toho taky vztekání atd., navíc přestala spát po obědě. Holt jsem taky dost pouštěla tv, případně mluvené pohádky, po porodu to nebude asi o moc lepší. Naštěstí máme barák, tak dceru „venčím“ tak, že jezdí na odrážedle okolo domu.
Záleží na finanční situaci, já si našla někoho na úklid, skoro nežehlím, nákupy si nechám vozit z Tesca, prostě aspoň fyzickou aktivitu šlo omezit na minimum. Pozítří nastupuju do nemocnice na císaře, tak to mám za pár
. Manžel ovšem do toho dostal zánět průdušek
, doufám, že to nikdo nechytne a že bude ok aspoň až se vrátím domů
.
No taky si říkám, že když tohle dáme všichni ve zdraví, tak už nikdy
. Ale my měli v plánu vždycky jenom dvě děti.
@wasean já, ale nemám střevní chřipku mě nějak rostoucí děloha teď ve finále utiskla žaludek furt brkám navalují se mi šťávy žaludeční, a je mi na blití chut k jídlu mám a stolici mám tuhou to nebude střevní chřipka. Nejradši bych šla rodit hned dneska.
ale mimi čeká asi na toho Valentýna
Jako vážně jsem unavená, hnusná sotva lezu a hlavně se nesmim moc předklánět to bych opravdu vrhla. Holky mám relativně velký a samostatný 9 a 6 let a jsou hodny pokud se zrovna nehádaji-
Já si zkusila dneska koupit na tu žáhu a žaludek gaviscon ale nějak uspěšné mi to nepřijde.
@MartinaIrena ahojky holky mám 9 a 6 a pro mě to je ideální rozestup ony jsou od sebe o tři roky a dva měsíce. A mě když se narodila mladší, tak ta starší po o teda nespala, ale sama se oblékla a najedla a byla bez plen a miminko bylo hodné to sem tehdy měla štěstí. Teď do třetice fakt nevim co bude jeslti uřvánek tak potěž. Ale vše je lepší než já teď ukňučená nešťastná a paralyzovaná už tim stavem. Do 30tt to bylo relativně pohodové těhotenství, ale od té doby už se vezu. Prvně kašel rýma pak opar pak zase kašel rýma zase opar a teď bliju.
.
Příspěvek upraven 08.01.15 v 12:28