Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Přeji pěkný den, potřebuji se asi trošku vypsat. Včera jsem měla dostat ms, ale nic. Tak jsem ráno jen pro jistotu vytáhla těhotenský test a tam dvě čárky. Ta druhá je slabší, ale viditelná…k dr. jdu odpoledne…Vůbec, ale vůbec jsme to neplánovali a já vlastně ani nevím, jak je to možné. Poslední ms byla 30.12.2013 a pak začalo strašně období mého života, umřel mi dědeček i babička, byly pohřby..hodně jsem plakala, vůbec nejedla ( za 14 dní 2-3 kg dole), v noci nespala…s manželem jsme sex omezili na minimum, takže si myslím, že jsme spolu spali tento měsíc jen jednou nebo dvakrát…od pátku mě bolí strašně zub, takže beru ibalginy a včera jsem si vzala i dva valetoly + jsem nemocná a to znamená, že mě ta zubařka nevezme (ani bych nemohla dýchat) a to znamená, že bez nějakých prášků na bolest se neobejdu… Ted se bojím, že jsem mohla nějak ublížit miminku…a vlastně uvažuji, jak je to možné. Proč zrovna teď? v tom nejvíc stresujícím období?…pořád mi zní v hlave, jak mi babička říkavala: když někdo odejde, vždy někdo i přijde…jsem tak zmatená…
Hele já do sebe cpala hrsti Ibalginu a i Algifen. Taky zuby. Dítě je naprosto zdravé. Já navíc měla MS, takže jsem to do sebe rvala až skoro do desátého týdne.
A zbytek - no tak to bývá, když to čekáš nejmíň, tak to příjde..
@Elisenika Odpovím ti jenom na otázku ohledně léků. Prcek s tebou ještě není propojen, teď by to mělo být všechno nebo nic. Ale věřím, že to bude dobré…
Sama jsem měla od MUDr. potvrzeno, že těhotná nejsem a brala jsem v začátku takový koktej léků, že se mi pak dělalo zle, když jsem si na to vzpomněla
Mimčo bylo v naprostém pořádku ![]()
Příspěvek upraven 27.01.14 v 09:18
Moc nevím, co chceš slyšet.
Tohle rčení, že když někdo přichází, někdo jiný musí odejít, mě osobně nesmírně s**e a ze své zkušenosti říkám ne, takhle to opravdu není a jsou to jen hodně debilní kecy.
Každopádně gratuluju, pokud jste dítě chtěli.
Ja jsem po operaci, fakt me to boli a bolelo hodne, z nemocnice jsem prisla pred 14cti dny, ve 3 rano jsem chodila okolo baráku po zahrade ve sněhu… A věř, ze to fakt byla bolest! A necpala jsem do sebe zádné prasky, kvuli tehu.
@lentilka248 Jsi zakladetelka? Nejsi, tak co Ti je do pointy? ![]()
@lentilka248 Asi to, že do sebe nemám cpát žádné léky…že to jde pravděpodobně i bez nich
@Elisenika jinak, z několika tablet na začátku těhotenství bych si těžkou hlavu nedělala..opravdu to v začátku funguje na principu vše nebo nic..
To chápu, ale takové hrdinské komentáře úplně nemusím, každý má práh bolesti jinde a to, že paní nebo slečna zvládla operaci bez analgetik je fajn, ale nevím, jak by to zrovna tobě ve tvé situaci mělo být nápomocné..
@Elisenika moje dcera je naprosto antikoncepční dítě, nejen, že jsem otěhotněla, když jsem je brala, ale měla jsem toho tehdy moc a ani si nevšimla nějakých změn na svým těle a do 11.tt jsem antikoncepci vesele zobkala dál, o pátečních pařácích snad ani nebudu psát…
Když jsem se Mudr ptala, jestli nebude mít dítě pak dvě hlavy nebo tak něco, řekl mi, že dítě je parazit a pokud je zdravé, tak ho to rozhodně neohrozí…myslím si totéž-dcera je čilá a žádný problém se nevyskytl…má 4 roky.
A jestli máš pocit, že jsi otěhotněla v nevhodnou dobu, tak se mýlíš, příroda ví nejlíp, kdy to je vhodné. ![]()
Odpovím ti takhle, jestli existuje něco mezi nebem a zemí, jestli skutečně existuje něco jako reinkarnace, byla bych vděčná za to maličké. Práškama jsi mu zatím neublížila, teprve se spojuje s tvým tělem.
Dál už bych je nebrala, vysvětlila bych zubaři, že jsem tě´hotná, zub bolí, prášky brát nemůžu, třeba by s tím šlo něco dělat i tak. Ber to jako dar.
Brala jsem ATB, když jsem otěhotněla. Když už jsem byla těhotná, nějaký to ATB jsem si určitě ještě vzala. Týden před tím, než měla MS přijít, jsem vypila 2 sklenky šampaňského. Radši jsme kvůli tomu byli na genetice. Probrali tam s námi i genetické dispozice a po pár dnech řekli, že máme 98% šanci na zdravé miminko. V prvních týdnech žije miminko samo na sebe, léky a alkohol ho neovlivní. Dcera je zdravá.
Na druhou otázku si musíš odpovědět sama. Nemám s tím naštěstí zkušenost.
Já jsem v 9 tt a před črtnácti dny jsem měla zánět slepého střeva, takže operace, po ní prášky proti bolesti, antibiotika do žíly…S pár práškama si nelam hlavu ![]()
@Elisenika píše:
@eemaminka @terinka4444 děkuji moc
jinak já tedy kadyž byla těhotná, jsem podstupovala vyšetření žaludku, pila kontrastní látku, pak byla pod rentgenem, píchali mi Dormicum do žíly, ptali se, jestli nejsem těhotná, tak jsem říkala, že ne, 7let jsme se snažili a nic, kdepak já bych mohla být těhotná. No a byla, asi jako ty, někde kolem toho pátého týdne, pak to byl tedy stres veliký, kvli tomu rentgenu, vyšolovala jsemděsně. Hlídali to hodně, malé je sedm, je to naprosto zdravé chytré šikovné hodné dítě.