Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mile maminky prosim o radu. Trpeli jste nejaka nevolnostmi na konci tehotenstvi? Od mynuleho tydne mi je na zvraceni nebastim uplne normalne jak jindy spis min malicko abych se
prujem nemam, ze by to byla strevni chripka. V sobotu jsem mela silene poslickove bolesti a prujem, ze jsem myslela ze rodim nicmene to preslo a predpokladam ze strevni chripka by probihala jinak. Zacinam byt unavena a mam obavu, aby mimi melo vse co potrebuje. Dekuju za rady.
Neboj, mimino si vezme co potřebuje. Jinak ano, jak jsem nevolnosti na začátku zvládla přejíst, tak na konci jsem blila. Naprosto bez varování - venku do křoví a tak. Stejně vyvolávali až čtrnáct dní po termínu. Ale říká se, že se tělo před porodem čistí - zvracením, častou stolicí atd.
Ja uz jsem s toho tehptenstvi posledni dva mesice vyrizena prvne kasel ryma pak opar zase kasel ryma a ted prozmenu bliju. Ja uz musim byt tak procistena, ze uz bych mohla mit porozeno. Jestli to bude trvat do terminu v unoru tak zdechnu:( ![]()
Taky to tak mam na wc chodim i 4× denne, curani neni mozne spocitat. Poslicci uz vic jak tyden, nejvic v noci. Od sesteho mesice porad kasel, ryma. Ted se mi ke vsemu zhorsila plet.
At uz to je za nama
.
@Fruiko Já měla takové nevolnosti při druhém dítku. Posledních několik týdnů mi bylo zle od žaludku. Podle doktora to bylo tím, jak mimčo tlačilo na orgány a žaludek to asi odnášel nejhůř
.
A při prvním těhotenství jsem zvracela při porodu. To mi tenkrát asistentka také říkala, že je to tím, jak se mi hýbe žaludek, a potom mi bylo zle ještě i po porodu…
Jo měla jsem to od žlučníku. Pořád mi bylo dobře a od toho 34tt až do porodu 42+1 mi bylo zle. Snědla jsem bramborák nebo něco smaženého, tak se mi udělalo zle. Živa jsem pak byla jen na rohlíkách, sýrech, zelenině a ovoci. Pořád jsem pila mátový čaje (mě to uklidňovalo žaludek) a jedla febichol. Trvalo mi to asi tak ještě 3 měsíce po porodu, než si tělo zase zvyklo…
Holky to je hrozny me rekl mudr v sobotu ze to mam urco strevni chripku, ale kdy to trva par hodin a pak se pobliju jen kdyz se vic najim… pritom chut k jidlu mam. No zkusim byt dnes fakt na diete a uvidim uz sem vypila 4hrnecky caje a snedla par piskotu. To podle me neni virpza. Jinak tehotenstvi vubec nedavam. Prvni bylo uplne ok sem litala jak camrda. Druhy v ramci moznosti dobry ale ted nechapu od zacatku do konce.