Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Vickee píše:
@sagittarius Sebastiana máme připravený pro dalšího, nebo Emmu… Ale Samuel byl teď prostě vítězJeidné co ještě nemám je ta taška do porodky, protože se bojím, že když ji sbalím, začne mě porod děsit
Takže stále dělám, že žádný porod nebude, že se prostě jednou ráno vzbudím a malej bude ležet v postýlce
Tak to se se jmeny shodneme
Tasku do porodky taky jeste nemam sbalenou nooo…
@Menorka píše:
@sagittarius u nas ve skupine zacala holky hackovattaky uz mi to napadlo
Zajimavy napad, ale obavam se, ze bych na to byla leva jak savle ![]()
@Menorka Jako muzu se o to pokusit, ale nvm nvm, kdyz se o to posledne pokousela pred x lety babicka, nedopadlo to moc stastne
Ja tak maximalne vysivat… Muj si ze me dela srandu, kdyz jsem mu rekla o hackovani nebo pleteni oblecku pro malou, prej dost ze lustim na plazi krizovky, jeste abych prej zacla tohle a jsem jako babicka
![]()
Tak už jsem si našla zábavu
Rozhodla jsem se, že než porodím, nakoupím všechny dárky na Vánoce ![]()
@Vickee to je dobrý nápad, já bych jen musela vědět už ted´ co nakoupit, jenže nevím
![]()
Ahoj, oživuji diskuzi, protože by mě zajímal váš názor - sama se tak nějak nemůžu rozhodnout
Jde o to, že jsem celé těhotenství měla rizikové kvůli potratům, ale od cca 24tt vše v pořádku, tvrdnutí bříška v normě, cervix scóre i nyní ve 33tt stále 0 - beru stále ještě utrogestan. Celé těhotenství jsme měli zakázaný sex a orgasmus obecně, ale přeci jen mám chutě, ale zároveň si říkám, jestli třeba ještě 2 týdny nevydržet, aby mi to nespustilo porod (i když tomu nic nenasvědčuje). Co myslíte vy? Má cenu ještě čekat, nebo třeba mazlení s orgasmem zas až tak nevadí? ![]()
Osobně si myslím, že lehké mazlení a orgasmus porod nespustí
však CS je 0, neotvíráš se, lehké tvrdnutí takto ke konci může být i normální, přece jen děloha už může cvičit. Asi bych se nepouštěla přímo do sexu, ale mazlení s orgasmem bych se nebála. A nebo když sex, tak žádnou extra divočinu ![]()
Taky jsem v těhotenství měla hodně choutky a protože sex jako takový bolel, tak jsem si sama dělala dobře. Několikrát týdně. Když jsem potom od 30tt ležela v nemocnici na rizikovém, že jsem se otevírala, tak jsem si to pak dost vyčítala
Přece jen při orgasmu to břicho hodně tvrdlo. Já bych podruhé radši vydržela bez toho aspoň do 37tt.
Holky moc děkuji za názory - já právě mám od tohoto týdne postupně začít vysazovat magnézium i utrogestan, tak si říkám, abych to nepřehnela… Z druhé stránky jedno mazlení jsme s manželem cca před 12dny zkusili a nic to se mnou potom nedělalo (jakože by se tvrdnutí zhoršilo, nebo tak něco)… jinak právě spíš jde o ten orgasmus než o sex samotný, to myslím, že by se ani manželovi nechtělo, protože má o malinký strach, ale to mazlení už nám oběma chybí a já, co jsem těhotná, mám orgasmus pomalu i z hlazení po zádech ![]()
Ahoj těhulky, já začínám 33tt a nemám žádné závazně komplikace. Cítím se naopak bajecne
Jediné co mám tak jsou normální symptomy spojené s těhu obdobím což je větší únava tzn. že více odpočívám(bude to první mimi, takže válet se mohu jak chci
Pálení žáhy mám pouze večer teď od 8.mesice(pomáhá mi gaviscon, ale beru si ho až opravdu v nejhorším) a časté běhání na WC. Jinak chodím 2× týdne na tehu cvičení a je mi po něm fakt dobře. Mrňousek přes den spí a v noci kope
Tak to je jediné, ale už jsme si na toho nočního raubire zvykla ![]()
@Marcipán 2019 píše:
Ahoj těhulky, já začínám 33tt a nemám žádné závazně komplikace. Cítím se naopak bajecneJediné co mám tak jsou normální symptomy spojené s těhu obdobím což je větší únava tzn. že více odpočívám(bude to první mimi, takže válet se mohu jak chci
Pálení žáhy mám pouze večer teď od 8.mesice(pomáhá mi gaviscon, ale beru si ho až opravdu v nejhorším) a časté běhání na WC. Jinak chodím 2× týdne na tehu cvičení a je mi po něm fakt dobře. Mrňousek přes den spí a v noci kope
Tak to je jediné, ale už jsme si na toho nočního raubire zvykla
Ahoj, já jsem sice 32. tt, ale po včerejším měření na velkém UTZ má prcek některé hodnoty spíš k 33. tt… tak je to skoro jedno
Jinak jsem taky prvorodička, oproti jiným problémům nastávajících maminek si taky celkem pískám. Žáha mě brala už pár týdnů zpátky. Nejvíc mi na ni pomáhá obyčejná jedná soda. Stačí špetka do cca deci vody a je klid
Co je větší problém, je sezení (kancelářská práce) - věčně mám pocit, že prcka utlačuju, ale on mi to dává dost často najevo, že se nemám hrbit
No a poslední dny je horší už i spaní. I když si vypodkládám na boku nohu i hlavu, stejně mi dá mimčo brzo najevo, že se mu ta poloha nelíbí. A já prostě jinak než na boku spát pořádně neumím
Každopádně jestli je pravda, že podle aktivity v břiše se dá odvodit akčnost dítěte, tak už se asi nevyspím nikdy ![]()
Ahoj Leo, tak to máš také v celku pekne
Ano to spaní není sranda, mě už se malý točí, takže na jednom boku mám nozicky a na druhým doel hlavičku s ručička a, když se mu něco nelíbí, tak se ozve buď pestickama a nebo kopance a, je to sikulik ![]()