3,5 let a kaká jen do pleny
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Obnovuji diskuzi. Synovi byly v říjnu 4 roky a stav je stále stejný. Teď dochází další balík plen a já doufala, že ten další už fakt kupovat nebudu.
Včera došlo po dlouhé době na pokus, slíbila jsem mu obrovské auto, když to zvládne. Tak se tedy odhodlal a nic. Hysterák, propínal se… pak zahlásil, že už se mu nechce a utíkal s oblečením pryč. Ale hrozně se mu ulevilo, když viděl, že přicházím s plenou a že se bude moct vykadit…
Ten půl rok jsem na něj netlačila, jen jsme si o tom povídali občas. On pořád říká, že je malý a kadí do pleny. Až bude velký jako brácha, bude prý chodit na záchod (bráchovi je 10
)…
Asi zkusím, jestli by nočník nebyl lepší varianta pro něj. Ale přijde mi divný učit čtyřleté dítě na nočník. ![]()
ale aspoň už se mu chce častěji. Kadí 3-6× týdně. Taky jsme měli stav, že chodil jednou za 5-6 dní. To jsem fakt žádné pleny neřešila a snažila se ten interval zkrátit. To se naštěstí povedlo.
Je to boj s těmi dětmi někdy ![]()
Uklidněte mě, že některé vaše dítě taky ještě v tomhle věku to mělo podobně a zvládli jste to ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jarka K píše:
Obnovuji diskuzi. Synovi byly v říjnu 4 roky a stav je stále stejný. Teď dochází další balík plen a já doufala, že ten další už fakt kupovat nebudu.
Včera došlo po dlouhé době na pokus, slíbila jsem mu obrovské auto, když to zvládne. Tak se tedy odhodlal a nic. Hysterák, propínal se… pak zahlásil, že už se mu nechce a utíkal s oblečením pryč. Ale hrozně se mu ulevilo, když viděl, že přicházím s plenou a že se bude moct vykadit…
Ten půl rok jsem na něj netlačila, jen jsme si o tom povídali občas. On pořád říká, že je malý a kadí do pleny. Až bude velký jako brácha, bude prý chodit na záchod (bráchovi je 10)…
Asi zkusím, jestli by nočník nebyl lepší varianta pro něj. Ale přijde mi divný učit čtyřleté dítě na nočník.
ale aspoň už se mu chce častěji. Kadí 3-6× týdně. Taky jsme měli stav, že chodil jednou za 5-6 dní. To jsem fakt žádné pleny neřešila a snažila se ten interval zkrátit. To se naštěstí povedlo.
Je to boj s těmi dětmi někdy
Uklidněte mě, že některé vaše dítě taky ještě v tomhle věku to mělo podobně a zvládli jste to
Pokud kadí 3-6 krát týdně, poradil bych se s ošetřujícím lékařem, jestli tam není nějaký zdravotní problém.
Zkuste najít inspiraci třeba tady: https://martinpalicka.cz/…ez-bude-cas/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hrnekmleka píše:
Koupit pleny a počkat. Nestojí to za zdravotní obtíže. Až dozraje, půjde to samo. Maximálně zkusit dát plenu a s tím posadit na zachod.
Dozraje k čemu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A on nechodí do školky? Ve 4 letech mi to přijde dost divné. Moc nevím, jak by měl dozrát na to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mamina2017 píše:
A on nechodí do školky? Ve 4 letech mi to přijde dost divné. Moc nevím, jak by měl dozrát na to.
chodí, ale jako spousta dětí si kadění nechává na doma…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jarka K jak to dopadlo? Mám podobný problém se synem. Včera jsem zakládala diskuzi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Evik40 píše:
@Jarka K jak to dopadlo? Mám podobný problém se synem. Včera jsem zakládala diskuzi.
To nechceš vědět ![]()
Ale furt slibuje, že naposled do pleny, tak už si aspoň uvědomuje, že to jednou musí skončit. Čekám tedy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jarka K náš taky slibuje. 4 mu budou za měsíc. Už mi pěkně hrabe. Dr. nám napsala projímadlo, aby mu ti šlo líp. 3 dny to aspoň zkoušel, teď už ho na wc, nočník nedostanu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Evik40 píše:
@Jarka K náš taky slibuje. 4 mu budou za měsíc. Už mi pěkně hrabe. Dr. nám napsala projímadlo, aby mu ti šlo líp. 3 dny to aspoň zkoušel, teď už ho na wc, nočník nedostanu
Synovi už je nočník dokonce malej…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jarka K píše:
Synovi už je nočník dokonce malej…
No tak budu čekat až…to tam padne, pokud se tedy posadí. Tvůj si aspoň sedne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Občas ho přemluvim, aby si sednul a zkusil to. Sedne si, ale je vidět, že z toho má strach. Pak zahraje tlačení a leze dolů. Když mu branim, chytá hysterak ![]()
Ale aspoň už do ty pleny kadi u toho záchodu zalezly. Aspoň místnost už je správná ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teď pojedeme na týden na hory. Budeme v chalupě ještě s jednou rodinou, mají o rok staršího kluka, tak třeba ho to posune… budeme chodit s nima na záchod se dívat asi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A on přijde a hlásí, že bude kadit, jo? A co ty? Jdeš a dáš plinku? Já bych řekla to je dobře, tak kakej. A pokud to bude v kalhotách,, je to jeho starost. Na pleny bych nepřistoupila. Ať to hodí do kalhot, jeho věc. A pak to půjde z těch kalhot vyhodit do záchodu a sám se umýt a sám to vymachat. Klidně. A komentovala bych to - bez vysypat ten bobek do mísy, on si zaplave a pak ho spláchnes za ostatními bobky. Kdyby ses vykakal rovnou, byl by u kamarádů dřív a nemusel by se mačkat v kalhotách. Ale dávat Olinu speciálně, to nikdy. Ještě tak při nočním pomočování. Ale když děcko ví, že bude kadit,?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano ví, že bude kadit, řekne si. Vždy to na něj zkouším, jestli nezkusíme záchod, že tam budu s ním atd.
Jo, takhle radikální metodu jsem už párkrát zkusila mu tu plenu odmítat dát. Výsledek byl, že týden nekadil a pak už byl ve stavu, že to z něj samovolně vylézalo. Ale jen to nejnutnější. Co šlo, zase zadržel. Asi ne úplně ideální ze zdravotního hlediska… navíc zase hysteráky, když to z něj lezlo samo…
Ještě chvíli počkám, protože nějaké pokroky v jeho myšlení jsou. A pak asi psycholog nebo nevím…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A po těchto akcích, kdy jsem mu nějakou dobu odmítala plenu dát, byl docela boj se zase navrátit k tomu, abych do tý pleny kadil alespoň obden…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit