3,5 let a kaká jen do pleny

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4760
24.11.21 07:02

Obnovuji diskuzi. Synovi byly v říjnu 4 roky a stav je stále stejný. Teď dochází další balík plen a já doufala, že ten další už fakt kupovat nebudu.
Včera došlo po dlouhé době na pokus, slíbila jsem mu obrovské auto, když to zvládne. Tak se tedy odhodlal a nic. Hysterák, propínal se… pak zahlásil, že už se mu nechce a utíkal s oblečením pryč. Ale hrozně se mu ulevilo, když viděl, že přicházím s plenou a že se bude moct vykadit…
Ten půl rok jsem na něj netlačila, jen jsme si o tom povídali občas. On pořád říká, že je malý a kadí do pleny. Až bude velký jako brácha, bude prý chodit na záchod (bráchovi je 10 :roll: )…
Asi zkusím, jestli by nočník nebyl lepší varianta pro něj. Ale přijde mi divný učit čtyřleté dítě na nočník. :nevim:
ale aspoň už se mu chce častěji. Kadí 3-6× týdně. Taky jsme měli stav, že chodil jednou za 5-6 dní. To jsem fakt žádné pleny neřešila a snažila se ten interval zkrátit. To se naštěstí povedlo.
Je to boj s těmi dětmi někdy :lol:
Uklidněte mě, že některé vaše dítě taky ještě v tomhle věku to mělo podobně a zvládli jste to :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
24.11.21 07:51
@Jarka K píše:
Obnovuji diskuzi. Synovi byly v říjnu 4 roky a stav je stále stejný. Teď dochází další balík plen a já doufala, že ten další už fakt kupovat nebudu.
Včera došlo po dlouhé době na pokus, slíbila jsem mu obrovské auto, když to zvládne. Tak se tedy odhodlal a nic. Hysterák, propínal se… pak zahlásil, že už se mu nechce a utíkal s oblečením pryč. Ale hrozně se mu ulevilo, když viděl, že přicházím s plenou a že se bude moct vykadit…
Ten půl rok jsem na něj netlačila, jen jsme si o tom povídali občas. On pořád říká, že je malý a kadí do pleny. Až bude velký jako brácha, bude prý chodit na záchod (bráchovi je 10 :roll: )…
Asi zkusím, jestli by nočník nebyl lepší varianta pro něj. Ale přijde mi divný učit čtyřleté dítě na nočník. :nevim:
ale aspoň už se mu chce častěji. Kadí 3-6× týdně. Taky jsme měli stav, že chodil jednou za 5-6 dní. To jsem fakt žádné pleny neřešila a snažila se ten interval zkrátit. To se naštěstí povedlo.
Je to boj s těmi dětmi někdy :lol:
Uklidněte mě, že některé vaše dítě taky ještě v tomhle věku to mělo podobně a zvládli jste to :)

Pokud kadí 3-6 krát týdně, poradil bych se s ošetřujícím lékařem, jestli tam není nějaký zdravotní problém.

Zkuste najít inspiraci třeba tady: https://martinpalicka.cz/…ez-bude-cas/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79859
24.11.21 08:07
@Hrnekmleka píše:
Koupit pleny a počkat. Nestojí to za zdravotní obtíže. Až dozraje, půjde to samo. Maximálně zkusit dát plenu a s tím posadit na zachod.

Dozraje k čemu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5571
24.11.21 08:19

A on nechodí do školky? Ve 4 letech mi to přijde dost divné. Moc nevím, jak by měl dozrát na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
24.11.21 08:20
@mamina2017 píše:
A on nechodí do školky? Ve 4 letech mi to přijde dost divné. Moc nevím, jak by měl dozrát na to.

chodí, ale jako spousta dětí si kadění nechává na doma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
9.2.22 19:11

@Jarka K jak to dopadlo? Mám podobný problém se synem. Včera jsem zakládala diskuzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
9.2.22 20:20
@Evik40 píše:
@Jarka K jak to dopadlo? Mám podobný problém se synem. Včera jsem zakládala diskuzi.

To nechceš vědět :roll:
Ale furt slibuje, že naposled do pleny, tak už si aspoň uvědomuje, že to jednou musí skončit. Čekám tedy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
9.2.22 20:37

@Jarka K náš taky slibuje. 4 mu budou za měsíc. Už mi pěkně hrabe. Dr. nám napsala projímadlo, aby mu ti šlo líp. 3 dny to aspoň zkoušel, teď už ho na wc, nočník nedostanu :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
9.2.22 20:54
@Evik40 píše:
@Jarka K náš taky slibuje. 4 mu budou za měsíc. Už mi pěkně hrabe. Dr. nám napsala projímadlo, aby mu ti šlo líp. 3 dny to aspoň zkoušel, teď už ho na wc, nočník nedostanu :,(

Synovi už je nočník dokonce malej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
9.2.22 21:18
@Jarka K píše:
Synovi už je nočník dokonce malej…

No tak budu čekat až…to tam padne, pokud se tedy posadí. Tvůj si aspoň sedne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
10.2.22 07:06

Občas ho přemluvim, aby si sednul a zkusil to. Sedne si, ale je vidět, že z toho má strach. Pak zahraje tlačení a leze dolů. Když mu branim, chytá hysterak :nevim:
Ale aspoň už do ty pleny kadi u toho záchodu zalezly. Aspoň místnost už je správná :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
10.2.22 07:07

Teď pojedeme na týden na hory. Budeme v chalupě ještě s jednou rodinou, mají o rok staršího kluka, tak třeba ho to posune… budeme chodit s nima na záchod se dívat asi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79859
10.2.22 07:36

A on přijde a hlásí, že bude kadit, jo? A co ty? Jdeš a dáš plinku? Já bych řekla to je dobře, tak kakej. A pokud to bude v kalhotách,, je to jeho starost. Na pleny bych nepřistoupila. Ať to hodí do kalhot, jeho věc. A pak to půjde z těch kalhot vyhodit do záchodu a sám se umýt a sám to vymachat. Klidně. A komentovala bych to - bez vysypat ten bobek do mísy, on si zaplave a pak ho spláchnes za ostatními bobky. Kdyby ses vykakal rovnou, byl by u kamarádů dřív a nemusel by se mačkat v kalhotách. Ale dávat Olinu speciálně, to nikdy. Ještě tak při nočním pomočování. Ale když děcko ví, že bude kadit,?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
10.2.22 08:13

Ano ví, že bude kadit, řekne si. Vždy to na něj zkouším, jestli nezkusíme záchod, že tam budu s ním atd.
Jo, takhle radikální metodu jsem už párkrát zkusila mu tu plenu odmítat dát. Výsledek byl, že týden nekadil a pak už byl ve stavu, že to z něj samovolně vylézalo. Ale jen to nejnutnější. Co šlo, zase zadržel. Asi ne úplně ideální ze zdravotního hlediska… navíc zase hysteráky, když to z něj lezlo samo…
Ještě chvíli počkám, protože nějaké pokroky v jeho myšlení jsou. A pak asi psycholog nebo nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
10.2.22 08:15

A po těchto akcích, kdy jsem mu nějakou dobu odmítala plenu dát, byl docela boj se zase navrátit k tomu, abych do tý pleny kadil alespoň obden…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze