Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, prave jsem se vratila z kontoly z gyndy - 35tyden a tesne pred tim mi odesla hlenova zatka, doktor mi rikal, ze podle ktg jsou videt nepravidelne kontrakce a ze mam dneska hodne odpocivat a ze doufa, ze se pristi tyden jeste uvidime na kontole a kdyby neco, tak mam okamzite jet do porodnice…za jak dlouho po odchodu zatky jste rodily? Vim, ze je to individualni, ze to muze byt dnes a klidne az za mesic, ale chtela bych slyset vase zkusenosti. Diky Janca
U prvního mi odešla zátka někdy v 39.tt, to bylo tuším středa, rodila jsem v sobotu. Byl to takový ten fakt specifický kusanec fujhmoty, trochu zahnědlý, ale jen lehce.
U druhého jsem měla poslíky s průjmem a tlaky na konečník už nkdy ve 36.tt a odcházela mi asi zátka, ale formou žlutého tužšího hlenu a po malých částech a tvar „nudle z nosu“
- asi jak byl čípek ještě zavřený, tak se tam procedili jen nudle, kdežto u prvního jsem byla zřejmě už otevřená tak na 2prsty minimálně, tak vyšel větší kusanec vcelku.
A podruhé jsem rodila na termín, takže ještě přes měsíc vcelku.
Opravdu lež, lež, kadžý den je dobrý, klidně si podlož zadek polštářem, ať hlavička tolik nenaléhá, to může spouštět kontrakce.
Přeju, ať to doklepete aspoň do 37+0, pak už je miminko donošené a můžeš v klidu rodit ![]()
Ve čtvrtek ráno odešla zátka, v sobotu ráno byla malá na světě ![]()
Ahoj, s prvním synem jsem rodila třetí den po odchodu zátky, ale byla jsem necelý 38 týden, s druhým synem mi odešla zátka odpoledne a druhý den ráno praskla voda. Syn se narodil v poledne. Taky necelý 38 týden.
Ahoj, mě odešla zátka ve 3odpol a v 8 večer začaly kontrakce a za 24hod se malej narodil, rodila jsem v 34+6. Určitě odpocčívej, ale pokud to má přijít, tak si myslím, že to přijde.
Rodila jsem druhý den po odejití zátky. Odpočívej a max. si zjisti, jak je to u vásm protože např. u nás můžou rodit ženy od 36tt, jinak musí do jiného města, kde jsou zařízení na nedonošeňátka. Jinak bych asi byla v klidu, protože od 36tt je mimčo hotové a pouze přibírá, tak by snad už mělo být u tebe v pořádku, ne?
Ahoj,
v sobotu odpoledne začala odcházet, večer okolo 22 zbytek a o půlnoci mi praskla voda
malá se narodila ve 2:38 ![]()
@Juana1 mně zátka začala odcházet v úterý, rodila jsem ve čtvrtek. Hlavně odpočívej, pokud to půjde, nevstávej. Ale i kdybys rodila už teď, v 35tt, nevadí to, miminko už má vyvinuté všechno, co má mít ![]()
To je zajimavy, ze jste vsechny rodily docela brzo po odchodu zatky. Mne teda zatka odchazela postupne a rodila jsem az asi az tyden pote, co zacala odchazet. Do te doby jsem musela nosit vlozky, protoze fakt porad nejaky hlen, ale po troskach.
Dekuju moc za odpovedi, jsem ted takova nejaka roztekana ze vseho. Ale lezim a odpocivam, ani obed nevarim xD Pritel to vzal za me, tak jsem rada, neumru hlady ![]()
U prvni mi odesla zatka a rodila jsem do cca pul hodku, u druhe rano a v pul treti toho dne se narodila a u treti mi odesla a rodila jsem az po indukci
@Hany163 píše:
Ahoj, mě odešla zátka ve 3odpol a v 8 večer začaly kontrakce a za 24hod se malej narodil, rodila jsem v 34+6. Určitě odpocčívej, ale pokud to má přijít, tak si myslím, že to přijde.
a kdyz se maly narodil tak brzo, jak dlouho jste byli v porodnici??
@Juana1 píše:
a kdyz se maly narodil tak brzo, jak dlouho jste byli v porodnici??
ja ma obe holky v 35tt, Natka mela 2430g a pustili nas dom az presahla 2500g
@pipiinka píše:
ja ma obe holky v 35tt, Natka mela 2430g a pustili nas dom az presahla 2500g
takze jsi to mela ovlivnene vahou, jo? Ja jen at vim, jestli nahodou budu rodit ted nekdy, at vim, jak dlouho tam zhruba budu…nedelaj mi nemocnice dobre totiz
@Juana1 píše:
takze jsi to mela ovlivnene vahou, jo? Ja jen at vim, jestli nahodou budu rodit ted nekdy, at vim, jak dlouho tam zhruba budu…nedelaj mi nemocnice dobre totiz
ano vahou Natka byla pres noc v inkubatoru aby neprochladla, jinak byla uplne zdrava
u Alis jsem v nemocnici byla 5 dni, mela vahu 2700g, tak po ockovani jsme sly dom