Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@klarinet12 Tak v tom případě tvoji uklízecí mánii plně chápu - myslím, že u nás to tu bude podobný a to tu mužík bude sám a bude to tady jak po výbuchu až přijdu z porodnice ![]()
Jinak jak to pročítám, jste tady všechny v plném očekávání..já mám před sebou skoro měsíc, tak snad už to nějak dobojujem - zatím jsem měla těho úplně pohodové, tak snad se to brnění rukou ještě nezhorší ![]()
Všem čekatelkám hodně zdaru síly ![]()
@evulkanov tak to chápu, musíš se o prcka postarat, já to odpocivani vzala nějak vážně co chvíle sem usla, ale jsem nějaká z toho rozbitá. U nás je pěkně zataženo a krásně fouká, takže se pěkně odpočívá..
@letuska16
ahoooj, tak já musím mít vše podle sebe, jinak brblu a sem naštvaná, ale říkám prdím na to snad to tu zvládnou, když přítel bydlel sám tak to taky zvládl, takže teď mu nic jiného nezbude
děkujeme, to přeje m i Tobě ![]()
Tak holky, právě jsem se vrátila z kontroly v porodnici, byla jsem tam od rána
nejdřív dvě hodiny čekání na monitor, pak mi tam malá stejně spala, takže na nic, pak do ambulance za doktorkou, která mě na monitor poslala ještě jednou a pak ještě za internistou kvůli těm mým otokům… no výsledek je, že za týden v pondělí jdu na zátěžový test a utz a nejpozději 10.7. indukce nebo císař… a musím začít píchat fraxiparine na ředění krve. takže dneska fakt den…
@krtecek79 ahoj,tak to ti vůbec nezavidim
já to krom monitoru kdy prcek byl zase neaktivní a taky spal, tak to byl fofr, a pak gyn kontrola a šup domu a další kontrola v termín porodu, pokud teda neporodím mysliš, že když neporodim, tak si mě tam nechají, nebo mě nechají přenášet? Sem otevřena na půl cm. a myslis, že pujdes císařem nebo se to ještě zpraví? Mě v teple otekaji hlavně lýtka a prsty, ale naštěstí mě to v těhu nějak minulo, se dívám, že to máš docela pestrý.
hlavně ať je vše ok
@klarinet12 no já mám TP až 16.7., ale začaly mi stoupat D-dimery (ukazatele trombozy), sice ne nějak dramaticky, ale stoupají, takže mě proto nechtějí nechat ani do TP - proto indukce. No a kdyby se nakonec ukázalo, že je malá ke 4 kg, tak říkali, že mě normálně rodit nenechají, právě kvůli těm D-dimerům. Tak uvidíme. Ještě teda uvidíme co udělá ten zátěžovej test… jdu si nastudovat co mě vůbec čeká, vím jen, že mi daj při monitoru kapat oxytocin a zkoumají reakce mimča na kontrakce, tak se mám asi na co těšit…
U tebe bude záležet na porodce jak to tam mají - pokud nebudeš mít nějaký vážnější problém nebo mimčo, tak tě asi přenášet nechají - někde to je max. týdne někde 10 dnů (ale to už je nejzazší termín).
Tak to bude ještě zajímavý, začala jsem špinit…abychom tam nejeli dříve…
@krtecek79 tyjooo,tak držím pěsti
máš chudaku takový nervy to ti fakt nezavidim..no, ale snad se malé bude chtít do pátku ven a porodní asistentka říkala, že si myslí, že jo protože mi už prý dost pravidelně hodně tuhne břicho a na tech pásech sem to pozorovala a běhali tam čísla 8,9,11,15,16,20,22, a pak to valilo až na 68,takže sem dychala jak pes a rozdýchala sem to, takže tělo asi fakt cvičí na ten porod… Tak průběžně piš ať víme jak jste na tom a drž se ![]()
@klarinet12 no je to dneska nějaký adrenalin
jsem volala dr, že špiním (pro jistotu, protože jsem fakt stresař) a ona, že to je v pořádku, že mi při vyšetření trošku pomohla, aby to vyvolání šlo lépe…jako nic jsem u toho necítila, ale zdá se, že mi udělala Hamiltona
tak uvidíme, co se bude dít ![]()
Óóó, tak třeba pojedeš co nevidět
tak ještě, že to je skrz toho hamiltona nebo jak se to píše ![]()
@klarinet12 píše: Óóó, tak třeba pojedeš co neviděttak ještě, že to je skrz toho hamiltona nebo jak se to píše
A hlavně ať je vše ok…
@mar28 taky si celý den říkám
Já teda nerodim a průběžně tu mrknu, ale nikdo tu není
@spiritt píše:
Já taky nerodim, zatím pořád nic..
Tak jsme už tři nerodící
pokud neporodim v pátek, tak musím na tu kontrolu a pokud mi řeknou, že je to OK, tak bychom chtěli jít do kina, sranda by byla kdyby mě to chytlo tam:-) ale ještě to proberu s porodní asistentkou radši