Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj maminky, jsem prvorodička.
Dnes jsem byla na kontrole u gynekoložky, a řekla že malý už hodně tlačí hlavičkou a že už jsem úplně připravená na porod. Napsala mi teda ještě kontrolu za 10dní, ale že si myslí, že už nepřijdu, že to budu mít za sebou. Poprvé co mě to vyšetření dost bolelo a bylo nepříjemné, jakoby mi tam snad narvala celou ruku
a teď večer mě začalo docela dost bolet břicho ve spod, a strašný tlak na spodek a střílí mi to chvilkama i do konečníku, nevíte jestli je to normální, nebo jsou to kontrakce a kdyžtak bych měla jet do porodnice? ![]()
@nikoleta_kl já bych počkala. Buď to přejde a ušetříš si pár hodin v nemocnici a nebo se to rozjede a ty budeš ještě chvilku doma. Doporučují teplou vanu. Hodně štěstí a ať jste s miminkem v pořádku ![]()
@nikoleta_kl pokud bolesti budou pravidelné a silit, tak jet.. Jinak neboj, porod opravdu poznáš ![]()
Porod opravdu poznáš toho se neboj…když by ti udělala Hamilton musí ti to říct. Já si ho třeba nechala udělat u dcery. A Hamilton se smí dělat nejdříve v den porodu, dřív ne…
@nikoleta_kl píše:
@Lucie_Sx no to právě nevím, ale to by mi snad řekla 🤭
Mně taky doktor nic neřekl a Hamiltona mi při poslední kontrole udělal… No nic, tři dny mě bolel spodek a pak to přešlo - malý se na svět vyklubal až za další tři týdny (rodila jsem v 41+2 tt) ![]()
Jak se rika.. Porod opravdu poznáš. Už jen z toho pocitu že,,uz je to tady,,
vysuruj barák, jdi na prochajdu, večer horká vana, a s manzelem si ještě užij, a věř že to přijde ![]()
Ja nechci strasit, ale mne kdyby nepraskla voda, tak asi porodim doma. Vsichni mi taky rikali porod poznas, ale ja to proste nepoznala. Mela jsem kontrakce, ale myslela jsem, ze to nic neni, ze kontrakce jsou urcite silnejsi a bolestivejsi. No a pak mi praskla voda, rychle jsme vyrazili do porodnoce a za chvili byl prcek venku ![]()
@Dendiss no ja musim rict, ze jsem teda zaspala ty bolesti nakonec..a ráno dobrý už. Tak uvidíme no, nechám tomu volný průběh a kdybych to už nemohla vydržet, tak prostě vyrazím.
určitě nebudu první ani poslední mamina co by tam přijela ať už by to byl jen poplach..
@nikoleta_kl píše:
@Lucie_Sx no to právě nevím, ale to by mi snad řekla 🤭
No některý jsou takové píp, že to neřeknou. Stává se to.