Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Hezký den, dotaz pro nastávající maminky, které mají doma školáka na prvním stupni. Pustíte ho do školy, nebo čekáte na září? Já začínám 30 tt a možná bych i raději počkala do září, až bude prcek na světě. Jak jste na tom vy? Kdo se taky ještě rozhodujete?
Já neváhám kvůli tomu, že bych byla těhotná, ale kvůli tomu, jak hrozné podmínky ve škole budou. Odstupy dva metry, neustálé mytí rukou, roušky, bezpečnostní opatření aby se děti nepotkaly, řízené vyzvedávání… Takže syna nepošlu (3. tř.), zvládneme to dál doma.
Kdybych byla těhotná a nastupovala na mateřskou, tak vůbec nepřemýšlím a nechám ho doma.
@AnastazieB děkuji za názor. Myslím že u těch prcků na prvním stupni je i nereálné, aby to všechno dokázaly splnit. Když si uvědomím, jaké rychlo mytí rukou probíhá u té mé cácory
Mám ještě jednu mladší pětiletou, tam mám jasno, do školky nepůjde určitě, ale u té starší, která je prvňáček právě stále nevím. Ona tu školu prožívá klasicky prvňáčkovsky a chybí jí.
@Míša Kr mě v pondělí nastupuje do školy nejstarší, která se připravuje na přijímačky. I když jsem částečně schopná ji s přípravou pomoci, učitel ve škole ji dá mnohem víc a už ji chybí i spolužáci. Mladší děti chodí do malé školy a tam zatím vůbec nevím jak to bude vypadat. Takže to se budu rozhodovat podle situace. Raději bych děti do školy poslala, protože je to pro mě velmi náročné a potřebovala bych aspoň trochu vypnout.
Ahoj, já jsem ve 29tt a již jsem učitelce napsala, že dcera do školy nepůjde. Je ve 2tridě a zatím vše zvládame na 1.
Syn je ve 4třídě a tam je to o dost horší s učením ale také nechám doma.
Já jsem 32 TT a nakonec skolkovou dceru nechám doma. Šla by vlastně jen na měsíc před porodem a to mi při podmínkách, co budou muset dodržet, přijde zbytečné. O prázdninách by stejně byla doma, abychom se nějak sžili dohromady. Ale u nás se teda jedná jen o školku.
Díky holky. My taky doma zvládáme dobře, ale už se jí stýská. Je to zkrátka nadšený prvňáček. Taky bydlíme na vesnici. Kdybychom byli ve městě a měla nastoupit mezi děti, asi se ani nerozhoduju.
Holky já jsem 15tt a máme druháčka, taky si ho raději nechám doma, případně vezmu s sebou do práce, kde jsem většinu dne sama a občas někdo přijde. Doporučila mi to i paní učitelka ho do školy nedávat. Navíc se budeme opět stěhovat a měnit školu, tak mi to na ten měsíc přijde zbytečné, to už nějak doklepeme.
@Míša Kr jsem ve 21. týdnu, ale těhotenství je pro mě po všech stránkách velmi náročné a celkově ho snáším nesnáším moc dobře. Školní děti máme v 1, 4, 6 a 9 třídě.
@tezi Takže čekáte páté? To moc gratuluji k takovému počtu
Jste statečná. V tom případě chápu, že je to pro Vás náročné!
@Míša Kr Mám předškoláka a mladšího školkáčka a půjdou až v září. Jsem ve 25.tt, zůstanu s nimi doma.
Jsem ve 30. týdnu a ač bych někdy ráda vypla, tak syna prvňáčka do školy teď nedám. Ale je fakt, že synovi škola prý nechybí, je raději doma s námi (mame ještě čtyřletou dceru).
@Míša Kr nám dneska škola zaslala dotazník ohledně nástupu dětí do školy a prvňák se čtvrťákem by chodili na dopoledne.