3D/4D ultrazvuk Olomouc dr. Polák

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19.11.10 09:41

Jiťo, ještě jsem někde četla, že se kolem 35 týdne dělá vyšetření KTG. Vůbec teda nevím, co je to za vyšetření (ale myslím, že se tam měří srdeční činnost miminka). Takže je možný, že to je to poslední vyšetření před porodem, že tam ti můžou udělat 3D ultrazvuk.. :?: :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
19.11.10 09:42

Ahoj holky. Tak já mám genetické vyšetření u Poláka za sebou a musím říct, že jsem z toho byla opravdu zklamaná. V tom 20.týdnu to bylo ještě rychlejší než ve 12.týdnu. Pořádně nic mi neukázal ani nevysvětlil, jen si pořád stěžoval, že má špatnou viditelnost - no jako bych za to mohla já!!! A pokaždé jsem byla objednaná na čas a stejně jsem čekala nejmíň 2 hodiny. Tak jsem ten 3D u něho vzdala - třeba ale když se za to extra platí, tak si dá záležet. Ve 30.týdnu se dělá genetika už jen u gynekologa, samozřejmě když není nějaký problém. Jo a to DVD má Metal-Aliance nasmlouvané s porodnicemi, proplácí ho stejně jako otce u porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.11.10 09:50
Vevera píše:
Ahoj holky. Tak já mám genetické vyšetření u Poláka za sebou a musím říct, že jsem z toho byla opravdu zklamaná. V tom 20.týdnu to bylo ještě rychlejší než ve 12.týdnu. Pořádně nic mi neukázal ani nevysvětlil, jen si pořád stěžoval, že má špatnou viditelnost - no jako bych za to mohla já!!! A pokaždé jsem byla objednaná na čas a stejně jsem čekala nejmíň 2 hodiny. Tak jsem ten 3D u něho vzdala - třeba ale když se za to extra platí, tak si dá záležet. Ve 30.týdnu se dělá genetika už jen u gynekologa, samozřejmě když není nějaký problém. Jo a to DVD má Metal-Aliance nasmlouvané s porodnicemi, proplácí ho stejně jako otce u porodu.

To jako vážně, že v tom 20 týdnu je to ještě kratší jak v 12 týdnu na genetice??? Já jsem si z toho 12 týdne zakoupila záznam a má přesně 3 minuty. Navíc mi pořád říkal, že má špatnou viditelnost, že je miminko dole. To jsem nepochopila. Jak dole, zda to nějak vadí nebo co tím myslí :?: :think:
Změřil jen hlavičku, celkově velikost miminka a pak šíjové projasnění. Nosní kůstku ani nehledal kvůli té viditelnosti.

Jenže jsem slyšela od jiných, jak jim kontorloval i orgány, ukazoval všechno možný a mně nic.. :-( a ještě za to platíš!
Takže jsem počítala s tím, že v 20 týdnu bude vyšetření podrobnější, protože má řece vše důkladně zkontolovat??? :nevim:
Jestli teda není vážně lepší si zajít do fakultní nemocnice, kde byla v 12 týdnu kamarádka a měla vyšetření pořádně podrobný :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
19.11.10 10:05

Nechci tě strašit, třeba je to jen má zkušenost. Ale přesně tohle mi říkal: Je tam špatná viditelnost, miminko je dole - i do zprávy to napsal, jakoby se nějak kryl. Protože moje gynekoložka mi dělala každé vyšetření ultrazvuk, na nic si nikdy nestěžovala a vždycky mi vše podrobně ukázala (orgány, oči, ručičky, nožičky, prstíčky). Tak mi to přišlo divné, a když jsem jí říkala co Polák říkal, tak jen kroutila hlavou a říkala, že by to pochopila kdybych byla tlustá, ale že ona všechno krásně vidí. Jo a v tom 20.týdnu mě tak přeletěl, že jsem tam byla snad 1 minutu. Přišlo mi, že to jen zkouknul a napsal, že vše fyziologicky odpovídá. Jo a fotku mi už z druhýho vyšetření nedal - jakoby když už je to na pojišťovnu a ty neplatíš tak asi nemáš nárok. Já byla tak rychle pryč, že jsem si o ni i zapomněla říct, že bych si ji třeba koupila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.11.10 10:10
Vevera píše:
Nechci tě strašit, třeba je to jen má zkušenost. Ale přesně tohle mi říkal: Je tam špatná viditelnost, miminko je dole - i do zprávy to napsal, jakoby se nějak kryl. Protože moje gynekoložka mi dělala každé vyšetření ultrazvuk, na nic si nikdy nestěžovala a vždycky mi vše podrobně ukázala (orgány, oči, ručičky, nožičky, prstíčky). Tak mi to přišlo divné, a když jsem jí říkala co Polák říkal, tak jen kroutila hlavou a říkala, že by to pochopila kdybych byla tlustá, ale že ona všechno krásně vidí. Jo a v tom 20.týdnu mě tak přeletěl, že jsem tam byla snad 1 minutu. Přišlo mi, že to jen zkouknul a napsal, že vše fyziologicky odpovídá. Jo a fotku mi už z druhýho vyšetření nedal - jakoby když už je to na pojišťovnu a ty neplatíš tak asi nemáš nárok. Já byla tak rychle pryč, že jsem si o ni i zapomněla říct, že bych si ji třeba koupila.

To já byla taky docela rychle pryč. Nejdříve jsem skoro 2 hodiny čekala a pak šup šup a bylo to. Jsem se ještě chtěla zeptat, zda už bude poznat, jestli to bude holka nebo kluk a úplně jsem na to zapomněla. :-? Jsem z toho byla tak rozhozená, že jsem tam málem zapomněla i to DVD :lol:
No s tou fotkou mě to napadlo. Jakmile to máš „zdarma“ tak si zaplať :nevim: To u svý doktorky mi dává fotku zdarma z každého vyšetření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
19.11.10 10:23

V tom 12. týdnu mi říkal, že to ještě nepozná, ale ségře už ve 12. nabízel jestli chce vědět co čeká, takže je to asi případ od případu. Ve 20. ti to řekne na 100 %, ale já to už věděla dřív od svojí gyn. Já mám taky takhle super gynekoložku, ultrazvuk každé vyšetření, fotka na požádání, poslala mi i záznam na e-mail. Je to jen o přístupu, Polák to tam má super krásné, ale hrozně komerční. Vadilo mi i to 2 hod. čekání, když jsi objednaná na čas, tak by se měli snažit ho aspoň trochu dodržet. Nejsem náročná, spokojím se s málem, ale toto mě opravdu zklamalo a na ten 3D jsem tam proto nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.11.10 10:29
Vevera píše:
V tom 12. týdnu mi říkal, že to ještě nepozná, ale ségře už ve 12. nabízel jestli chce vědět co čeká, takže je to asi případ od případu. Ve 20. ti to řekne na 100 %, ale já to už věděla dřív od svojí gyn. Já mám taky takhle super gynekoložku, ultrazvuk každé vyšetření, fotka na požádání, poslala mi i záznam na e-mail. Je to jen o přístupu, Polák to tam má super krásné, ale hrozně komerční. Vadilo mi i to 2 hod. čekání, když jsi objednaná na čas, tak by se měli snažit ho aspoň trochu dodržet. Nejsem náročná, spokojím se s málem, ale toto mě opravdu zklamalo a na ten 3D jsem tam proto nešla.

Já právě objednaná nebyla. Ale na ten 20 týden jsem objednaná už na 10h na ráno, tak doufám, když tam mám být hned ráno, že se mi bude věnovat a žádný čekání… :think: no uvidíme.
Nevím, zda má moje gynekoložka dobrý ultrazvuk, určitě nemá speciální jako dr. Polák (jinak by mě tam neposílala). Ale jak říkáš ty, určitě by na něm měla vidět i orgány miminka, srdíčko a poznat, co to bude…
Jdu k ní na kontorolu v 16 týdnu, to by už mohla poznat ne?? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.11.10 10:34

pro Veveru:
ještě se tě chci zeptat, jestli nevíš, který to DVD pojišťovna Metal - Aliance proplácí? V pojišťovně mi řekli, že to je záznam z posledního vyšetření ve fakultní nemocnici před porodem a že stojí kolem 600 Kč. O jaký vyšetření se jedná???? (ve kterým týdnu??) A je tím myšlen ten 3D ultrazvuk??? Podle mě jo, když je cena kolem 600 Kč..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
19.11.10 10:37

Záleží na tom, jak má kvalitní ultrazvuk a jak moc bude miminko „spolupracovat“. Třeba na vás jen vystrčí zadeček. Na genetiku tě poslat musí, bez ohledu na to jak má kvalitní utz. je to povinné. Teda myslím, že je povinný jen jeden, slyšela jsem, že v čechách se chodí jen ve 20.týdnu, ale tady chodíme 2×.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.11.10 10:41

Každopádně se nechám překvapit až půjdu za 3 týdny do poradny a budu doufat, že se bude chtít mimčo předvádět :wink:
Budou mi tam rovnou brát i krev na triple testy…

Já myslela, že jsou velký ultrazvuky dva. Jeden v 20 týdnu a druhý v 30 týdnu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
19.11.10 10:43

no ja mam fotecku 3d z nemocnice a a 3d od polaka a neda ses srovnat!!! Polák je jednoznacne lepsi fotografie kvalitnejsi,do nemocnice jsem prestala chodit!!!posilam na ukazku od polaka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.11.10 10:47
kkattty píše:
no ja mam fotecku 3d z nemocnice a a 3d od polaka a neda ses srovnat!!! Polák je jednoznacne lepsi fotografie kvalitnejsi,do nemocnice jsem prestala chodit!!!posilam na ukazku od polaka

Katy, to je moc krásná fotečka. Já mám zatím jen 2D od Poláka, ale je na kvalitním „tvrdým“ papíře a je i tak dobrá. 3 D bych určitě taky chtěla :srdce:
Máš od něj i DVD 3D??? Zajímalo by mě, jak dlouhej je záznam?? Dle ceníku by měl být 10 minut a 2-3 fota.
A chodila jsi k němu i na vyšetření v 13 tt a 20tt?? Jak jsi byla spokojená s vyšetřením?? Bylo to taky tak rychlý nebo jsi tam byla dýl? :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
19.11.10 13:25

no muj dr mi ani nenabidl chodit k polakovi takze jsem byla v nemocnici ve 20tt jsem mela nejake komplikace,podzreni na zvetseni mozkovych komurek,byla jsem jeste jednou v nemocnici a pak uz jsem sla k polakovi ,a uz chodim k nemu je mily aperfektni,mrzi me ze jsem k nemu nechopdila od zacatku,3D jako video mi neudelal rikal ze 27tt ze uz je mimi docela velky a ze je pozde ,.ted tam jdu ve 29tt na kontrolu a necham si udelat zase 3d foto,jinak cekala jsem asi cca 20min :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.11.10 13:46
kkattty píše:
no muj dr mi ani nenabidl chodit k polakovi takze jsem byla v nemocnici ve 20tt jsem mela nejake komplikace,podzreni na zvetseni mozkovych komurek,byla jsem jeste jednou v nemocnici a pak uz jsem sla k polakovi ,a uz chodim k nemu je mily aperfektni,mrzi me ze jsem k nemu nechopdila od zacatku,3D jako video mi neudelal rikal ze 27tt ze uz je mimi docela velky a ze je pozde ,.ted tam jdu ve 29tt na kontrolu a necham si udelat zase 3d foto,jinak cekala jsem asi cca 20min :palec:

Já se taky rozmýšlím, ve kterým týdnu mám jít k němu na 3D. Jdu tam ve 20tt na ultrazvuk, tak se ho rovnou na to zeptám, kdy mám přijít. Ať pak není pozdě. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2789
19.11.10 14:00
Marťulililinka píše:
Jiťo, ještě jsem někde četla, že se kolem 35 týdne dělá vyšetření KTG. Vůbec teda nevím, co je to za vyšetření (ale myslím, že se tam měří srdeční činnost miminka). Takže je možný, že to je to poslední vyšetření před porodem, že tam ti můžou udělat 3D ultrazvuk.. :?: :?:

marti,ktg je monitor,to ti daji sondy na brisko a meri se tam pohyby,srdecni frekvence a jak pracuje deloha-na tom miminko neuvidis,jen uslysis,jak mu tluce srdicko :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí