3. dítě v 36 letech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9292
23.6.25 20:02

Chlap už je za mě starej :nevim: Ale jestli oba ještě dítě chcete tak s tím přestaňte kokekovat a jděte do toho. Mladší už nebudete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4092
23.6.25 20:08
@Anonymní píše: Více

Na co byste meli byt stari? Mate chut, bezte do toho.
Nikdo vas tu nezna, na co vam je nazor cizich lidi na vase zivotni rozhodnuti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1784
25.6.25 02:38

Vy jste ještě ok, u manžela mi to už přijde moc. A to ani ne proto, že by v padesáti jeden nemohl běhat za dítětem. To ještě dost lidí zvládne. Ale proto, že on půjde dost pravděpodobně do důchodu ve chvíli, kdy to dítě ještě bude na střední a bude potřebovat finanční podporu. A to zvažuju jenom variantu, že se dítě narodí zdravé. U matky chvíli před 40 a otcem před 50 je bohužel větší riziko, že se narodí dítě, o které bude třeba se celoživotně starat. Ani vajíčka, ani spermie už v tomhle věku prostě nejsou ideální. Ono sice muž může třeba i v osmdesáti, ale otázka je, jak kvalitně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
277
25.6.25 05:53

Za mě bych do toho šla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.6.25 06:08

Ja měla ve 36 druhe dite a bylo to na hraně, ted po 7 letech jsem už dost unavená a je to jiné než u prvního. Ale nevím, třetí dítě bych celkove hodne zvazila, z mého okolí jsem si všimla, ze si ho pořídili lidi, co se u dvou celkem „nudili“ a mel to být „splněny sen“. A realita - jsou úplně vyřízeny, třetí dítě je najednou náročnější než ty předchozí, změnila se situace i s těmi staršími, a jak mi přiznali, je to mnohem náročnější než v jejich představách. A rozhodne nejde jen o jednu rodinu, sle zhruba o 5 rodin, kde jsou teď překvapení, ze to az taková sranda není.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.6.25 14:12

Byla jsem takové 3. dítě. Narozena v 80. letech. Když jsem se narodila, tak mamce bylo 36 let a taťkovi téměř 48 let. Taťka pracoval skoro do svých 80 let. Byl laskavý, měl spoustu energie a věnoval se nám.

• Citovat
  • Upravit
672
26.6.25 14:21

Tvůj věk je ještě v pohodě, u chlapa mi to přijde už pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14720
26.6.25 14:33
@Anonymní píše: Více

My máme v okolí pár rodin se 3 dětmi, všechny rozené ve 28 letech matky a později. A toto nepozoruji. Jasně, znám i takové, které mají dost z 1 dítěte. Ale rodiny se 3 dětmi v našem okolí si nestěžují.

Když jsme měli 3 děti (rozené v mých 30, 32 a 33,5 letech), tak to byla pohodička, chtěli jsme klidně 5 dětí. A to jsme absolutně neměli hlídání. Začali jsme “padat na hubu” až se 4 dětmi, kdy jim bylo 8, 6, 4,5 a 1,5, ale to kvůli vážnému úrazu druhorozené, jehož následky má doteď (jsou to 3 roky) a ještě ji čeká dlouhá léčba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí