3měsíční mimino - pláč přes den

3.2.06 11:52

3měsíční mimino - pláč přes den

Ahoj. Můj dotaz tady určitě nebude poprvé, přesto bych se ještě jednou k němu ráda vrátila. Máme tříměsíční mimino, od narození hodně plačící.. V podstatě bychom mohli spočítat na prstech jedné ruky pár hodin, které zpočátku během 24 hodin neprořvala. Už jsem se radovala, v posledních dnech se zdálo, že se blýská na lepší časy, naše Bára se zklidňovala, smála se, ale bohužel je opět vše při starém.. Samozřejmě, že všechny potřeby jako hlad, přebalení atd. jsou uspokojeny, nezabírá v podstatě nic, na chvilku se většinou zklidní, když je u mě v náručí, ale opravdu jen na chvíli a jede to znovu. V podstate je schopná prořvat se celým dnem až do večera… Je to fakt síla. Ráda bych se zeptala, jak jste řešily vy vaše neklidná mimina? Nechat vyplakat? Konejšit? Už jsem opět ve stavu, že si nestíhám ani vyčistit zuby, pokud nechci nechat dítě řvát… Díky za vaše rady a náměty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
488
3.2.06 12:07

Já jsem první čtyři měsíce prohopsala na míči s více či méně řvoucím miminem uvázaným v šátku…
Samozřejmě to trochu přeháním, ale fakt je, že Matěj byl strašně uřvaný mimino, na který nezabíralo nic. Jeden čas jsem se topila v depresích, že jsem strašná máma a dítě mě namá rádo, protože jiný miminka se zklidňovala, když je jejich máma vzala do náruče, ale u nás většinou nefungovalo ani to.
Musela jsem to přetrpět. U nás nastal zlom právě kolem toho čtvrtého měsíce, kdy ho přestaly trápit prdíky, bylo to o hodně lepší a od osmi měsíců, kdy začal lézt a uměl se už hezky zabavit, tak je po většinu času usměvavý sluníčko.

Takže zatnout zuby a vydržet, ono to přejde (držím palce, ať je to co nejdřív!).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
3.2.06 12:19

Teď jsem zrovna koukala na video co máme z téhle doby. Celou dobu co byl malej vzhůru, byla jsem u něj a ukazovala hračky, povídala, dělala zvuky, cvičila s nožičkama… volno jsem měla jen když pásl koníky. Bylo to hrozný, ale malej byl vzhůru, chtěl aby se něco dělo, ale sám se zabavit nedokázal a brečel. Ale postupně se to zlepšovalo, ve 4 měsících se začal přetáčet na bok, za další 2 se plazil… postupně se mu rozšiřovaly obzory a zajímalo ho i okolí… Nebo můžeš ne chvíli zkusit šátek nebo jiné nosidlo, aspoň na chvilku by sis tak mohla odpočinout od dělání zábavy…
Ať to brzo přejde,
 Věrka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
3.2.06 12:24

Ahoj, rozumím Ti, ale neboj, to přejde. U nás to bylo podobné. Marťa buď spal nebo řval. NIC na něj neplatilo, připadalo jsem si jako neschopná matka, která neumí uklidnit své dítě, nepomohlo pochování, pomazlení, dudlík odmítal, do pusy jsem mu dávala svůj ukazovák. Měl problémy s prdíky, zkoušeli jsme úplně všechno, fungovala jen rekt. rourka, na noc jsme zavinovali. Zlepšení nastalo, když objevil své ručičky, strkal si je do pusy, pozoroval je. Hodně jsem se snažila dávat ho na bříšku, vyprdíkoval se a bylo to lepší. Přešlo to, když mu byly 3 a 1/2 měsíce, kdy se sám samostatně otočil ze zad na břiško a trávil na břiše prakticky všechen čas, kdy byl vzhůru.Kupovali jsme hračky, které šlo z bříška používat. Brzy se začal plazit. Teď je z něj veselé mimčo a já na první týdny pomalu zapomínám. Vydrž!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.2.06 12:42

Dekuji moc vsem za odpovedi a nadeji, ze bude líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
3.2.06 12:47

Ahojky,

měli jsme to samé… byl to fakt děs 8O :roll:

U nás byly původcem koliky a prdíky… Fakt nerada na toto „šťastné“ období vzpomínám. Byla jsem úplně vyčerpaná, viděla jsem už dvojitě…

Začalo se zlepšovat, když byly Pavlíkovi asi tak 4 měsíce a je to čím dál tím lepší. Stále teda nepatří mezi extrémní spáče, ale alespoň něco! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
3.2.06 18:23

Ahojky,
chtěla bych Tě trošku uklidnit a posílit, abys vydržela! My měli doma to samé. Já s malou chodila po bytě, nosila jsem ji, a ona když se jí chtělo, tak při tom třeba i chvíli nebrečela :D
Dny jsme trávily buď za pochodu po bytě, nebo tím způsobem, že mi spala na ruce (nešla ve dne položit). Na vyplakání jsem neměla nervy. Nevydržím srdceryvný pláč dítěte dýl jak 5 minut. Teď jsem teda posílila a vydržím i 10, někdy.
Já měla gymball, ten obrovský míč, a na tom jsem se hezky houpala (ne po papání, samozřejmě), a při tom jsem zpívala lidový písničky, jelikož ty moderní neumím od začátku do konce. Když jsem „ojela“ všechny písničky dokola, začala jsem znova.
Taky mi pomohla polohovací sedačka, měla jsem ji skoro v poloze ležmo, a nad ni jsem postavila hrazdičku, a to chvíli vydržela (aspoň chviličku). Ale tu jsem si koupila až ve 3 měsícíh. Do tý doby jsme nosili neustále. Šátek na nošení nám selhal.
Vytvořila jsem si zvláštní chmat na to, abych ji udržela na jedné ruce, a čistila jsem si s ní zuby, jedla jsem s ní, chodila jsem s ní na WC, zkrátka žila jsem s dítětem na ruce. Jo, mám na tý levý ruce pořádný svaly!!
V 7 měsících začla sedět, takže jsem ji na chvilku dávala hačat,a jinak pořád nosila. Nejlepší to bylo, když začala lézt, to se mi ulevilo!
Teď chodí a už se nenosí. Byl jí nedávno rok.
Neboj, to období skončí!
 pitris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
5.2.06 14:37

Ahojky,

bude líp, určitě!! Čím je dítě starší, tím se víc zabaví, nebude ho bolet bříško.
Náš malej mi prořval a proprděl jednou i 20 hodin. :( Taky na to období velmi nerada vzpomínám. Teď je to malý mazel, uspat se musí, ale UŽ ŽIJU! Teda aspoň trošku :oops: Určitě je fajn a moooc důležitý vědět, že v tom nejsi sama a hlavně, ŽE TO PŘEJDE.

Držím palce!

Jitka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
5.2.06 15:06

jo jo, taky znám důvěrně… první 3 měsíce jsem měla dítko furt u prsa, aby neřval a chovala-nesnášel polohu v klubíčku, takže pouze přes rameno…:((( v té době nesnášel i šátek a kočár, takže řval i venku:( zlepšilo se to kolem 4. měsíce-přestaly prdíky, otočil se sám na břicho a tam trávil celý svůj čas, usínal v kočáře, přijal dudlík a akceptoval šátek… ted se sám plazí a stojí, takže je to mnohem lepší, ale stejně je furt nespokojený, když něco nejde, na něco nedosáhne, nebo se nudí…ale krásně usíná v postýlce i v kočáře, šátek má taky rád… zas dělá tyátr při oblékání, vysvlékání…
takže-určitě to bude jen lepší, i když možná úplně pohodové vysmáté miminko mít nebudeš, každopádně je to i tak tvůj miláček, ne? :))))) tak vydrž, znám tu nekonečnou únavu, to mi věř…

k.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky