Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mám problém holky a potřebuju radu.Podle poslední menstruace sem cca 3+něco… ale byla sem včera u doktorky a nic nebylo na UZ vidět poule středně velká děloha a nevímco to znamená řekla že možná sem a možná ne-to si asi můžu vybat nebo co
Ještě ke všemu už asi týdem mám velice slabé špinění a bolesti v podbřišku a na to doktorka taky nic neřekla.Máte některá s tímto zkušenost???Bojí se jestli sem nepotratila včera sem tady příteli brečela na ramena jakmalá holka.Mocchceme druhý mimi a u dcery sem takový problémy ani neměla to bylo úplně perfektní těhu.Díkes dopředu za rady W.
ve 3tt tam ani nic být vidět nemůže
Prosímtě klid
Já tam měla v 5tt váček o průměru asi 1cm, nebo nevím kolik to je.. takže klid, ještě brzy ![]()
Ve 3 tt na UTZ opravdu nemuze byt nic videt,neubyva,nez cekat,alespon ty dva tydny,to uz by mohla byt videt dutinka..
To je jěště strašně brzy aby něco bylo vidět
Počkej tak do 5tt a to by už něco mohlo být vidět.Každá tKaždá to má hlavně jinak,tak neplaš a neměj takové myšlenky že jsi potratila.jak můžeš potrati když nekrvácíš? ![]()
Upřímně řečeno, pokud si opravdu 3+něco, tak co by si na tom UTZ chtěla vidět
vždyť to je ještě před termínem MS. Já byla na UTZ až v 8+2…
Já na 5+0 (od MS)měla vidět jen velmi malý gestační váček a zvýšenou sliznice. 3tt se teprve začíná vajíčko zahnizďovat v děloze, může i déle, proto nemůže být vidět vůbec nic ani tím nejlepším utz. Budeš muset počkat alespoň 2 týdny.
Pokud špiníš, mohlo by to být klidně teprve zahnízďování vajíčka.
Presne jak pisi holky. Ve 3tt je jeste brzy na to, aby bylo neco videt.
Tak se pokus byt v klidu a za dva tydny uz bude jiste neco videt! A nebo si skoc na krev, z te se tehotenstvi pozna driv ![]()
Fakt si počkej ještě tak 2-3 týdny, a pak se mrkni znovu na UTZ, nebo zkus hladinu HCG v krvi ![]()
Šmarjáááá, co bys tam chtěla vidět???
Divím se, že ti doktorka ten UTZ vůbec udělala, mně doktor nechtěl vidět dřív než v 6tt. Sestra mě ani dřív neobjednala - zeptala se, kdy byla poslední MS a podle toho spočítá 6 týdnů a pak teprve objednává (prostě když je zpoždění následující očekávané MS aspoň 2 týdny).
Takže klid. V tý době o které píšeš (3tt+něco) jsem já stěží mívala ovulaci.
![]()
no dobře ale tomi řekněte to jako je nějakdlouho aby se hnízdilo už týden co sem četla takje to tak 5 dní.A co znamená tak středně velká děloha -sliznice?? ![]()
wwwewerunka píše:
no dobře ale tomi řekněte to jako je nějakdlouho aby se hnízdilo už týden co sem četla takje to tak 5 dní.A co znamená tak středně velká děloha -sliznice??
Asi že ji nemáš prozatím zvětšenou těhotenstvím, ale děloha se zvětšuje až tak v 6tt. Máš pozitivní těhu test?
Tyhle počty
V období očekavané menstruace by se mělo vajíčko teprve zahnízďovat,nic a nikdo není podle tabulek.Takže si skoč na krev a jak máš teda potvrzené to těhu?TT nebo jsi byla na krvi? ![]()
a já budu mít nejlepší dotaz, když na utz nic není, na krvi jsi asi nebyla, tak jak jsi zjistila, že jsi těhotná? jsi si dělala test ještě před termínem menstruace? ty bys MS vlastně teprve měla za týden dostat, ne?
J8 teda nevím, co máš za doktorku, ale když sjem se objednávala po zjištění na //, tak se mě sestra ptala, kdy byla poslední MS a sama říkala, že mě může objednat až tak za 10 dní, aby bylo něco vidět na UTZ. Na UTZ jsem byla něco kolem 5 týdnů těhotná a byla vidět jenom dutinka.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.