Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky zajímá mě kolik váží vaše holčička v tomto věku malé bude za týden 5 měsíců a všem příjde jako cvalík váha 6420g
Malá ve čtyřech a půl měsících měla 8350 g a 65 cm, takže klid
Plně kojená.
Malé je čerstvě 4 měsíce a má necelých 6 kilo a 63cm. Takže počítám, že za ten měsíc by mohla mít podobně jako tvoje. A žádný cvalík to tedy není. Ty jo, teď koukám, kolik měla tvoje malá při narození. To to parádně dohnala.
@lloren píše:
Při narození 2420g 44cm
Tak to skvěle dohnala
. Kamarádka měla taky dítě s podobnou porodní váhou a jelo taky jako dráha.
Tak moje mladší porodní 4200g/51cm a v 6m 7450kg/68cm starší porodní 3660g/50cm v 6m 8990g/66cm. Ono každé dítě baští jinak. Starší byla kus ženský.
Ahojky, moje malá měla ve 4,5 měsících 6300 g a 62cm (viz podpis
) a rozhodně bych neřekla, že byla cvalík - naopak, spíš doktorka tlačila, že by mohla mít malinko víc. Ted v 8,5 měsících má 8kg a 71cm a ty řeči poslouchám pořád… ![]()
No holky malá to dohnala fakt slušně
ale pořád to poslouchám
nakoupila jsem malé hodně oblečení a strašně z toho vyrostla
ted nosí 74 takže všechno jsem musela dát pryč a nakupuji raději větší. Dokonce nám mudr zakázala do 5 měsíce příkrmy ![]()
@lloren mně dítě po příkrmech přestalo přibírat.
Taky hodně záleží i na tom, kolik teď měří. Syn měl 6,5 kg ve 3 měsících, k tomu 68 cm a jako cvalda mi nepřišel.
Jo a k velikostem - do 6 měsíců jel jak dráha, tak jsem ze strachu po velikosti 74 hned přešla na 86 a tu nosí už víc jak rok ![]()
Uživatel je onlineSilky123 krásná váha já si myslím že je lepší mít větší váhu než menší
Billi no měří 62 cm
no já nakoupila 80-86 a tchýně mě drbe že když ona měla děti měla 5 košilek
místo toho aby byla ráda tak snad závidí a taky říká že je malá cvalík